Kad jaukā, siltā laikā plānojam draugu vai radu kopā nākšanu, dārza svētkus ar dejām, dažādām rotaļām un atrakcijām, lēkāšanu uz batuta un citām saistošām, aktīvām nodarbēm, noteikti jāparūpējas, lai krājumā būtu pietiekami daudz bezalkoholisku dzērienu, ar ko veldzēt slāpes.
Tofu sieru var nosaukt par vienu no universālākajiem un ekonomiskākajiem olbaltumvielu produktiem, kādi vien vispār ir pieejami. Lai pagatavotu tofu, parasti izmanto nigari, kas sastāv no kalcija sulfāta – dabiska minerāla, un sojas pupiņām.
Vītinātu gaļu, ko sagriež plānās šķēlēs, gatavo no praktiski jebkuras gaļas – liellopa, aļņa, vistas, tītara, strausa un medījumu, arī strausa gaļas, pievienojot sāli un garšvielas. To var ērti ņemt līdzi ceļojumos un pārgājienos.
Pastilu uzskata par vienu no veselīgākajiem saldumiem, jo tajā ir maz tauku. Ja salīdzina ar zefīru, tad pastilā ir divas reizes mazāk cukura. Tai ir izteikta augļu garša un maigāka konsistence.
Olu krāsošana ir ļoti aizraujoša un radoša nodarbe, kurā parasti grib iesaistīties visa ģimene. Kāds tur brīnums, ja nokrāsots krietni vairāk olu, nekā iespējams vienkārši tāpat apēst.
Melnās plūmes īpaši izceļas žāvēto augļu daudzveidībā, un ne jau tikai tāpēc, ka palīdz cilvēkiem risināt dažādas vēdera problēmas. Žāvētas plūmes garšo tiem, kuriem par saldu šķiet rozīnes, dateles, papaijas un citi augļi, jo labas kvalitātes plūmei piemīt arī neliels patīkams skābumiņš.
Labākais veids, kā pārtikas produktus uzglabāt, ir tos sasaldēt. Straujā aukstuma iedarbībā praktiski pilnībā saglabājas sākotnējie produktā esošie vitamīni, uzturvērtība, konsistence un arī krāsa.
Varbūt arī jums uz palodzes šobrīd sazēlis kāds sīpols. Dažādu diedzētu sēkliņu un dīgstu ēšana uz pavasara pusi nākusi modē, jo ļoti gribas svaiguma, vitamīnu, enerģijas.
Mākslinieks Ilgvars Zalāns, piedaloties ar mākslu saistītos starptautiskos projektos un līdz ar to daudz ceļojot pa pasauli, iepazinis dažādu valstu virtuvi. Iemācījies to izzināt, pielāgoties un atrast lietas, kas sajūsmina.
Kad pašu dārzā vējš svilpo kailos koku zaros un āboli pagrabā pamazām zaudē garšu, varam pievērst skatu tiem veikalu plauktiem, kur rindojas svešzemju augļi.
Virtulis ir apveltīts ar lielu kārdinātāja talantu. It kā nekas īpašs, bez tā var lieliski iztikt un pat vajag iztikt, jo vienā tādā eļļainā mīklas gabalā ir sasodīti daudz kaloriju, bet vitamīnu nu nemaz.
Medījumu gaļa ir īpaša ar savu aromātu un garšu. Tā ir liesa, taču no pagatavošanas ir atkarīga gan šāda ēdiena garša, gan tas, lai medījumu gaļa saglabātu savas specifiskās īpašības.