Mālpils muižas restorāns pārsteidz ikvienu apmeklētāju ar bagātīgi veidotu ēdienkarti, kurā apvienoti gan smalki garšas salikumi, gan izceļas krāsains un elegants noformējums.Piedāvā Mālpils muižas restorāna šefpavāre Aija Gabrāne.
Sastāvdaļas: 0,4 g Mālpils siera
dzērveņu čatnijam: 0,5 g lielogu dzērveņu, 0,2 g šalotes sīpolu, 150 g brūnā cukura, 120 ml baltvīna etiķa, pipari, sāls, kanēļa standziņas, 100 g ūdens
marmelādei: 0,5 g ķirbja, ābols, 0,1 g cidoniju, kanēļa standziņas, 30 g cointreau liķiera, 200 g brūnā cukura
Pagatavošana: čatnijam sīpolus sagriež salmiņos, apcep zeltainus, pievieno visas sastāvdaļas un uz lēnas uguns vāra 20–30 minūšu, kamēr nedaudz sabiezē. Marmelādei ķirbi, ābolu nomizo, pievieno cidonijas, cukuru, kanēļa standziņu, vāra uz lēnas uguns 20 minūšu, kamēr sabiezē, un pēc tam sablenderē, izņemot kanēļa standziņu. Bageti grauzdiņiem sagriež plānās šķēlītes un cep 180 grādu Celsija temperatūrā 3 minūtes.