Šokolādes braunijs ar vaniļas saldējumu, svaigām ogām un bezē

© F64

Mālpils muižas restorāns pārsteidz ikvienu apmeklētāju ar bagātīgi veidotu ēdienkarti, kurā apvienoti gan smalki garšas salikumi, gan izceļas krāsains un elegants noformējums. Piedāvā Mālpils muižas restorāna šefpavāre Aija Gabrāne

Šokolādes braunijs ar vaniļas saldējumu, svaigām ogām un bezē

Sastāvdaļas: 0,8 g biešu, 0,5 g svaigu aveņu, 0,5 g šokolādes, 0,2 g sviesta, 0,3 g brūnā cukura, 6 olas, 0,3 g miltu, 0,14 g kakao, 0,5 g lazdu riekstu,

vaniļas saldējumam: 6 olu dzeltenumi, 0,25 g cukura, 0,24 g piena, 0,6 g saldā krējuma, vaniļas pāksts,

bezē: 1 olas baltums, 4 ēdamkarotes pūdercukura, citronu sula,

dekorēšanai: 0,5 g svaigu aveņu, pūdercukurs,

Pagatavošana: bietes novāra, atdzesē un sarīvē. Olas sakuļ ar brūno cukuru, pievieno bietes. Izkausē šokolādi ar sviestu un pievieno masai. Beigās iesijā miltus ar kakao. Veidnē ielej pusi mīklas, tad kārto avenes un pa virsu atlikušo mīklu. Cep 180 grādu Celsija temperatūrā 20 līdz 30 minūšu. Kūku sagriež gabaliņos, pasniedz ar svaigām avenēm un vaniļas saldējumu, uzkaisa pūdercukuru.

Svarīgākais