Virtuve

18.jun 2012
Baziliku ir grūti nepamanīt dārzā vai tirgū, jo tā spēcīgā, ne ar ko citu nesajaucamā smarža jūtama jau pa gabalu, patīk vai nepatīk.
12.jun 2012
Gaļa ir viens no produktiem, ko uzturā lieto bieži. Vislabākais variants to pagatavot dienā, kad tā ir nopirkta. Tomēr gaļu jāmāk pareizi sagatavot.
31.mai 2012
Kad jaukā, siltā laikā plānojam draugu vai radu kopā nākšanu, dārza svētkus ar dejām, dažādām rotaļām un atrakcijām, lēkāšanu uz batuta un citām saistošām, aktīvām nodarbēm, noteikti jāparūpējas, lai krājumā būtu pietiekami daudz bezalkoholisku dzērienu, ar ko veldzēt slāpes.
31.mai 2012
Tofu sieru var nosaukt par vienu no universālākajiem un ekonomiskākajiem olbaltumvielu produktiem, kādi vien vispār ir pieejami. Lai pagatavotu tofu, parasti izmanto nigari, kas sastāv no kalcija sulfāta – dabiska minerāla, un sojas pupiņām.
18.mai 2012
Ikrus uzskata par tradicionālu un pierastu delikatesi, kuru kvalitāte atkarīga no zvejas apstākļiem, pagatavošanas, glabāšanas un transportēšanas.
11.mai 2012
Vītinātu gaļu, ko sagriež plānās šķēlēs, gatavo no praktiski jebkuras gaļas – liellopa, aļņa, vistas, tītara, strausa un medījumu, arī strausa gaļas, pievienojot sāli un garšvielas. To var ērti ņemt līdzi ceļojumos un pārgājienos.
20.apr 2012
Pētot jūras sāls sastāvu, zinātnieki nonākuši pie secinājuma, ka tajā ir gandrīz visi ķīmiskie elementi, kas mums pazīstami.
13.apr 2012
Pastilu uzskata par vienu no veselīgākajiem saldumiem, jo tajā ir maz tauku. Ja salīdzina ar zefīru, tad pastilā ir divas reizes mazāk cukura. Tai ir izteikta augļu garša un maigāka konsistence.
photo_camera
6.apr 2012
Olu krāsošana ir ļoti aizraujoša un radoša nodarbe, kurā parasti grib iesaistīties visa ģimene. Kāds tur brīnums, ja nokrāsots krietni vairāk olu, nekā iespējams vienkārši tāpat apēst.
30.mar 2012
Droši vien pirms Lieldienām der doties uz veikalu ne tikai pēc olām, bet arī atjaunot kafijas un tējas rezerves.
21.mar 2012
Melnās plūmes īpaši izceļas žāvēto augļu daudzveidībā, un ne jau tikai tāpēc, ka palīdz cilvēkiem risināt dažādas vēdera problēmas. Žāvētas plūmes garšo tiem, kuriem par saldu šķiet rozīnes, dateles, papaijas un citi augļi, jo labas kvalitātes plūmei piemīt arī neliels patīkams skābumiņš.
photo_camera
16.mar 2012
Kopš pērnā gada vasaras Rīgā atvērts uzbeku virtuves restorāns Čaihana sato, kura interjera dizainā ietverti Austrumu elementi.
15.mar 2012
Labākais veids, kā pārtikas produktus uzglabāt, ir tos sasaldēt. Straujā aukstuma iedarbībā praktiski pilnībā saglabājas sākotnējie produktā esošie vitamīni, uzturvērtība, konsistence un arī krāsa.
13.mar 2012
Varbūt arī jums uz palodzes šobrīd sazēlis kāds sīpols. Dažādu diedzētu sēkliņu un dīgstu ēšana uz pavasara pusi nākusi modē, jo ļoti gribas svaiguma, vitamīnu, enerģijas.
photo_camera
12.mar 2012
Mākslinieks Ilgvars Zalāns, piedaloties ar mākslu saistītos starptautiskos projektos un līdz ar to daudz ceļojot pa pasauli, iepazinis dažādu valstu virtuvi. Iemācījies to izzināt, pielāgoties un atrast lietas, kas sajūsmina.
7.mar 2012
Kad pašu dārzā vējš svilpo kailos koku zaros un āboli pagrabā pamazām zaudē garšu, varam pievērst skatu tiem veikalu plauktiem, kur rindojas svešzemju augļi.
6.mar 2012
Aģentūras Magic FIB radošais direktors Aivars Līpenītis atzīst, ka dienas laikā cenšas ievērot visas ēdienreizes un ēst veselīgi.
3.mar 2012
Uzskata, ka īstu picu var nogaršot tikai Neapolē, ko dēvē par picas dzimteni. Īstās picas ir plānas, trauslas un tās iesaka cept malkas krāsnī.
2.mar 2012
Virtulis ir apveltīts ar lielu kārdinātāja talantu. It kā nekas īpašs, bez tā var lieliski iztikt un pat vajag iztikt, jo vienā tādā eļļainā mīklas gabalā ir sasodīti daudz kaloriju, bet vitamīnu nu nemaz.
28.feb 2012
Medījumu gaļa ir īpaša ar savu aromātu un garšu. Tā ir liesa, taču no pagatavošanas ir atkarīga gan šāda ēdiena garša, gan tas, lai medījumu gaļa saglabātu savas specifiskās īpašības.
22.feb 2012
Kakao pupiņas dēvē par dzīvo kakao, jo to apstrādes tehnoloģija, uzglabāšaana un transportēšana koncentrējas uz dabisko īpašību saglabāšanu.
17.feb 2012
Svaigas vīģes mūsu veikalos nav bieži sastopamas, taču žāvētu gan netrūkst, un diezgan daudziem cilvēkiem tīk ar tām panašķēties.