RECEPTE: Minestrone zupa

© unsplash.com

Pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone iesaka izmēģināt gardo Minestrone zupiņu!

Sastāvdaļas:

(~6 personām, gatavošanas laiks 45 min)

  • 1 ēdamk. olīveļļas;
  • 1 smalki sakapāts sīpols;
  • 1 smalki sagriezts selerijas kāts;
  • 2 kubiņos sagriezti vidēja izmēra burkāni;
  • 2 kubiņos sagriezti kartupeļi;
  • 3 ķiploka daiviņas;
  • 1 l buljona;
  • 400 g konservētu tomātu;
  • 2 ēdamk. tomātu pastas;
  • timiāna zariņi;
  • sāls, melnie pipari;
  • 100 g spinātu lapu;
  • 50 g makaronu;
  • 400 g konservētu turku zirņu.

Pagatavošana:

  1. Aptuveni 5 minūtes olīveļļā apcep sīpolus, ķiplokus, selerijas, kartupeļus un burkānus.
  2. Pievieno timiānu un tomātu pastu, apcep vēl dažas minūtes.
  3. Pievieno konservētus tomātus, buljonu un visu uzvāri.
  4. Gatavo līdz kartupeļi ir mīksti (aptuveni 10 min).
  5. Turku zirņiem nolej šķidrumu, noskalo un pievieno tos zupai. Pievieno arī makaronus, sāli un piparus pēc garšas.
  6. Visu apmaisi un vāri, līdz makaroni ir gatavi.

Virtuvē

Kad dārzā sāk birt pirmie āboli, bieži vien tie nav perfekti – mazliet apsisti, pārāk sīki vai ar bojājumiem. Taču tieši šādi āboli ir ideāli ievārījumam, īpaši, ja vēlies ko mazliet citādāku par klasisko saldo versiju! Rozmarīns piešķir ābolu ievārījumam pikantu, nedaudz sveķainu noti, kas lieliski sader gan ar sieru, gan ceptu gaļu, gan grauzdētu maizi. Ar recepti dalās “TheSpruceEats.com”.

Svarīgākais