Kad jaukā, siltā laikā plānojam draugu vai radu kopā nākšanu, dārza svētkus ar dejām, dažādām rotaļām un atrakcijām, lēkāšanu uz batuta un citām saistošām, aktīvām nodarbēm, noteikti jāparūpējas, lai krājumā būtu pietiekami daudz bezalkoholisku dzērienu, ar ko veldzēt slāpes.
Sevišķi tad, ja pasākumā piedalās daudz bērnu, sarūpētās sulas vai limonādes rezerves plok triecientempā un drīz vien dzeramā pietrūkst...
Labs risinājums šādā situācijā ir Pūres ogu sīrupi. No tiem var pagatavot gan pavisam vienkāršus dzērienus, atšķaidot ar gāzētu vai negāzētu ūdeni, gan arī dažādus izsmalcinātus kokteiļus. Izvēloties zemeņu, aveņu, dzērveņu, ķiršu vai meža ogu sīrupu vai arī kombinējot kopā dažādus sīrupus, var tapt īsti brīnumi. Liela sīrupu priekšrocība ir tā, ka tie vajadzīgi nelielās devās, viegli samaisāmi ar citiem produktiem, nav speciāli jāšķīdina vai jāsilda, turklāt dzērieni iznāk ideāli dzidri. Katrs turklāt var pats regulēt dzēriena koncentrāciju pēc savas gaumes.
Sīrupi arī lieliski iederas saldajos ēdienos no putukrējuma, saldējuma un augļiem, tos var izmantot želejām un kokteiļiem. Sīrupi ir arī neaizstājami palīgi, cepot tortes un kūkas.
Reklāmraksts tapis sadarbībā ar Purefood
Piena kokteilis ar sīrupu
Sastāvdaļas
30 ml Pūres ogu sīrupa
100 ml pasterizēta piena (2%)
28 ml saldā krējuma (35%)
100 ml piena, plombīra
vai vaniļas saldējuma
Pagatavošana
Aukstam pienam pievieno sīrupu un atvēsinātu saldo krējumu, visu kārtīgi saputo, lej kokteiļa glāzēs, ja vēlas – izrotā ar kādu svaigu ogu un piparmētras galotnīti, tūlīt pasniedz.
*
Kokteilis Vasaras svaigums
Sastāvdaļas
15 ml citronu sulas
160 ml greipfrūtu sulas
20 ml Pūres dzērveņu sīrupa
100 ml tonika
ledus
Pagatavošana
Blenderī sajauc citronu un greipfrūtu sulu un dzērveņu sīrupu, pievieno sasmalcinātu ledu un toniku. Lej glāzēs, rotā ar apelsīnu šķēlītēm un kokteiļa ķiršiem.
*
Ledus tēja
Sastāvdaļas
200 ml augļu tējas vai zaļās tējas
pusīte laima
20 ml Pūres zemeņu sīrupa
20 ml grenadīna sīrupa
svaigas piparmētru lapiņas
ledus
Pagatavošana
Gatavai atdzesētai tējai pievieno sīrupu, glāzē liek sasmalcinātu ledu, plānās ripiņas sagrieztu laimu un piparmētru lapiņas, pārlej ar sagatavoto tēju. Rotā ar laima šķēlīti un piparmētras galotnīti.
*
Tēja ar augļiem
Sastāvdaļas
200 ml augļu tējas vai zaļās tējas
viens apelsīns
viens ābols
30 ml Pūres ogu sīrupa
Pagatavošana
Apelsīnu un ābolu sagriež nelielos gabaliņos, liek tējas glāzē. Karstai tējai pievieno sīrupu, samaisa, pārlej augļiem. Rotā ar plānu apelsīna šķēlīti un piparmētras galotnīti.
*
Saldējums
ar Pūres sīrupu
Sastāvdaļas
Pēc patikas – saldējums
kāds no Pūres sīrupiem
svaigi vai konservēti augļi vai ogas,
rieksti
rīvēta šokolāde
Pagatavošana
Saldējumu liek trauciņā kopā ar augļiem vai ogām, pārej ar sīrupu, uzkaisa riekstus un šokolādi.
*
Biskvīta torte ar sīrupu un saldējumu
Sastāvdaļas
Mīklai: četras ēdamkarotes miltu
četras olas
viena tējkarote cepamā pulvera
mazliet rīvmaizes
Pārējās sastāvdaļas
150 ml sīrupa
250 g saldā krējuma (35%)
putukrējuma stindzinātājs
pusglāze cukura
250 g konservētu vai svaigu ananasu
250 g svaigu zemeņu un/vai aveņu
250 g krējuma saldējuma
rīvēta šokolāde
Pagatavošana
No olām, miltiem un cepamā pulvera pagatavo mīklu, liek izjaucamā tortes veidnē, kas izkaisīta ar rīvmaizi, cep 20–25 minūtes. Atdzesē. Uzmanīgi pārgriež divās vienādās plāksnēs, pārziež ar sīrupu. Uz apakšējās plāksnes kārto augļu gabaliņus. Saldo krējumu saputo ar cukuru, pievienojot stindzinātāju. Pārliek augļiem, nolīdzina, virsū liek otru biskvīta plāksni un viegli piespiež, ieliek ledusskapī. Pirms pasniegšanas uz tortes liek saldējumu, rotā ar ogām un rīvētu šokolādi.
*
Pūres ogu sīrupi:
• izgatavoti no ogu sulām
• nesatur krāsvielas
• nesatur konservantus
• ir koncentrēti (no vienas pudelītes sīrupa var pagatavot 3,5 l dzēriena)
• izmantojami arī konditorijas izstrādājumos
• noder arī saldo ēdienu rotāšanai