Basketbolists Dairis Bertāns kopā ar Rimi Gardērdi Normundu Baranovski šmorē desiņas ar kāpostiesm. Iedvesmojies un pagatavo arī pats!
Desiņas ar sautētiem kāpostiem
Nepieciešams (4 personām) :
- 800 g kartupeļu;
- 3 ēdamk. cukura;
- 600 g karsti kūpinātas desiņas;
- 1 liels sīpols;
- saulespuķu eļļa cepšanai;
- 30 g sviesta;
- 2 ķiploka daiviņas;
- 1 kg skābētu kāpostu ar ķimenēm.
Pagatavošana:
Pagatavošanas ilgums 1 stunda
- Sagriez sīpolu un sautē eļļā, pievieno cukuru un karamelizē sīpolus. Liec klāt kāpostus. Ik pa laikam maisot, sautē, līdz tie gatavi.
- Nomizo kartupeļus un apcep sviestā, pievieno ķiploku, garšvielas pēc izvēles, sāli.
- Pielej ūdeni vai buljonu - tik daudz, lai kartupeļi tajā būtu iegremdēti par trešo daļu vai apmēram līdz pusei.
- Liec cepties cepeškrāsnī 200 grādos uz 20 minūtēm vai nedaudz vairāk - pēc nepieciešamības.
- Dažas minūtes, pirms kartupeļi gatavi, liec klāt desas, lai tās apcepas.