100 un viens gardums

© F64

Restorāns Klidziņa īpaši patīk cilvēkiem, kuri zina savu vērtību, mīl ērtības un bauda dzīvi ar visām sajūtām. Restorāna jaunais, omulīgais veidols ar koka, akmens un ķieģeļu akcentiem, kā arī krāsainiem spilveniem, plediem un ziedu kompozīcijām aicina šeit palikt un sasildīties. Apmeklētāju vēderus Klidziņā lutina ar 100 un vienu gardumu, īpašu uzsvaru liekot uz grila ēdieniem.

Piedāvā restorāna Klidziņa Skrīveros pavāre Anita Spila

Ķirbju zupa

Sastāvdaļas:  200 g ķirbja, 30 g burkānu, ķiploki, 3 sīpoli, 20 g tomātu, 200 g vistas buljona, 30 g saldā krējuma, ingvers, žāvēta cūkas krūtiņa, baltmaizes graudiņi

Pagatavošana: katliņā apcep sagrieztus sīpolus, sarīvētus burkānus, pievieno sagrieztu ķirbi un pārējās sastāvdaļas. Pārlej ar vistas buljonu un ļauj vārīties, kamēr ķirbis kļūst mīksts. Pievieno saldo krējumu, sablenderē un vēlreiz uzvāra. Pasniedz ar baltmaizes grauzdiņiem, ceptu cūkas krūtiņu un zaļumiem.

Lasis vistā ar biešu musu

Sastāvdaļas:  100 g vistas filejas, 50 g svaiga laša, 2 tīģergarneles, garšviela vistas gaļai, gaišā sojas mērce, garšviela zivij, eļļa, 50 g baltvīna, sāls, pipari, 50 g vārītu biešu, ingvers, 50 g saldā krējuma, 100 g kartupeļu, 50 g paprikas, 50 g cukīni, 50 g burkānu,

marinādei:saldā čili mērce, ķiploki, dilles, pētersīļi 

Pagatavošana: vistas fileju sagriež divās vienādās strēmelēs, uzkaisa garšvielu vistas gaļai un pārlej ar sojas mērci. Nogriež divas laša šķēlītes un uzkaisa garšvielu zivij. Liek laša šķēlītes uz vistas strēmelēm un satin rozītēs. Notīra tīģergarneles un iemarinē ķiploka, ingvera, zaļumu un čili mērces maisījumā. Ļauj pāris minūtes iemarinēties, tad katru garneli ieliek rozītē pa vidu, to visu liek uz sakarsētas pannas, uzliek vāku un ļauj rozītēm uzsūkt karstumu. Tad lej baltvīnu, liek vāku un pabeidz nogatavināt. Vienlaikus uz grila grilē dārzeņus. Uz pannas gatavo biešu musu: sablenderē vārītu bieti, pievieno nedaudz rīvēta ingvera, sāli, piparus un saldo krējumu. Kad viss gatavs, kārto uz šķīvja.

Vistas gaļas žuljēns

Sastāvdaļas:  100 g vistas filejas, eļļa, 80 g saldā krējuma, 20 g sīpolu, sāls, pipari, garšviela vistas gaļai, gaišā sojas mērce, Vorčestras mērce,siers

Pagatavošana: vistas fileju sagriež kubiņos, pārkaisa ar garšvielu vistas gaļai un uzlej sojas mērci. Smalki sagriež sīpolu, liek cepties, pievieno sagatavoto vistas fileju. Ļauj nogatavoties, pievieno nedaudz Vorčestras mērces, sāli, piparus – pēc garšas, pievieno saldo krējumu un uzvāra. Lej žuljēna trauciņos, uzkaisa sarīvētu sieru un liek krāsnī 180 grādu Celsija temperatūrā, kamēr izveidojas zeltaini brūna cepurīte.

Maizes zupa

Sastāvdaļas:  35 g žāvētu aprikožu, 35 g žāvētu plūmju, 35 g rozīņu, rudzu maize, cukurs, citronskābe, kanēlis, 50 g saldā krējuma

Pagatavošana: atsevišķi uzvāra žāvētos augļus nelielā ūdens daudzumā, pievieno cukuru un citronskābi. Citā katliņā uzvāra rudzu maizi, ļauj mazliet maizei uzbriest, tad to sablenderē, liek atpakaļ uz plīts, pievieno kanēli un uzvārītos žāvētos augļus. Visu lēnām maisa un ļauj uzvārīties apmēram 3 minūtes. Pasniedz atdzisušu ar saputotu saldo krējumu.

Svarīgākais