Pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone iesaka izmēģināt gardo Minestrone zupiņu!
Sastāvdaļas:
(~6 personām, gatavošanas laiks 45 min)
- 1 ēdamk. olīveļļas;
- 1 smalki sakapāts sīpols;
- 1 smalki sagriezts selerijas kāts;
- 2 kubiņos sagriezti vidēja izmēra burkāni;
- 2 kubiņos sagriezti kartupeļi;
- 3 ķiploka daiviņas;
- 1 l buljona;
- 400 g konservētu tomātu;
- 2 ēdamk. tomātu pastas;
- timiāna zariņi;
- sāls, melnie pipari;
- 100 g spinātu lapu;
- 50 g makaronu;
- 400 g konservētu turku zirņu.
Pagatavošana:
- Aptuveni 5 minūtes olīveļļā apcep sīpolus, ķiplokus, selerijas, kartupeļus un burkānus.
- Pievieno timiānu un tomātu pastu, apcep vēl dažas minūtes.
- Pievieno konservētus tomātus, buljonu un visu uzvāri.
- Gatavo līdz kartupeļi ir mīksti (aptuveni 10 min).
- Turku zirņiem nolej šķidrumu, noskalo un pievieno tos zupai. Pievieno arī makaronus, sāli un piparus pēc garšas.
- Visu apmaisi un vāri, līdz makaroni ir gatavi.