"Mājas" receptes

4.nov 2013
Ilggadējas kultūras darbinieces Dainas Āboliņas dzīves gaitas jau nepilnu gadu saistās ar divām valstīm – Latviju un Austriju, tāpēc viņa ar interesi un prieku iepazīst arī svešzemju virtuvi.
photo_camera
2.nov 2013
Šokolādes izmantojuma variācijas vērtējamas kā neizsmeļamas – jau konditorejā vien šokolādi iespējams iekļaut visdažādākajos ēdienos un atrast neskaitāmas jaunas iespējas kāruma izmantošanai.
1.nov 2013
Polenta ir sasmalcināti kukurūzas graudi. Polenta satur 9 procentus olbaltumvielu, šķiedrvielas un pavisam nedaudz tauku. No minerālvielām visvairāk sastāvā ir kālijs, magnijs, dzelzs, fosfors un cinks. No vitamīniem – karotīns, biotīns, E vitamīns un B vitamīnu grupa.
photo_camera
29.okt 2013
Šokolāde ir gardums, kas ar valdzinošo garšas baudījumu spējis pārsteigt jau gadsimtiem ilgi. Mūsdienās, pateicoties kāruma plašajam izmantojumam, tas kļuvis par neaizvietojamu kulinārijas brīnumu sastāvdaļu, ko izmanto konfekšu, desertu un dažādu saldu dzērienu pagatavošanai.
25.okt 2013
Kazas sieru visbiežāk gatavo no nepasterizēta kazas piena, un tas padara to par vērtīgu produktu, zināmā mērā pat pārāku par govs sieru. Kazas uzturs atšķiras no govs, un šā iemesla dēļ šim sieram ir unikāla, atšķirīga garša.
23.okt 2013
Cepamais pulveris – ķīmisks mīklas irdinātājs – konditorejā ir ļoti populārs, tas sastāv no dzeramās sodas, citronskābes, kas sajaukti ar cieti vai miltiem un absorbē mitrumu uzglabāšanas laikā.
photo_camera
19.okt 2013
Domu par baltvīna iegādi tradicionāli apsveram, kad plānojam galdā pasniegt zivis vai jūras veltes. Visbiežāk jau vīns nav mūsu ikdienas maltītes sastāvdaļa, tomēr katram vīna pasaulē ir savas simpātijas.
photo_camera
17.okt 2013
Restorāna Valtera restorāns saimnieks un šefpavārs Valters Zirdziņš savā profesijā vē­las būt godīgs un gatavot ēdienus ar latviskām vērtībām. «Nevajag nodarboties ar to, kas nav paša.
photo_camera
13.okt 2013
Zivju zupu brīvā dabā vāra restorāna Vincents šefpavārs Mārtiņš Rītiņš. Patiesībā jau jebkuru atpūtas mirkli pie dabas krūts iespējams pārvērst vienreizējā un neaizmirsta­mā vasaras piedzīvojumā, bet ja to vēl sasaista kopā ar kopīgu zivīs iešanu un pēcāk – ar kopīgas zivju zupas vārīšanu: o, jā!
photo_camera
11.okt 2013
Virtuvē baklažāni ļaujas neskaitāmām pārvērtībām – tos var vārīt un sutināt, sālīt, konservēt un dažādi pildīt. Baklažāni ir lieliska dažādu biezeņu, sacepumu, salātu un pikantu ievārījumu pagatavošanas sastāvdaļa.
11.okt 2013
Izdzirdot nosaukumu kama milti, daudzi noteikti neziņā raustīs plecus un nemācēs neko sīkāk par tiem pastāstīt. Latvijā šis produkts tomēr ir mazpazīstams, lai gan ierindojas veselīgu un uztura ziņā bagātu produktu sarakstā, kā arī ieteicams diētās.
6.okt 2013
Ir vairāki universāli veidi, kā dažādot ikdienas vai svētku reizes maltīti. Viens no vienkār­šākajiem un radošākajiem paņēmieniem – ņemt talkā dažādus garšaugus un ar tiem aromatizēt eļļu vai etiķi.
photo_camera
4.okt 2013
Recepti iesaka restorāna Vincents virspavārs Ivans Šmigarevs No meža dzīvnieku gaļas pagatavotus ēdienus ēdam ne katru dienu, tāpēc šīs maltīšu reizes atmiņā paliek ilgi, un ja vēl medījums nonācis prasmīga virtuves meistara rokās, garšas kārpiņas ilgi nevar beigt aizmirst gūto baudījumu.
3.okt 2013
Restorāna Fazenda ēdienu receptes
29.sep 2013
Daudzi uzskata, ka speķis ir kaitīgs veselībai, taču, ja tiek apēsti pāris kumosiņi, tad kaitējums netiks nodarīts, un ātri vien radīsies sāts.
photo_camera
26.sep 2013
Piedāvā ķīniešu restorāna Shangri La šefpavārs Sjumins Čeņs.
26.sep 2013
Kad rudens priecē ar krāsu daudzveidību, par krāsainiem un garšīgiem ēdieniem jūsmo arī pavāri un gardummīļi. Šajā gadalaikā ir plašas iespējas, lai pagatavotu pildītus dārzeņus – papriku, kolrābjus, tomātus, kartupeļus, gurķus, baklažānus. Būs gan veselīgi, gan interesanti.
21.sep 2013
Kuram gan vasarā patīk ilgi nīkt virtuvē, lai pagatavotu ko dūšu piesienošu? Visiem visu gribas ātri, nesarežģīti, bet garšīgi.
photo_camera
20.sep 2013
Vārdi „grila ballīte” vai „grils” ne vienmēr ir saistāmi grilēšanu kā procesu. Man grila ballīte pirmām kārtām asociējas ar nesteidzīgu vakarēšanu labu draugu kompānijā pie ugunskura, no kurienes nāk kāda kārdinoša smarža: tā var būt kopīgi vārīta zivju zupa, čuguna katlā sautēts medījums, uz zariem uzspraustu desiņu cepšana vai tikko nomakšķerētu zivju grilēšana uz oglēm.
photo_camera
20.sep 2013
Ja, cenšoties orientēties plašajā eļļu un sēkliņu klāstā, kas atrodams dažādās tirdzniecības vietās, gribas atrast kaut ko tādu, kas nebūtu nācis no tālām zemēm, tad noteikti nedrīkst paiet garām linsēklu produktiem.