Pats labākais – ķiršu ievārījums

Ievārījums noteikti pieder pie tiem našķiem, ko var izmantot visa gada garumā,– ar kraukšķīgām pankūkām, svaigu baltmaizi, to var baudīt kopā ar karstu tēju. Un kāpēc gan no tā nevarētu izcept svētku pīrāgu.

Ja viena no populārākajiem ievārījumiem nav ģimenes pagrabā, veikalu plauktos var izvēlēties zīmola Milda piedāvāto ķiršu ievārījumu. Ziemas vakariem noteikti piestāv ķiršu ievārījums ar veselām ogām, no kura var pagatavot piena kokteili, biezpiena krēmu vai cepumu kūku.

Piena kokteiļi ar ķiršu ievārījumu

Ar olas dzeltenumu

Sastāvdaļas: pusglāze piena, ceturtā daļa glāzes Mildas ķiršu ievārījuma, olas dzeltenums.

Pagatavošana: sajauc aukstu pienu ar ievārījumu, pievieno olas dzeltenumu un kārtīgi sablenderē. Pārlej kokteiļa glāzē un pasniedz.

Ar olas baltumu

Sastāvdaļas: 200 ml piena, 2 ēdamkarotes piena pulvera, 2 olas baltumi, Mildas ķiršu ievārījums pēc garšas.

Pagatavošana: visas sastāvdaļas rūpīgi sablenderē.

Ātrais ķiršu pīrāgs

Sastāvdaļas: 150 g margarīna, 3 olas, glāze cukura, 1,5 glāzes kviešu miltu, vanilīns, 300 g Mildas ķiršu ievārījuma, soda, eļļa.

Pagatavošana: traukā ieber cukuru, vanilīnu un pievieno mīkstu margarīnu. Visu sajauc, kamēr iegūst krēmīgu masu. Pievieno olas un turpina jaukt. Pievieno sodu, kas tiek dzēsta ar 9 procentu etiķi. Pievieno miltus un visu samaisa. Miltu daudzums jāregulē mīklas gatavošanas procesā. Cepamo formu iesmērē ar eļļu un iekaisa nedaudz miltu. Liek formā mīklu apmēram 1,5–2 cm biezā slānī. Virsū vienmērīgi kārto ogas no ķiršu ievārījuma, lieko sīrupu nolej. Liek pīrāgu sakarsētā cepeškrāsnī un cep apmēram 25–35 minūtes. Izņem no cepeškrāsns un atstāj formā 20 minūtes, lai atdziest. Pasniedz ar tēju, ķīseli vai pienu.

Melnais kēkss ar ķiršu ievārījumu

Sastāvdaļas: 2 glāzes miltu, glāze cukura, ola, 10 g margarīna, pusglāze Mildas ķiršu ievārījuma, glāze kefīra, pustējkarote kanēļa, pustējkarote sodas, 2 ēdamkarotes galda etiķa, vaniļas cukurs.

Pagatavošana: margarīnu sajauc ar cukuru, kamēr iegūst viendabīgu masu. Pievieno olu un turpina jaukt, pievieno ievārījumu, kefīru un turpina jaukt. Pievieno etiķi, miltus, sodu, kanēli, vaniļas cukuru. Visu saputo, kamēr mīkla iegūst violetu nokrāsu. To liek ietaukotā formā. Liek sakarsētā cepeškrāsnī, cep apmēram 30 minūtes. Var cept arī mazās formiņās. Atdzesē, izņem no formas, uzsmērē ievārījumu, uzkaisa pūdercukuru. Var pārkaisīt ar kokosa skaidiņām vai rīvētu šokolādi. Var rotāt ar ogām no ievārījuma vai svaigām saldētām ķiršu ogām.

NODERĪGI

• Piena kokteilis ir jādzer uzreiz pēc pagatavošanas.

• Gatavojot kokteili, pienam jābūt atdzesētam, bet ievārījums jāpievieno nelielā daudzumā.

• Ja piena kokteilim izvēlas saldējumu, nevis pienu, tad vislabāk ņemt plombīru, jo tas vienlaikus rada maigu un biezu konsistenci. Ja ir vēlēšanās eksperimentēt, var izmantot ķiršu saldējumu kopā ar ķiršu ievārījumu.

• Pazīme, kas liecina, ka kokteilis ir gatavs, – putas. Kokteili ieteicams dzert, izmantojot salmiņu un lēnām izbaudot katru malku.

Promo raksts tapis sadarbībā ar uzņēmumu Milda KM

Svarīgākais