Pagatavo un nogaršo!
Sastāvdaļas:
- Burkāni: 13.3 gab
- Persiki: 300 g
- Apelsīni: 0.6 gab
- Cukurs: 800 g
- Kanēlis, malts: 5 g
- Ingvers: 5 g
- Smaržīgie pipari: 5 g
- Ūdens: 200 g
Pagatavošana:
- Burkānus nomizo un sarīvē uz smalkās rīves.
- Katlā ielej nedaudz ūdens un liek burkānus vārīties.
- Kad tie kļuvuši mīksti, pievieno persikus un vēl nedaudz pavāra.
- Tad katlu noņem no uguns un nedaudz atdzesē.
- Burkānu persiku masu sablenderē.
- Norīvē apelsīnam mizu un izspiež sulu.
- Pievieno sulu, norīvēto mizu un cukuru blenderējumam un liek atkal vārīties.
- Pirms celt katlu no uguns, pievieno ingveru, kanēli un smaržīgos piparus un vēl pāris minūtes pavāra.
AVOTS: cookbook.ilaipa.lv