Uztura speciāliste Mila Mikiķuka sociālajā vietnē Instagram pastāstījusi, kā pareizi saldēt ogas, lai saglabātu to vērtīgās īpašības.
1.
Rūpīgi izvēlies augļus un ogas, kurus gatavojies saldēt. Tiem jābūt gataviem, bet bez puves un bojājumiem.
2.
Pirms saldēšanas ogas noskalo ar ūdeni.
3.
Ogas jāsadala speciāli saldēšanai domātos noslēdzamos maisos vai traukos, lai tās neuzsūc svešas smakas.
4.
Sadaliet visu porcijās. Atkausējot un atkārtoti sasaldējot ogas vai augļus, tie zaudēs vitamīnus un var kļūt pat bīstami veselībai. Viss jāsaldē porcijās, kuras var izlietot vienā reizē.
5.
Sekojiet līdzi ogu glabāšanas laikam saldētavā. Ja temperatūra ir -18 un zemāk grādu, ogas var uzglabāt līdz 12 mēnešiem. Ja -12 vai vairāk grādu, tad saldētas ogas uzglabā ne ilgāk par četriem mēnešiem.
6.
Ogas atkausē ledusskapī vai istabas temperatūrā. Nekādā gadījumā to nevajag darīt mikroviļņu krāsnī vai verdošā ūdenī, jo tad tās zaudēs vitamīnus.
*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.