"Mājas" receptes

14.apr 2014
Ja gribas pagatavot no žāvētām plūmēm kādu ēdienu, variantu netrūkst, bet tie, kuri nespēj atrast recepti sev pa prātam, var izdomāt kādu jaunu versiju. Plūmēm ir vieta ne tikai pildītajā Ziemassvētku zosī un Lieldienu pashā, bet arī dienišķajā putrā un kompotā, dažā labā zupā, pie sautētiem vistu šķiņķīšiem, gaļas veltnīšos, kopā ar aitu vai liellopu gaļas ēdieniem un daudz kur citur.
photo_camera
9.apr 2014
Ja stingri ievēro visas tradīcijas, tad pashu, neatņemamu pareizticīgo Lieldienu ēdienu, jāsāk gatavot jau Zaļajā ceturtdienā.
6.apr 2014
Ierasts, ka salāti pieder tikai pie aukstajiem ēdieniem, taču tā nav. Tradicionālās salātu sastāvdaļas mūsdienās papildina visdažādākie produkti. Biežāk, protams, izvēlamies svaigus salātus, kuros galvenā sastāvdaļa ir dārzeņi, bet vēsākā laikā ēdienkartē nereti tiek iekļauti siltie salāti, kurus patiesībā var uzskatīt par otrajiem ēdieniem, jo tie ir pikanti.
5.apr 2014
Picu var pagatavot mājās, izmantojot pazīstamas un dažkārt arī īpašākas izejvielas. Mīklu parasti gatavo no miltiem, rauga, eļļas, sāls un ūdens, pildījumam izmanto tomātu mērci, garšaugus un sieru.
30.mar 2014
Korejiešu burkānu salātus, kas ir pietiekami populāri, ne visi uzdrošinās gatavot mājās, bet pērk tirdzniecības vietās. Iemesls – ne vienmēr tie sanāk tādi, kā gribētos.
24.mar 2014
Recepti piedāvā restorāna Vincents virspavārs Ivans Šmigarevs
24.mar 2014
Bieži vien ledusskapī glabājas pāris dienas iepriekš nopirkts, nedaudz apkaltis siera gabaliņš, vārīti makaroni vai neliels desas gabaliņš. Protams, to, kas nav apēsts un vairs nav tik svaigs, var izmest laukā, taču steigties nevajag.
23.mar 2014
Receptes piedāvā Trusis kafe pavāri Kārlis Karnītis un Kristaps Glūdiņš
22.mar 2014
Klondaikas Liepājas filiālē, tāpat kā citur Latvijā, ēdienkartē galvenais ir texmex meksikāņu ēdieni.
21.mar 2014
Noteikti daudzi piekritīs, ka omlete ir viens no labākajiem ne tikai olu, bet arī brokastu ēdieniem. Omleti var viegli un ātri pagatavot, un galvenais – tā būs sātīga gan atsevišķa, gan papildināta ar dažādu pildījumu – sēnēm, papriku, tomātiem, žāvētu gaļu, garšaugiem vai ko citu.
21.mar 2014
Klondaikas Liepājas filiālē, tāpat kā citur Latvijā, ēdienkartē galvenais ir texmex meksikāņu ēdieni.
20.mar 2014
Noteikti daudzi piekritīs, ka omlete ir viens no labākajiem ne tikai olu, bet arī brokastu ēdieniem. Omleti var viegli un ātri pagatavot, un galvenais – tā būs sātīga gan atsevišķa, gan papildināta ar dažādu pildījumu – sēnēm, papriku, tomātiem, žāvētu gaļu, garšaugiem vai ko citu.
20.mar 2014
Klondaikas Liepājas filiālē, tāpat kā citur Latvijā, ēdienkartē galvenais ir texmex meksikāņu ēdieni.
19.mar 2014
Siļķe ir viena no populārākajām aukstajām uzkodām ikdienā, un arī svētku galdā sālītas siļķes gabaliņi kopā ar sīpolu nav retums.
15.mar 2014
Launags ir neliela ēdienreize starp pusdienām un vakariņām. Šāda maltīte ir nepieciešama, ja ievēro pareizas ēšanas principus un ir svarīgi rūpēties par svaru.
12.mar 2014
Gada aukstākajos mēnešos, kad tomāti nevar lepoties ar īstu un izcilu garšu, var izmantot blanšētus tomātus, eļļā kaltētus tomātus vai interesantu garšvielu – tomātu pārslas, kam raksturīga skābena garša.
photo_camera
8.mar 2014
Tiramisu vislabāk baudīt aizvērtām acīm! Jau pirmo deserta karoti ēdot, šķitīs, ka sāk augt balti, pūkaini spārniņi – kā eņģelim. Vēl viena karote gaisīgā, pieneņpūkai līdzīgā kāruma, un droša pārliecība, ka sēdi uz mākoņa un traucies tuvāk debesīm – raižu un kreņķu par ikdienas problēmām nav, par liekām kalorijām arī nedomājam!
photo_camera
5.mar 2014
Labas garšas darbnīcas izveidotāja pavāre Līva Kļaviņa ir pārliecināta, ka arī veselīgs uzturs ir saistāms ar gardām un baudāmām garšas niansēm. Viņa atklāj, ka, sekojot līdzi ēdienkartei un disciplinējot sevi, iespējams ne vien uzlabot ķermeņa aprises, bet arī iegūt veselīgu izskatu un labsajūtu.
4.mar 2014
Ja kādam šķiet, ka par kāpostiem zina daudz, ja ne visu, domājot galvenokārt galviņkāpostus, tad diez vai viņam būs taisnība. Nesen stāstījām par Āzijas kāpostu pak čoi, taču nesen Latvijā parādījies vēl kāds jaunums – kale kāposti jeb lapu kāposti.
photo_camera
1.mar 2014
Bieži dzird runājam: latviešu nacionālie ēdieni esot šašliks un rasols... Šašliks lai paliek citai reizei, bet par rasolu šoreiz gan parunāsim. Jo vairāk tāpēc, ka restorāna Ostas skati pavārs Nauris Galejs šo mūsu tautā tik iecienīto un tradicionālo salātu pasniegšanas veidu un sastāvdaļu kopumu piedāvā pavisam jaunā, vēl nebijušā kombinācijā.