"Mājas" receptes

photo_camera
27.feb 2014
Receptes piedāvā restorāna LE DOME šefpavārs Māris Astičs
26.feb 2014
Salāti ar grauzdiņiem ir populāri, jo tos var pagatavot no dažādām sastāvdaļām. Tie ir pietiekami sātīgi, un tieši grauzdiņi piešķir šādiem ēdieniem rozīnīti. Tos var pievienot jebkuram ēdienam un var izmantot tikai dekorēšanai, nevis kā pamatēdienu vai uzkodu.
photo_camera
23.feb 2014
No ziemas pelēkuma noguruši, nevaram vien sagaidīt pirmo pavasara mēnesi un cepam pankūkas – apaļas un saulainas kā marta saulīte: tādas viegli pufīgas, gaisīgas, ne pārāk saldas – izmantojamas gan ar saldām, gan sāļām piedevām.
photo_camera
22.feb 2014
Visā pasaulē par izsmalcinātu gardēžu delikatesi un īstu afrodīziju tiek uzskatīti gliemežu ikri, gliemežu pastēte, no gliemežiem gatavo šašliku, desas, omletes, tos vāra zupās, pasniedz kopā ar garšaugiem.
21.feb 2014
Cepumiem macarons nav nekādas saistības ar makaroniem, taču ar Franciju gan, jo tie tāpat kā kruasāni ir franču konditorejas lepnums. Un ne tikai tur, bet daudzviet pasaulē un arī Latvijā pamazām sāk iepazīt krāsainos macaronus.
photo_camera
18.feb 2014
Cēsnieces Vineta Žamoidika un Alla OldermaneVadzinska ir draudzenes ar stāžu. Viņas ne vien kopā svin svētkus un dodas ceļojumos, bet pašā krīzes plaukumā uzdrošinājās spert pirmo soļus biznesā.
13.feb 2014
Airans ir raudzēts skābpiena produkts, ko iegūst rūgšanas procesā no aitas, govs vai kazas piena. Par tā radiniekiem uzskata kefīru, jogurtu un citus līdzīgus produktus.
photo_camera
6.feb 2014
"Esmu pārliecināts – gatavošana un jaunu recepšu veidošana ir kā dziesmu komponēšana. Lai arī notis ir tikai septiņas, melodija nekad nebeidzas," ir pārliecināts Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis. Viņš tic, ka ikviens var būt pavārs – vajag tikai mēģināt.
photo_camera
27.jan 2014
Ienākot restorānā Uguns Dzēsējs, lai ieturētu maltīti, pirmais, kas pārsteidz – neierastā stilā veidots interjers ar senlaicīgiem ugunsdzēsības rīkiem.
photo_camera
26.jan 2014
Kas tas ir: no rīta – uzkoda, pusdienās – gardums, vakariņās – našķis? Maiga, ļoti garda, mutē burtiski kūstoša balta lodīte, kas tā vien prasās pēc vēl... Nu jā, tas ir izcili gardais kazas piena siers.
photo_camera
26.jan 2014
Katra namamāte ne reizi vien piedzīvo situāciju, kad saimei, neskatoties ne uz ko, ēst gribas, bet kaut ko izmeklētu gatavot un ilgi stāvēt pie plīts vai nu nav laika, vai vienkārši negribas.
photo_camera
25.jan 2014
Tūrisma un tulkošanas aģentūras Cia Travel@translations īpašniece Kristīne Deiliko smaidot stāsta, ka viņai patīk garšīgi paēst un līdz ar to arī gatavot.
photo_camera
22.jan 2014
Gadumijas svētki ar kārtīgu izēšanos nu jau pieder vēsturei, bet vai tāpēc dzīve apstājusies un vairs nav neviena paša iemesla dzīves svinēšanai! Kāpēc nesarīkot mazu, omulīgu pasēdēšanu ar nesteidzīgu gardas maltītes baudīšanu, piemēram, šīs ziemas pirmajai sniega kupenai par godu?
photo_camera
15.jan 2014
Kad veikali un tirgi pilni ar dārzeņiem, jāsteidz gatavot ēdienus, kas būs ieguvums mājinieku garšas kārpiņām un saimnieces maciņam. Plovs no dārzeņiem, bez gaļas krikucīša, var būt tikpat gards un sātīgs kā tradicionāli zināmais.
13.jan 2014
Mālpils muižas restorāns pārsteidz ikvienu apmeklētāju ar bagātīgi veidotu ēdienkarti, kurā apvienoti gan smalki garšas salikumi, gan izceļas krāsains un elegants noformējums. Piedāvā Mālpils muižas restorāna šefpavāre Aija Gabrāne
12.jan 2014
Mālpils muižas restorāns pārsteidz ikvienu apmeklētāju ar bagātīgi veidotu ēdienkarti, kurā apvienoti gan smalki garšas salikumi, gan izceļas krāsains un elegants noformējums. Piedāvā Mālpils muižas restorāna šefpavāre Aija Gabrāne
12.jan 2014
Mālpils muižas restorāns pārsteidz ikvienu apmeklētāju ar bagātīgi veidotu ēdienkarti, kurā apvienoti gan smalki garšas salikumi, gan izceļas krāsains un elegants noformējums. Piedāvā Mālpils muižas restorāna šefpavāre Aija Gabrāne
11.jan 2014
Mālpils muižas restorāns pārsteidz ikvienu apmeklētāju ar bagātīgi veidotu ēdienkarti, kurā apvienoti gan smalki garšas salikumi, gan izceļas krāsains un elegants noformējums.Piedāvā Mālpils muižas restorāna šefpavāre Aija Gabrāne.
photo_camera
9.jan 2014
Restorāns Klidziņa īpaši patīk cilvēkiem, kuri zina savu vērtību, mīl ērtības un bauda dzīvi ar visām sajūtām. Restorāna jaunais, omulīgais veidols ar koka, akmens un ķieģeļu akcentiem, kā arī krāsainiem spilveniem, plediem un ziedu kompozīcijām aicina šeit palikt un sasildīties. Apmeklētāju vēderus Klidziņā lutina ar 100 un vienu gardumu, īpašu uzsvaru liekot uz grila ēdieniem.
8.jan 2014
Recepti iesaka restorāna Vincents konditore Ilze Ermansone.