Iekonservē vasaras garšas!

1.sep 2020
Šoreiz izmēģini mazliet neirastāku gurķu marinādi saviem krājumiem.
29.aug 2020
Tiem kam ir savi dārzi, kuros aug tomāti, šobrīd aktīvi ķērušies klāt ziemas krājumu gatavošanai. Arī mūsmājās šis process ir sācies. Tā kā esam tomēr daļēji "pilsētnieki", tad izmēģinājām ašo tomātu želejā recepti, kas neaizņem pārlieku daudz laika un neliks raizēties par visu sastāvdaļu sadabūšanu.
16.aug 2020
Klāt augusts – burvīgais ogu un augļu laiks, kad tā vien gribas uzsūkt sevī vasaras krāsas un smaržas un paildzināt šo sajūtu, lai pie tās atgrieztos arī nemīlīgās ziemas dienās. Aukstajā gada laikā dzīvi saldāku padarīs vasarā pagatavotā ievārījuma krājumi un žāvēti vai saldēti augļi un ogas. Kas vajadzīgs, lai šīs dabas veltes saglabātu līdz pat nākamajam pavasarim, atklāj eksperte Līva Briede.
14.aug 2020
Šobrīd gan dārzā, gan mežā sastopamās ogas un garšaugi ir ne vien gardi, bet arī vitamīniem, organiskajām skābēm, minerālvielām un antioksidantiem bagāti, tāpēc to lietošana ikdienā palīdz stiprināt veselību. Visu svaigā veidā nav iespējams apēst, tādēļ ziemas periodā ir vērts šos vērtīgos produktus iekļaut uzturā saldētā, kaltētā vai žāvētā veidā. Vairāk par to, kas jāņem vērā, sagatavojot ogas un garšaugus lietošanai ziemā, skaidro farmaceite Laila Zālīte.
8.aug 2020
Dzīvē ar laiku jāapgūst ļoti daudz, arī gurķu marinēšana. Kas ir labāks skolotājs kā vecāki un vecvecāki? Tā ir sava veida tradīcijas nodošana, jo tomēr katra ģimene arī krājumus ziemai gatavo citādāk. Atšķirības var būt vien niansēs, bet tas ir pašu roku darbs!
3.aug 2020
"Rimi Gardēži" piedāvā recepti, kā pašam pagatvot mārrutkus. Tas ir pavisam vienkārši!
31.jūl 2020
Vien jābūt dažām lietainām dienām, kad latvietis-parastais jau stiepjas pēc groziņa un nazīša. Tad tikai redzi, ka ceļu malas un meža takas pārtapušas par autostāvvietām sēņotājiem.
3.jūl 2020
Pienenes var ne tikai pīt vainagos, bet no tām iespējams pagatavot arī brīnišķīgu medu. Nepieciešams vien dotis pļavā pēc pieneņu ziediem!
7.okt 2019
Mežus joprojām turpina piepildīt sēņošanas entuziasti. Lai bagātīgā salasīto sēņu raža neaizietu postā un nedēļām nebūtu jāpārtiek no sēnēm vien, piedāvājam variantus, kā sēnes kaltēt, lai tās varētu izmantot ilgāk.
6.okt 2019
Sagatavo pats!
1.sep 2019
Ievārījums no plūmēm? No plūmēm un brūklenēm? Nē! No tomātiem!
24.jūl 2019
Upeņu ievārījums 2018. gadā bija viena no visvairāk meklētām receptēm google.lv latviešu valodā.
1.jūl 2019
Pagatavo un nogaršo!