RECEPTE: garda zupa vēsiem ziemas vakariem

© pexels.com

Ziemām piestāv karsta zupa. Ja jums ir aptrūkušās idejas, kādu zupu pagatavot ģimenei, izmēģiniet šo vienkāršo recepti!

Vajadzēs (4 porcijām):

Gatavošanas laiks - 50 minūtes

  • 1 ēdamk. olīveļļas;
  • 3 ķiploka daiviņas;
  • 2 lauru lapas;
  • 3 kardamona pākstis;
  • 1 kāli;
  • 1 rāceni;
  • 1 burkānu;
  • 1 l vistas buljonu;
  • 2 gl. ūdeni;
  • 3 kartupeļus;
  • 1 nelielu saldo kartupeli;
  • 2 vistas filejas;
  • 1 gl. kale kāpostu;
  • 1/2 gl. lēcu, kvinojas un pupiņu maisījumu;
  • 12 pētersīļu lapiņas;
  • 2/3 gl. rīvēta siera;
  • maizi.

Pagatavošana:

1. Nomizojiet un sagrieziet vēlamajos gabaliņos visus dārzeņus.

2. Katliņā ielejiet eļļu. Uzkarsējiet eļļu.

3. Kad eļļa ir karsta, tad lieciet katlā sasmalcinātas ķiploka daiviņas. Aptuveni 30 sekundes apcepiet ķiploku.

3. Pēc tam katlā lieciet lauru lapas, kardamonu, kāli, rāceni, burkānu. Apcepiet dārzeņus aptuveni piecas minūtes.

4. Pēc tam dārzeņiem pievienojiet klāt buljonu un ūdeni. Pagaidiet līdz katlā esošais saturs sācis vārīties un tad pievienojiet tam klāt veselas vistas filejas.

5. Vāriet zupu tik ilgi līdz vista ir gatava un to izņemiet laukā no katla.

6. Zupai klāt pievienojiet saldo kartupeli, parastos kartupeļus un lēcu maisījumu.

7. Kamēr zupa turpina vārīties ņemiet divas dakšiņas un ar to palīdzību sadaliet viestu mazās strēmelītēs.

8. Pievienojiet vistu klāt zupai un vāriet zupu tik ilgi līdz dārzeņi mīksti.

9. Pa to laiku uz cepešpannas uzlieciet cepamo papīru un pa virsu tam maizes šķēlītes. Uz maizes uzberiet sieru un uzkaisiet pētersīļu lapiņas. Lieciet maizi cepeškrāsnī un cepiet tik ilgi līdz siers izkusis.

Zupu baudiet kopā ar karstām siermaizītēm!

Avots

Virtuvē

Šefpavārs Tailers Viljamss nosauc, kuriem četriem garšaugiem un garšvielām vajadzētu būt ikkatrā virtuvē, lai varētu pagatavot gardas, aromātiskas un izteiksmīgas maltītes. Viljamss norādā, ka šīs garšvielas ne tikai bagātinās jebkuru maltīti, bet ir arī veselīgas!

Svarīgākais