Būs sīrupi – būs baļļuks

Kad jaukā, siltā laikā plānojam draugu vai radu kopā nākšanu, dārza svētkus ar dejām, dažādām rotaļām un atrakcijām, lēkāšanu uz batuta un citām saistošām, aktīvām nodarbēm, noteikti jāparūpējas, lai krājumā būtu pietiekami daudz bezalkoholisku dzērienu, ar ko veldzēt slāpes.

Sevišķi tad, ja pasākumā piedalās daudz bērnu, sarūpētās sulas vai limonādes rezerves plok triecientempā un drīz vien dzeramā pietrūkst...

Labs risinājums šādā situācijā ir Pūres ogu sīrupi. No tiem var pagatavot gan pavisam vienkāršus dzērienus, atšķaidot ar gāzētu vai negāzētu ūdeni, gan arī dažādus izsmalcinātus kokteiļus. Izvēloties zemeņu, aveņu, dzērveņu, ķiršu vai meža ogu sīrupu vai arī kombinējot kopā dažādus sīrupus, var tapt īsti brīnumi. Liela sīrupu priekšrocība ir tā, ka tie vajadzīgi nelielās devās, viegli samaisāmi ar citiem produktiem, nav speciāli jāšķīdina vai jāsilda, turklāt dzērieni iznāk ideāli dzidri. Katrs turklāt var pats regulēt dzēriena koncentrāciju pēc savas gaumes.

Sīrupi arī lieliski iederas saldajos ēdienos no putukrējuma, saldējuma un augļiem, tos var izmantot želejām un kokteiļiem. Sīrupi ir arī neaizstājami palīgi, cepot tortes un kūkas.

Reklāmraksts tapis sadarbībā ar Purefood

Piena kokteilis ar sīrupu

Sastāvdaļas

30 ml Pūres ogu sīrupa

100 ml pasterizēta piena (2%)

28 ml saldā krējuma (35%)

100 ml piena, plombīra

vai vaniļas saldējuma

Pagatavošana

Aukstam pienam pievieno sīrupu un atvēsinātu saldo krējumu, visu kārtīgi saputo, lej kokteiļa glāzēs, ja vēlas – izrotā ar kādu svaigu ogu un piparmētras galotnīti, tūlīt pasniedz.

*

Kokteilis Vasaras svaigums

Sastāvdaļas

15 ml citronu sulas

160 ml greipfrūtu sulas

20 ml Pūres dzērveņu sīrupa

100 ml tonika

ledus

Pagatavošana

Blenderī sajauc citronu un greipfrūtu sulu un dzērveņu sīrupu, pievieno sasmalcinātu ledu un toniku. Lej glāzēs, rotā ar apelsīnu šķēlītēm un kokteiļa ķiršiem.

*

Ledus tēja

Sastāvdaļas

200 ml augļu tējas vai zaļās tējas

pusīte laima

20 ml Pūres zemeņu sīrupa

20 ml grenadīna sīrupa

svaigas piparmētru lapiņas

ledus

Pagatavošana

Gatavai atdzesētai tējai pievieno sīrupu, glāzē liek sasmalcinātu ledu, plānās ripiņas sagrieztu laimu un piparmētru lapiņas, pārlej ar sagatavoto tēju. Rotā ar laima šķēlīti un piparmētras galotnīti.

*

Tēja ar augļiem

Sastāvdaļas

200 ml augļu tējas vai zaļās tējas

viens apelsīns

viens ābols

30 ml Pūres ogu sīrupa

Pagatavošana

Apelsīnu un ābolu sagriež nelielos gabaliņos, liek tējas glāzē. Karstai tējai pievieno sīrupu, samaisa, pārlej augļiem. Rotā ar plānu apelsīna šķēlīti un piparmētras galotnīti.

*

Saldējums

ar Pūres sīrupu

Sastāvdaļas

Pēc patikas – saldējums

kāds no Pūres sīrupiem

svaigi vai konservēti augļi vai ogas,

rieksti

rīvēta šokolāde

Pagatavošana

Saldējumu liek trauciņā kopā ar augļiem vai ogām, pārej ar sīrupu, uzkaisa riekstus un šokolādi.

*

Biskvīta torte ar sīrupu un saldējumu

Sastāvdaļas

Mīklai: četras ēdamkarotes miltu

četras olas

viena tējkarote cepamā pulvera

mazliet rīvmaizes

Pārējās sastāvdaļas

150 ml sīrupa

250 g saldā krējuma (35%)

putukrējuma stindzinātājs

pusglāze cukura

250 g konservētu vai svaigu ananasu

250 g svaigu zemeņu un/vai aveņu

250 g krējuma saldējuma

rīvēta šokolāde

Pagatavošana

No olām, miltiem un cepamā pulvera pagatavo mīklu, liek izjaucamā tortes veidnē, kas izkaisīta ar rīvmaizi, cep 20–25 minūtes. Atdzesē. Uzmanīgi pārgriež divās vienādās plāksnēs, pārziež ar sīrupu. Uz apakšējās plāksnes kārto augļu gabaliņus. Saldo krējumu saputo ar cukuru, pievienojot stindzinātāju. Pārliek augļiem, nolīdzina, virsū liek otru biskvīta plāksni un viegli piespiež, ieliek ledusskapī. Pirms pasniegšanas uz tortes liek saldējumu, rotā ar ogām un rīvētu šokolādi.

*

Pūres ogu sīrupi:

• izgatavoti no ogu sulām

• nesatur krāsvielas

• nesatur konservantus

• ir koncentrēti (no vienas pudelītes sīrupa var pagatavot 3,5 l dzēriena)

• izmantojami arī konditorijas izstrādājumos

• noder arī saldo ēdienu rotāšanai