"Mājas" receptes

13.jun 2014
Indijas virtuve latvieša garšai, par tās smalkumiem klausoties, šķiet tikpat neparasta, cik Indija tāla. Taču izrādās, ka indiešu virtuve nav nemaz ne tik neparasta, ne arī tāla – izbaudīt to var tepat, Rīgas centrā, pie Pēterbaznīcas, restorānā Indian Raja, kur īsts indiešu šefpavārs Rajendra Singhs Gopals Singhs piedāvā mūsu eiropeiskajai gaumei piemērotus ēdienus.
8.jun 2014
Dro­ši vien re­ti ku­ram ne­gar­šo fri­ka­de­les, un pir­mais, kas ie­nāk prā­tā, – po­pu­lā­rā fri­ka­de­ļu zu­pa. Ta­ču no fri­ka­de­lēm var pa­ga­ta­vot ne ti­kai to vien, bet daudz­vei­dī­gus ēdie­nus – cept vai sau­tēt, tās var pa­sniegt kā at­se­viš­ķu ēdie­nu un var arī iz­man­tot kā pie­de­vu pie to­mā­tu vai dār­ze­ņu mēr­ces.
7.jun 2014
Kad tad, ja ne ta­gad, mū­su «vie­nas die­nas» ga­ra­jā va­sa­rā, pil­nām mu­tēm – glu­ži kā bez sā­ta – ēst sa­lā­tus?!
31.mai 2014
Kurš gan brokastīs nav ēdis musli – izvēloties to kā diētisku un veselīgu produktu. Musli uzskata par kalorijām bagātu ēdienu, kas nodrošina organismu ar vitamīniem, minerālvielām un mikroelementiem.
29.mai 2014
Spānija ir viena Vidusjūras zemēm, un, kā zināms, Vidusjūras reģiona ēšanas tradīcijas ir vienas no veselīgākajām, bet pēc dažiem atzinumiem – pat pašas veselīgākās pasaulē.
25.mai 2014
Kādus ēdienus pagatavot bērnu ballītei? Pirmajā mirklī var šķist, ka tas ir vienkārši, lai pasākums izdotos garšīgs, jautrs un svinīgs. Protams, organizējot dažādus pasākumus bērniem, dzimšanas dienas svinības vai izlaidumu pirmsskolas izglītības iestādē, pirmais, kas nepieciešams, – fantāzija.
24.mai 2014
Iesaka restorāna Vincents šefpavārs Mārtiņš Rītiņš.
18.mai 2014
Trīs dažādu salātu receptes, kuros izmantoti rabarberi.
17.mai 2014
Iesaka restorāna Vincents šefpavārs Mārtiņš Rītiņš.
17.mai 2014
Jaunās pieneņu lapiņas ir sevišķi bagātas ar C vitamīnu (100 gramos esot pat 450–550 mg!), tautas medicīnā pienenes jau kopš neatminamiem laikiem tiek lietotas, lai veicinātu gremošanu un žults sekrēciju, cīnītos ar iekaisumiem, uzlabotu aknu veselību, veicinātu miegu.
15.mai 2014
Viens no veselīgākajiem un arī senākajiem ēdiena gatavošanas veidiem ir tvaicēšana. Izmantojot tvaicējamo katlu, produkti gatavojas vienmērīgi, visu laiku nav jāstāv pie plīts, lai pieskatītu ēdienu, – tas nozīmē, ka tiek ietaupīti gan laiks, gan spēks.
11.mai 2014
Vienkārša garšīga kūka, ko izcept Māmiņdienā.
photo_camera
10.mai 2014
Maigais ābeļziedu sniegs un dabas veldzējošo smaržu mākonis ik gadu pašā maija plaukumā atgādina par Mātes dienu.
3.mai 2014
Kas gan varbūt vienkāršāks un garšīgāks par ceptu vistas fileju.
3.mai 2014
No kā vārīt dienišķo rīta biezputru – tas katra paša un garšas kārpiņu ziņā: izvēle ir gana plaša. Nez kāpēc vēl aizvien rīsu, griķu vai mannas putru pieņemts gatavot pavisam pliekani, vienkārši un pasniegt galdā ar kādu mērci, ievārījumu vai sviestu.
photo_camera
26.apr 2014
Ja mums pazīstamos kēksiņus kāds pēkšņi sadomā par mafiniem nosaukt, tiem pirma­jiem, manuprāt, apvainoties nevajadzētu. Un otrādi – mafins, par kēksiņu godāts, kā bi­jis, labs arī paliks.
photo_camera
25.apr 2014
Ar āboliem, ar biezpienu, ar rabarberiem, ar dažādām ogām, ar zapti un drumstalām – plātsmaizes mums, latviešiem, ir sen zināma un pašsaprotama kulinārā mantojuma sastāvdaļa, ko, laikam ejot, esam iemanījušies arī mūsdienīgot un papildināt ar jauniem akcentiem un vēl nebijušām produktu kombinācijām.
photo_camera
24.apr 2014
Rīdziniecei Guntai Liepiņai patīk darboties virtuvē un it īpaši nodoties eksperimentiem. Kad mājās gaidāmas viesības, Gunta iesaka pagatavot tiramisu kūku.
photo_camera
20.apr 2014
Rīdziniecei Guntai Liepiņai patīk darboties virtuvē un it īpaši nodoties eksperimentiem.
photo_camera
19.apr 2014
Šie eleganti vienkāršie, taču sātīgie salāti noteikti patiks gan kārtīgi paēst mīlošajiem, gan lieko kaloriju skaitītājiem.