Mālpils muižas restorāns pārsteidz ikvienu apmeklētāju ar bagātīgi veidotu ēdienkarti, kurā apvienoti gan smalki garšas salikumi, gan izceļas krāsains un elegants noformējums. Piedāvā Mālpils muižas restorāna šefpavāre Aija Gabrāne
Bumbieris sarkanvīnā ar zaļajiem salātiem un Filadelfijas siera krēmu
Sastāvdaļas: 4 bumbieri, 400 g zaļo salātu, 300 g Filadelfijas siera, 100 g ciedru riekstu, citrona sula, 200 g cukura sīrupa, 0,5 g sarkanvīna, kanēļa standziņas, krustnagliņas, 3 apelsīnu sula, timiāns, 100 g brūnā cukura, 100 g saldā krējuma, 50 g cointreau liķiera
Pagatavošana: uzvāra sarkanvīnu, pievieno krustnagliņas, kanēļa standziņas, cukura sīrupu, citrona sulu, timiānu un turpina vārīt uz lēnas uguns. Pēc tam pārlej pāri nomizotiem bumbieriem. Saldo krējumu uzputo kopā ar Filadelfijas sieru, pievieno ciedru riekstus.
No apelsīniem izspiež sulu, pievieno brūno cukuru, liķieri, krustnagliņas un uz lēnas uguns vāra, kamēr sabiezē.