Papildini ziemas krājumus ar eksotisko tomātu-ananasu mērci

© Coockbook

Dārzeņu kombināciju var variēt, vai atteikties, piemēram, no persikiem, ja tie nav pa rokai. Arī sāli, cukuru, etiķi um piparus labāk likt pēc garšas

Sastāvdaļas:

  • Tomāti: 2000 g
  • Burkāni: 200 g
  • Sīpoli: 200 g
  • Paprika: 200 g
  • Persiki: 1 gab
  • Cukurs: 100 g
  • Sāls: 30 g
  • Malti melnie pipari: 2 g
  • Vīnogu etiķis: 50 g
  • Kartupeļu ciete: 18 g
  • Konservēti ananasi: 565 g

Pagatavošana:

Tomātus, sīpolus, papriku un burkānus sagriež nelielos gabaliņos. Liek katlā vārīties. Kad maisījums sāk vārīties, pieliek sāli un cukuru.

Vāra 20 minūtes, ik pa laikam apmaisot. Pēc tam pieber gabaliņos sagrieztus persikus un turpina vārīšanu (Ja tie ir ļoti cieti, tad var likt katlā jau uzreiz kopā ar visiem dārzeņiem.)

Pēc aptuveni 10 minūtēm katlā pieber konservēto ananasu gabaliņus (no 1 bundžas (-ām) 565g) . Ananasu šķidrumā (aukstā) iemaisa kartupeļu cieti. Kad ananasi vārījušies aptuveni 5 minūtes, vārījumam pielej etiķi, pieber piparus un iemaisa cietes šķīdumu. Maisa, kamēr sāk vārīties.

Kad vārījums uzmet burbuli, karstu pilda tīrās burciņās.

LV Blogeri

Arbūzs ir viens no vasaras top augļiem. Tas ir salds un sulīgs, tieši tāds, kāds karstajās vasaras dienās palīdz atveldzēties! Apkopojām piecus interesantus faktus par arbūziem, kurus, iespējams, tu nezināji!

Svarīgākais