Pašu gatavotas konfektes

Tumšās šokolādes, marcipāna un apelsīnu standziņas © Leonīds Gusevs

Tādas konfektes nevienā veikalā nenopirksi. Pilnīgi noteikti! Skaisti iesaiņotus, pašu rokām radītos saldumus var dāvināt radiem, draugiem, kaimiņiem vai kolēģiem, var celt svētku galdā – bauda un prieks būs īsti un neviltoti.

Tumšās šokolādes, marcipāna un apelsīnu standziņas

Sastāvdaļas: 100 ml salda krējuma, 200 g tumšās šokolādes, 30 g marcipāna, 20 g apelsīnu liķiera, rīvēta miziņa no 1 apelsīna

Pagatavošana: saldu krējumu kopā ar rīvētu apelsīna miziņu maisot uzkarsē, Iedrupina šokolādi, maisa, līdz šokolāde izkūst. Vienmērīgā kārtā izrullē marcipāna masu, sadala to četrās vienādās daļās. Uz katras marcipāna kārtas ar konditorejas otiņu smērē nedaudz padzisušu, bet vēl siltu šokolādi. Ar šokolādi klātās marcipāna sloksnītes liek vienu virs otras. Kamēr šokolāde vēl nav sacietējusi, virsējo kārtu apbārsta ar rīvētām pistācijām. Atdzisušu marcipāna un šokolādes kārtojumu sagriež vienāda garuma un platuma standziņās.

Baltās šokolādes un dzērveņu konfektes

Sastāvdaļas: 100 g baltās šokolādes, 100 g kaltētu dzērveņu, 20 g kaltētu godži ogu, 50 g mandeļu 

Pagatavošana: mandeles, kaltētas dzērvenes un godži ogas samaļ, no iegūtās masas veido vienāda izmēra bumbiņas. Bumbiņas glazē ar temperētu balto šokolādi. Katru konfekti dekorē ar baltās šokolādes micīti un koši sarkanu godži odziņu.

Tumšās šokolādes un žāvētu augļu konfektes

Sastāvdaļas: 100 g tumšās šokolādes, 100 g lazdu riekstu, 50 g žāvētu ķiršu, 50 g žāvētu plūmju, 50 g žāvētu ābolu, 20 g cukura sīrupa

Pagatavošana:samaļ riekstus, žāvētus ābolus, ķiršus un plūmes. Masai pievieno cukura sīrupu, izmaisa. No iegūtās masas veido nelielas vienāda izmēra bumbiņas, kuras glazē temperētā tumšajā šokolādē. Dekorēšanai izmanto sarkanos graudu piparus.

Svarīgākais