Papildinām krājumus: kā pagatavot mājas mārrutkus

© Rūta Kalmuka/F64 Photo Agency

"Rimi Gardēži" piedāvā recepti, kā pašam pagatvot mārrutkus. Tas ir pavisam vienkārši!

Sastāvdaļas

  • Mārrutku saknes - 5 gab.
  • Ingvers - 1 īkšķis
  • Cukurs - 1 ēdamkarote
  • Sāls - šķipsna
  • Baltvīna etiķis - 2 ēdamkarotes

Pagatavošana

  1. Sarīvē mārrutku saknes.
  2. Bļodā samaisi cukuru, sāli, baltvīna etiķi, tad visā iejauc sarīvētos mārrutkus un ingveru. GATAVS!
  3. Liec burkās, glabā ledusskapja durvīs.

Virtuvē

Vai esi pamanījis, ka jau no virtuves plaukta nākošs aromāts spēj pacelt noskaņojumu, radīt mājīguma sajūtu vai pat uzburt atmiņas par bērnību? Smaržām ir neticami spēcīga ietekme uz mūsu emocijām un fizioloģiju, jo tās stimulē smadzeņu daļu, kas atbild par atmiņām un emocijām. Tāpēc garšvielas un ēdiena aromāti nav tikai kulinārijas sastāvdaļa – tie ir arī sava veida “noskaņojuma slēdži”, raksta “psychologytoday.com”.