Iekonservē vasaras garšas!

14.sep 2022
Vai tevi mājās nomoka lielā kabaču raža? Ir apnikušas ierastās kabaču receptes? Mums ir risinājums - kabaču čipsi!
12.sep 2022
Pagatavojiet gardu sīpolu džemu. Tas labi saderēs gan ar dažādiem gaļas, gan zivs ēdieniem. Karamelizētais sīpolu džems ir tas, ko tev vajag!
8.sep 2022
Vai esat kādreiz ēdis tomātu ievārījumu? Ja neesat, tad laiks ir to pašam pagatavot un nobaudīt.
7.sep 2022
Vai zinājāt, ka arī burkānus var marinēt? Izmēģiniet šo pavisam vienkāršo recepti un aukstajos ziemas mēnešos mielojaties ar kraukšķīgiem burkāniem!
30.aug 2022
Sācies ražas novākšanas laiks. Tomāti katru dienu arvien vairāk gatavojas, reizēm to ir tik daudz, ka nespējam tos visus apēst. Lai tomāti neaizietu bojā, izmēģiniet šīs divas tomātu uzglabāšanas metodes.
8.sep 2021
Arī tomātus var marinēt. Turklāt, gatavojot pēc šīs receptes, var iztikt bez gatavā izstrādājuma sterilizēšanas. Pietiks, ja burkas būs ideāli tīras un sterilizētas.
6.sep 2021
Tomātu laiks rit pilnā sparā! Šobrīd, kad tomātu dārzā ir daudz, ir laiks padomāt par to uzglabāšanu ziemai. Daudzi tomātus marinē, liek želejā vai taisa dažādas mērces. Tomēr ir pavisam vienkāršs, ātrs un unikāls veids, kā tos uzglabāt ziemai! Sasaldē tos!
3.sep 2021
Pateicoties bietēm, salāti iegūst košu krāsu, bet ķiploki, mārrutka sakne un lauru lapa piešķir pikantu aromātu.
24.aug 2021
Tomātu pasta ir bieza, koncentrēta tomātu mērce, kuru vēlāk var pievienot dažādiem ēdieniem. To pagatavot ir pavisam viegli.
20.aug 2021
Šādi marinēta paprika izdodas kraukšķīga, ar izteiktu garšaugu aromātu un nelielu asumiņu.
18.aug 2021
Dažādi ēdieni kļūst gardāki, ja tiem pievieno aso mērci. Nepērc čili mērci veikalā, bet pagatavo to pats! Tas nav nemaz tik sarežīģiti!
17.aug 2021
Uztura speciāliste Mila Mikiķuka sociālajā vietnē Instagram pastāstījusi, kā pareizi saldēt ogas, lai saglabātu to vērtīgās īpašības.
16.aug 2021
Ir sācies ilgi gaidītais ogu laiks, kad dārzā ir iespējams nobaudīt nevienu vien gardumu. Šis ir arī tas brīdis, kad ir jāsāk domāt par gardumu rūpēšanu ziemai. Lai ziemā varētu baudīt paša audzētas ogas, tas daudzi sasaldē. Sasaldējot ogas, pēcāk tās var salipt kopā vai atlaidinot var pārvērsties "putrā". Lai tā nenotiktu un ogas būtu skaistas pēc atkausēšanas, izmēģini pavisam vienkāršu triku!
16.aug 2021
Beidzot esam sagaidījuši to laiku, kad, dodoties uz mežu sēņot, atgriežamies ar pilniem groziem. Sēņu zupa, sēnes saldā krējuma mērcē vai ceptas kopā ar kartupeļiem. Tas viss augusta mēnesī ir aktuāli un gardi, taču tik pat aktuāls jautājums ir par to, kā uzglabāt sēnes ziemai.
10.aug 2021
Lai arī džems pagatavots no dārzeņiem, izdodas salds – gluži kā jebkurš ogu vai augļu ievārījums. Labi garšo ar pankūkām, biezpiena plācenīšiem un plātsmaizēm.
28.sep 2020
Šī ķirbju džema radīšana prasīs vien aptuveni 40 minūtes, taču - kas par rezultātu.
17.sep 2020
Sēņošanas sezona Latvijā, šķiet, ir nepārtraukts process – gaileņu “medības” vasarā plūstoši pāriet beku un baraviku maratonā agrā rudenī. Pareizi pagatavojot sēnes, savas garšas kārpiņas varēsim lutināt visas ziemas garumā. Gadsimtu gaitā cilvēki ir atraduši daudz veidu, kā pagatavot sēnes un uzglabāt tās ziemai.
12.sep 2020
Lai pagatavotu gardu džemu, patiesībā nevajag būt speciālistam. Turklāt pietiks tikai ar trim sastāvdaļām.
9.sep 2020
Ievārījums no plūmēm? No plūmēm un brūklenēm? Nē! No tomātiem!
4.sep 2020
Dārzeņu kombināciju var variēt, vai atteikties, piemēram, no persikiem, ja tie nav pa rokai. Arī sāli, cukuru, etiķi um piparus labāk likt pēc garšas