Papildini krājumus! Marinēti ķiploki

© cookbook.ilaipa.lv

Sagatavo pats!

Sastāvdaļas:

  • Ūdens: 1000 g
  • Sāls: 15 g
  • Cukurs: 15 g
  • Etiķa esence: 10 g
  • Ķiploka galviņa: 30 gab
  • Paprika: 1 gab
  • Melnie pipari graudiņos: 3 g

Ja ir bažas par etiķa esences lietošanu vai arī ir vēlme to aizstāt ar etiķi, ir vērts ielūkoties šeit

Pagatavošana:

  1. Ķiplokus sadala daiviņās un notīra.
  2. Sagriež papriku gabaliņos.
  3. Burkā liek papriku, ķiplokus, ieber pāris piparus.
  4. Katliņā ielej ūdeni, pieber sāli, cukuru un liek vārīties.
  5. Tikko uzvārījies, noņem no uguns un pievieno marinādei etiķi.
  6. Karstu marinādi ielej burkā, kurā ir sakārtoti ķiploki un paprikas gabaliņi.
  7. Kad marināde atdzisusi, to ielej atpakaļ katlā, atkal uzvāra un karstu uzlej ķiplokiem.
  8. Šo procesu atkārto divas līdz trīs reizes.
  9. Burciņas aizvāko, apgriež ar kājām gaisā un apklāj ar dvieli līdz pilngai atdzišanai.

LV Blogeri

Arbūzs ir viens no vasaras top augļiem. Tas ir salds un sulīgs, tieši tāds, kāds karstajās vasaras dienās palīdz atveldzēties! Apkopojām piecus interesantus faktus par arbūziem, kurus, iespējams, tu nezināji!

Svarīgākais