Basketbolists iesaka: garda brīvdienu vakariņu recepte

© Publicitātes foto

Basketbolists Dairis Bertāns kopā ar Rimi Gardērdi Normundu Baranovski šmorē desiņas ar kāpostiesm. Iedvesmojies un pagatavo arī pats!

Publicitātes foto

Desiņas ar sautētiem kāpostiem

Nepieciešams (4 personām) :

  • 800 g kartupeļu;
  • 3 ēdamk. cukura;
  • 600 g karsti kūpinātas desiņas;
  • 1 liels sīpols;
  • saulespuķu eļļa cepšanai;
  • 30 g sviesta;
  • 2 ķiploka daiviņas;
  • 1 kg skābētu kāpostu ar ķimenēm.

Pagatavošana:

Pagatavošanas ilgums 1 stunda

  • Sagriez sīpolu un sautē eļļā, pievieno cukuru un karamelizē sīpolus. Liec klāt kāpostus. Ik pa laikam maisot, sautē, līdz tie gatavi.
  • Nomizo kartupeļus un apcep sviestā, pievieno ķiploku, garšvielas pēc izvēles, sāli.
  • Pielej ūdeni vai buljonu - tik daudz, lai kartupeļi tajā būtu iegremdēti par trešo daļu vai apmēram līdz pusei.
  • Liec cepties cepeškrāsnī 200 grādos uz 20 minūtēm vai nedaudz vairāk - pēc nepieciešamības.
  • Dažas minūtes, pirms kartupeļi gatavi, liec klāt desas, lai tās apcepas.

Virtuvē

Kad dārzā sāk birt pirmie āboli, bieži vien tie nav perfekti – mazliet apsisti, pārāk sīki vai ar bojājumiem. Taču tieši šādi āboli ir ideāli ievārījumam, īpaši, ja vēlies ko mazliet citādāku par klasisko saldo versiju! Rozmarīns piešķir ābolu ievārījumam pikantu, nedaudz sveķainu noti, kas lieliski sader gan ar sieru, gan ceptu gaļu, gan grauzdētu maizi. Ar recepti dalās “TheSpruceEats.com”.

Svarīgākais