Basketbolists iesaka: garda brīvdienu vakariņu recepte

© Publicitātes foto

Basketbolists Dairis Bertāns kopā ar Rimi Gardērdi Normundu Baranovski šmorē desiņas ar kāpostiesm. Iedvesmojies un pagatavo arī pats!

Publicitātes foto

Desiņas ar sautētiem kāpostiem

Nepieciešams (4 personām) :

  • 800 g kartupeļu;
  • 3 ēdamk. cukura;
  • 600 g karsti kūpinātas desiņas;
  • 1 liels sīpols;
  • saulespuķu eļļa cepšanai;
  • 30 g sviesta;
  • 2 ķiploka daiviņas;
  • 1 kg skābētu kāpostu ar ķimenēm.

Pagatavošana:

Pagatavošanas ilgums 1 stunda

  • Sagriez sīpolu un sautē eļļā, pievieno cukuru un karamelizē sīpolus. Liec klāt kāpostus. Ik pa laikam maisot, sautē, līdz tie gatavi.
  • Nomizo kartupeļus un apcep sviestā, pievieno ķiploku, garšvielas pēc izvēles, sāli.
  • Pielej ūdeni vai buljonu - tik daudz, lai kartupeļi tajā būtu iegremdēti par trešo daļu vai apmēram līdz pusei.
  • Liec cepties cepeškrāsnī 200 grādos uz 20 minūtēm vai nedaudz vairāk - pēc nepieciešamības.
  • Dažas minūtes, pirms kartupeļi gatavi, liec klāt desas, lai tās apcepas.

Virtuvē

Šķiet, ka tas nevarētu būt nekas sarežģīts - uzvārīt griķus. Diemžēl ne katrs māk pagatavot patiešām gardus, irdenus griķus. Kādas ir biežāk pieļautās kļūdas un kā pareizi pagatavot griķus - kādām jābūt graudaugu un ūdens proporcijām - raksta “postimees.ee”.

Svarīgākais