Goda vietā – siera ritulis

Jāņu siera ritulim jābūt apaļam – tas ir Saules simbols, un šajos svētkos ar sieru nedrīkst skopoties. Kas zina, cik būs to jāņabērnu, kuriem šogad laimēsies pamieloties ar zemnieku saimniecībā Dimanti gatavoto sieru.

Tas ir tieši tāds, kā uz Jāņiem vajadzīgs – gatavots no laba biezpiena, bez konservantiem un dažādiem mākslīgiem uzlabotājiem. Un siers ir tikai viens no gardajiem, dabiskajiem produktiem, kurus Dimanti piedāvā patērētājiem svētkos un ikdienā.

Zinātāji jau iestaigājuši ceļu uz veikalu Galerija Saulespuķe Valmierā, Jāzepa Vītola ielā 4, citi uzmeklē saimniecības busiņu Rīgas tirdziņos. Lai gan Dimantu izstrādājumi ir dārgāki nekā lielveikalu masu produkcija, pircēji atzinīgi novērtē to kvalitāti un, vienreiz nogaršojuši, labprāt iegādājas atkal. Dzirdēts daudz labu atsauksmju un katram produkcijas veidam ir savi cienītāji. Palaikam siera rituļus pasūta arī ciemakukulim tautiešiem Vācijā, Īrijā vai citās pasaules malās.

Ar baziliku -iecienītais garšaugs piešķir tradicionālajam latviešu sieram vieglu Vidusjūras virtuves akcentu.

Ar sīpoliem. Nav nemaz tik bieži sastopams variants. Ir vērts nogaršot. Pavisam kopumā Dimantos top 17 dažādas interesantas siera šķirnes, arī – ar garnelēm. Lai pircējs būtu drošs, ka noteiktā dienā varēs iegādāties savu iecienīto šķirni, var izdarīt iepriekšēju pasūtījumu.

Saldais siers, kam pievienots cukurs, kanēlis un rozīnes. Sanāk labs našķis, kuru cilvēki mēdz ēst desertā, dažkārt kopā ar ķīseli.

Viens no pieprasītākajiem Dimantu ražotajiem sieriem ir siers ar baziliku.

Reklāmraksts tapis sadarbībā ar zemnieku saimniecību «Dimanti»

Svarīgākais