Ziemassvētki ir gan pārdomu, gan svētku mirklis. Tas ir laika nogrieznis, kuram īpašu uzmanību velta jebkurā pasaules malā neatkarīgi no ticības un valsts politikas. Itālija, kā jau valsts ar stingrām katolicisma tradīcijām, nav izņēmums.
Ne visi pagaidām ir dzirdējuši par bezalkoholiskajiem vīniem. Tie, kuri pretendē uz smalku vīnu pazinēju un baudītāju statusu, palaikam izsakās nicīgi – kas nu tas par vīnu bez alkohola!
Ievārījums noteikti pieder pie tiem našķiem, ko var izmantot visa gada garumā,– ar kraukšķīgām pankūkām, svaigu baltmaizi, to var baudīt kopā ar karstu tēju. Un kāpēc gan no tā nevarētu izcept svētku pīrāgu.
Starp neskaitāmām piparkūku, medusraušu, marcipāna, mandeļkūciņu, kanēļmaizīšu un daudzu citu Ziemassvētku kārumu receptēm īpaša vieta ierādāma Lielbritānijā tik populārajai augļu kūkai, ko namamātes galdā parasti ceļ tikai Ziemassvētkos.
Drūmais ziemas laiks ir īstais brīdis, lai ļautos saldumu vilinājumam un iekļautu ēdienkartē dievu ēdienu – šokolādi. Tās sastāvā esošais teobromīns un kofeīns sniedz baudas un laimes izjūtu, kā arī uzlabo garastāvokli, tā aizbiedējot pelēcīgās domas.
Laiks likt lietā kādu vēl nenotiesātu ķirbi. Tikai nedaudz darba, lai pagatavotu gardu jo gardu desertu, ar ko cienāt savus mīļos – viņi noteikti neskoposies ar labiem vārdiem un uzslavas vērtām bučām!
...mīksti karamelizēti, dabiski saldi sīpoli garšas niansēm piesātinātā buljonā, mazliet mikla, tomēr tikko jaušami kraukšķīga bagete un kārtīgi nogatavināts cietais siers, kas nu burbuļo šķīvī kā vesels lavas ezers...
Tādas konfektes nevienā veikalā nenopirksi. Pilnīgi noteikti! Skaisti iesaiņotus, pašu rokām radītos saldumus var dāvināt radiem, draugiem, kaimiņiem vai kolēģiem, var celt svētku galdā – bauda un prieks būs īsti un neviltoti.
Rudens drēgnums liek pārkārtot ēdienkarti un mudina tajā biežāk baudīt kaut ko siltu, smaržīgu, omulību rosinošu. Kāpēc gan beidzot nevarētu mājās cept svaigu maizīti? Nu labi, ne katru dienu, bet reizēm – sestdienās un svētdienās.
Konditore Saiva Misāne, kad mācījusies Lielvārdes vidusskolā, nav sapņojusi, ka nākotnē katru dienu mīcīs mīklu, gatavos kārdinošus, gaisīgus krēmus un no krāsns ņems laukā mutē kūstošus cepumus, lai gan paticis reizēm kaut ko mājās gatavot.
Pianiste, Hermaņa Brauna vārdā nosauktās koncertaģentūras dibinātāja un direktore Inna Davidova uzskata, ka virtuvē izdošanās ēst gatavošanā atkarīga no gatavotāja pozitīvajām emocijām un personiskās garšas izjūtas.
Pudeli sārtvīna var atvērt gan ļoti romantisku, gan pilnīgi prozaisku iemeslu dēļ. Kad tumšā rudens vakarā gribas atcerēties vasaru, iepriecināt mīļoto, izcept kūku un sagaidīt ciemos dāmu kompāniju.
Restorāna Kaļķu vārti šefpavārs un konkursa Mūsdienu Latvijas garša uzvarētājs Raimonds Zommers domā, ka latviskās virtuves aktualitātes ik sezonā atklājas tieši tirgus placī – tur viss ir īsts un Latviju raksturojošs.
Mārtiņiem par godu galdā ceļam vai nu no vāciešiem aizlienēto zoss cepeti, vai vismaz nezin kur un nezin kā audzētu vistu... Taču, ja turēties pie tradīcijām, tad turēties: senie latvieši Mārtiņdienas galdā esot cēluši tieši gaili!
Šokolāde ir bieži sastopama desertu un konditorejas izstrādājumu sastāvdaļa, tāpēc uzņēmums Pure Chocolate parūpējies par to, lai tā būtu viegli pieejama un ērti izmantojama daudzveidīgu kulinārijas brīnumu pagatavošanai.