Mazumtirdzniecības tīkls "Elvi" kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni aicina iekļaut savā ziemas ēdienkartē dārzeņus un izmēģināt jaunu recepti - saldēto dārzeņu sacepumu!
(4 personām, gatavošanas laiks 20 min + laiks cepšanai)
Sastāvdaļas:
- 200 g šampinjonu;
- 2-3 smalki sakapātas ķiploka daiviņas;
- 1 ēdamk. augu eļļas;
- 400-500 g saldētu dārzeņu maisījuma;
- 1 tējk. kaltēta timiāna;
- 300 ml piena;
- 2 ēdamk. miltu;
- 2 ēdamk. sviesta;
- nedaudz rīvēta siera;
- ~150 g atlaidinātas kārtainās mīklas;
- 1 ola.
Pagatavošana:
- Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādu karstumam.
- Sagriez šampinjonus ceturtdaļās, apcep tos eļļā, pievienojot ķiploka daiviņas.
- Kad sēnes ir nedaudz apceptas, pievieno klāt saldētus dārzeņus un gatavo, kamēr tie ir uzkarsuši.
- Pievieno sviestu, izkausē to un apmaisi ar dārzeņiem.
- Pievieno miltus un visu apmaisi.
- Pielej pienu un atkal apmaisi, kamēr maisījums sabiezē.
- Pievieno sieru, sāli un piparus, timiānu, apmaisi un pārliec cepamajā traukā.
- Noklāj cepamo trauku ar dažus milimetrus biezu mīklas kārtu.
- Apsmērē mīklu ar olu, viducī ar nazi iegriez krustiņu un cep ~30 minūtes, līdz mīkla kļūst zeltaina. Pasniedz karstu.