Sagatavo pats!
Sastāvdaļas:
- Ūdens: 1000 g
- Sāls: 15 g
- Cukurs: 15 g
- Etiķa esence: 10 g
- Ķiploka galviņa: 30 gab
- Paprika: 1 gab
- Melnie pipari graudiņos: 3 g
Ja ir bažas par etiķa esences lietošanu vai arī ir vēlme to aizstāt ar etiķi, ir vērts ielūkoties šeit
Pagatavošana:
- Ķiplokus sadala daiviņās un notīra.
- Sagriež papriku gabaliņos.
- Burkā liek papriku, ķiplokus, ieber pāris piparus.
- Katliņā ielej ūdeni, pieber sāli, cukuru un liek vārīties.
- Tikko uzvārījies, noņem no uguns un pievieno marinādei etiķi.
- Karstu marinādi ielej burkā, kurā ir sakārtoti ķiploki un paprikas gabaliņi.
- Kad marināde atdzisusi, to ielej atpakaļ katlā, atkal uzvāra un karstu uzlej ķiplokiem.
- Šo procesu atkārto divas līdz trīs reizes.
- Burciņas aizvāko, apgriež ar kājām gaisā un apklāj ar dvieli līdz pilngai atdzišanai.