Kafijas un tējas valdzinājums

Droši vien pirms Lieldienām der doties uz veikalu ne tikai pēc olām, bet arī atjaunot kafijas un tējas rezerves.

Atklājums, ka šīs lietas mājās beigušās, var sabojāt garastāvokli gan ikdienā, gan svētkos. Šoreiz Māja savā iepirkumu somā liek Julius Meinl kafiju un tēju.

Jau 150 gadus firma Julius Meinl kopj slavenās Vīnes kafijas tradīcijas. 1683. gadā turku sultāna Kara Mustafas armija ielenca Vīni, bet tika sakauta un atkāpdamies pameta lielāko daļu mantības, tai skaitā arī 500 maisus ar kafijas pupiņām. Viens no gūstekņiem, maza auguma morītis, pārsteigto austriešu acu priekšā no tām pagatavoja neredzētu uzmundrinošu dzērienu. Drīz Vīnē tika atvērts pirmais kafijas nams, kas ātri kļuva populārs, un kopš tā laika kafija ir vīniešu dzīves neatņemama sastāvdaļa. Kādu laiku kafiju pārdeva negrauzdētu. Kafijas namu un restorānu darbinieki un mājsaimnieces grauzdēja, kā nu prata, bet kafija bieži piedega. 1862. gadā Juliuss Meinls Vīnē atklāja pirmo kafijas veikaliņu, kur pircējiem tika piedāvātas jau sagrauzdētas pupiņas. Visa pilsēta runāja par šo jaunumu, un jau pēc dažiem gadiem Juliuss Meinls bija viens no ievērojamākajiem uzņēmējiem Eiropā. Šodien Julius Meinl ir izvērties par starptautisku uzņēmumu ar dažādiem darbības virzieniem, tomēr galvenais joprojām ir augstas kvalitātes kafijas ražošana. Arī Latvijā labi pazīstama kafija, kuras paciņas rotā leģendārā mazā morīša attēls.

«Šogad, sagaidot firmas Julius Meinl 150. gadadienu, produktu dizains tiek modernizēts, taču morīša attēlu uz paciņām redzam joprojām,» stāsta SIA Arkon BS tirdzniecības menedžere Darja Šahova, «tāpat arī nemainīgi augsta saglabājas produkcijas kvalitāte. Negrozāma Julius Meinl tradīcija prasa, lai ļoti liela uzmanība tiktu veltīta kvalitātes kontrolei, lai partija neatšķirtos no partijas. Latvijas tirgū ir iecere padarīt pircējiem pieejamāku iecienīto Prasident un Jubilaum kafiju, kā arī piedāvāt patērētāju vērtējumam jaunas šķirnes, kas domātas īstiem kafijas gardēžiem. Pircēji jau ievērojuši arī Julius Meinl tējas, kuras izceļas ar savu dabiskumu, piemēram, augļu tēju biezumus, ja vēlas, var apēst, tajos nav mākslīgu aromatizētāju vai citu piedevu. Tējas maisiņi ir pārdomātā lielumā, ērti lietojami, katrs iepakots folijā, līdz ar to arī atvērta tējas paciņa ir labi uzglabājama.»

Svarīgākais