Salāti ar grauzdiņiem ir populāri, jo tos var pagatavot no dažādām sastāvdaļām. Tie ir pietiekami sātīgi, un tieši grauzdiņi piešķir šādiem ēdieniem rozīnīti. Tos var pievienot jebkuram ēdienam un var izmantot tikai dekorēšanai, nevis kā pamatēdienu vai uzkodu.
No ziemas pelēkuma noguruši, nevaram vien sagaidīt pirmo pavasara mēnesi un cepam pankūkas – apaļas un saulainas kā marta saulīte: tādas viegli pufīgas, gaisīgas, ne pārāk saldas – izmantojamas gan ar saldām, gan sāļām piedevām.
Visā pasaulē par izsmalcinātu gardēžu delikatesi un īstu afrodīziju tiek uzskatīti gliemežu ikri, gliemežu pastēte, no gliemežiem gatavo šašliku, desas, omletes, tos vāra zupās, pasniedz kopā ar garšaugiem.
Cepumiem macarons nav nekādas saistības ar makaroniem, taču ar Franciju gan, jo tie tāpat kā kruasāni ir franču konditorejas lepnums. Un ne tikai tur, bet daudzviet pasaulē un arī Latvijā pamazām sāk iepazīt krāsainos macaronus.
Cēsnieces Vineta Žamoidika un Alla OldermaneVadzinska ir draudzenes ar stāžu. Viņas ne vien kopā svin svētkus un dodas ceļojumos, bet pašā krīzes plaukumā uzdrošinājās spert pirmo soļus biznesā.
Airans ir raudzēts skābpiena produkts, ko iegūst rūgšanas procesā no aitas, govs vai kazas piena. Par tā radiniekiem uzskata kefīru, jogurtu un citus līdzīgus produktus.
"Esmu pārliecināts – gatavošana un jaunu recepšu veidošana ir kā dziesmu komponēšana. Lai arī notis ir tikai septiņas, melodija nekad nebeidzas," ir pārliecināts Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis. Viņš tic, ka ikviens var būt pavārs – vajag tikai mēģināt.
Ienākot restorānā Uguns Dzēsējs, lai ieturētu maltīti, pirmais, kas pārsteidz – neierastā stilā veidots interjers ar senlaicīgiem ugunsdzēsības rīkiem.
Kas tas ir: no rīta – uzkoda, pusdienās – gardums, vakariņās – našķis? Maiga, ļoti garda, mutē burtiski kūstoša balta lodīte, kas tā vien prasās pēc vēl... Nu jā, tas ir izcili gardais kazas piena siers.
Katra namamāte ne reizi vien piedzīvo situāciju, kad saimei, neskatoties ne uz ko, ēst gribas, bet kaut ko izmeklētu gatavot un ilgi stāvēt pie plīts vai nu nav laika, vai vienkārši negribas.
Tūrisma un tulkošanas aģentūras Cia Travel@translations īpašniece Kristīne Deiliko smaidot stāsta, ka viņai patīk garšīgi paēst un līdz ar to arī gatavot.
Gadumijas svētki ar kārtīgu izēšanos nu jau pieder vēsturei, bet vai tāpēc dzīve apstājusies un vairs nav neviena paša iemesla dzīves svinēšanai! Kāpēc nesarīkot mazu, omulīgu pasēdēšanu ar nesteidzīgu gardas maltītes baudīšanu, piemēram, šīs ziemas pirmajai sniega kupenai par godu?
Kad veikali un tirgi pilni ar dārzeņiem, jāsteidz gatavot ēdienus, kas būs ieguvums mājinieku garšas kārpiņām un saimnieces maciņam. Plovs no dārzeņiem, bez gaļas krikucīša, var būt tikpat gards un sātīgs kā tradicionāli zināmais.
Mālpils muižas restorāns pārsteidz ikvienu apmeklētāju ar bagātīgi veidotu ēdienkarti, kurā apvienoti gan smalki garšas salikumi, gan izceļas krāsains un elegants noformējums. Piedāvā Mālpils muižas restorāna šefpavāre Aija Gabrāne
Mālpils muižas restorāns pārsteidz ikvienu apmeklētāju ar bagātīgi veidotu ēdienkarti, kurā apvienoti gan smalki garšas salikumi, gan izceļas krāsains un elegants noformējums. Piedāvā Mālpils muižas restorāna šefpavāre Aija Gabrāne
Mālpils muižas restorāns pārsteidz ikvienu apmeklētāju ar bagātīgi veidotu ēdienkarti, kurā apvienoti gan smalki garšas salikumi, gan izceļas krāsains un elegants noformējums. Piedāvā Mālpils muižas restorāna šefpavāre Aija Gabrāne
Mālpils muižas restorāns pārsteidz ikvienu apmeklētāju ar bagātīgi veidotu ēdienkarti, kurā apvienoti gan smalki garšas salikumi, gan izceļas krāsains un elegants noformējums.Piedāvā Mālpils muižas restorāna šefpavāre Aija Gabrāne.
Restorāns Klidziņa īpaši patīk cilvēkiem, kuri zina savu vērtību, mīl ērtības un bauda dzīvi ar visām sajūtām. Restorāna jaunais, omulīgais veidols ar koka, akmens un ķieģeļu akcentiem, kā arī krāsainiem spilveniem, plediem un ziedu kompozīcijām aicina šeit palikt un sasildīties. Apmeklētāju vēderus Klidziņā lutina ar 100 un vienu gardumu, īpašu uzsvaru liekot uz grila ēdieniem.