Ķirbja rulete ar krēmsiera un valriekstu pildījumu

© Leonīds Gusevs

Laiks likt lietā kādu vēl nenotiesātu ķirbi. Tikai nedaudz darba, lai pagatavotu gardu jo gardu desertu, ar ko cienāt savus mīļos – viņi noteikti neskoposies ar labiem vārdiem un uzslavas vērtām bučām!

 Pat zvērināti ķirbju nīdēji nesapratīs, ka ruletes sastāvā ir ķirbis, ja vien viņiem to kāds nepateiks.

Sastāvdaļas: 150 g svaiga ķirbja, 120 g miltu,150 g cukura, 3 olas, 1 tējkarote cepamā pulvera, 2 tējkarotes malta kanēļa, 2 ēdamkarotes pūdercukura, šķipsniņa sāls

Pildījumam: 250 g Mascarpone krēmsiera, pusglāze pūdercukura, 2 tējkarotes mīksta sviesta, 2 tējkarotes vaniļas cukura, pusglāze valriekstu vai jebkuru citu riekstu,

Pagatavošana: Ķirbi sarīvē uz rupjas rīves, sajauc cukuru, miltus, cepamo pulveri, kanēli un sāli. Olas labi saputo. Olu masu iejauc rīvētajā ķirbī , visu labi samaisa.  Olu un rīvētā ķirbja masu pievieno miltu un pārējo sastāvdaļu maisījumam, labi samaisa. Pannas malas ieziež ar sviestu, pannu izklāj ar cepamo papīru, pannā ielej ruletes masu, to vienmērīgi izlīdzina. Pannu liek uzkarsētā cepeškrāsnī un 190 grādos cep 15 minūtes. Darba virsmu apsedz ar tīru dvieli, kuru vienmērīgi pārkaisa ar divām ēdamkarotēm pūdercukura. Traukā kopā sajauc krēmsieru, pūdercukuru, sasmalcinātus valriekstus, vaniļas cukuru, sviestu.  Kad ruletes pamatne izcepusies, to izņem no cepeškrāsns, ar cepamo papīru uz augšu liek uz dvieļa, kas pārkaisīts ar pūdercukuru. Ar nazi no cepamā papīra uzmanīgi atdala ruletes maliņas. Nenoņemot cepamo papīru, pamatni uzmanīgi sarullē un ļauj atdzist. Ruletes pamatni attin, noņem cepamo papīru. Ruletes pamatnes virsmu noklāj ar pildījuma masu. Atkal visu uzmanīgi satin, un ruleti uz vienu stundu ieliek ledusskapī. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru.

Svarīgākais