Trešdiena, 8.maijs

redeem Staņislava, Staņislavs, Stefānija

arrow_right_alt Veselība

Vērtīgi ieteikumi sadzīvē

© F64

Vērtīgi ieteikumi sadzīvē. Varbūt noder!

Lai is­ta­bas augus at­brī­vo­tu no pu­tek­ļiem, pa­ga­ta­vo ziepj­ūde­ni un tam pie­vie­no pār­is pi­lie­nus šam­pū­na. Ie­mērc ta­jā lu­pa­ti­ņu, no­griež un no­slau­ka pu­tek­ļai­nās la­pas. Augiem šāds šķī­dums ne­ko ļau­nu ne­no­da­rī.

Lai ne­sā­pī­gi no­ņem­tu pie­lī­mē­tu plāk­ste­ri, uz plāk­ste­ra un ap to ie­rī­vē pi­lī­ti šam­pū­na un ļauj, lai tas ie­sū­cas caur gai­sa at­ve­rēm. Plāk­ste­ris at­lips un būs vieg­li no­ņe­mams

Ja ir bei­gu­sies lī­me un ne­pie­cie­šams sa­lī­mēt pa­pī­ru vai plā­nu kar­to­nu, tad lī­mes vie­tā var iz­man­tot olas bal­tu­mu.

Ja ne­iz­do­das no pirk­sta no­ņemt gre­dze­nu, tad vie­tu ap gre­dze­nu var ie­ziest ar eļ­ļu, kas do­mā­ta ma­zu­ļiem, vai kā­du ci­tu. Gre­dze­nu var pa­kus­ti­nāt, lai zem tā pa­klā­tu eļ­ļu. Re­zul­tā­tā gre­dze­nu va­rēs no­ņemt daudz vieg­lāk.

Ja ir pa­ze­mi­nāts asins­spie­diens, tad, ma­sē­jot ausu ļi­pi­ņas, tās var vieg­li pa­vilkt uz le­ju, bet, ja asins­spie­diens ir pa­aug­sti­nāts, - ma­sē­jot pats se­vi var pa­vilkt aiz ausīm uz augš­u.