Uzturs

16.aug 2021
Cūkgaļa ir viena no visbiežāk patērētākajām dzīvnieku gaļām pasaulē. Dietalogi uzsver, ka kvalitatīvas, liesas cūkgaļas ēšana, kas ir pienācīgi pagatavota var sniegt veselībai daudz laba. Cūkgaļa, iespējams, ir vispopulārākā un visbiežāk patērētā gaļa pasaulē, taču tai var būt arī negatīva ietekme uz mūsu veselību un imunitāti.
15.aug 2021
Aizvien lielāku popularitāti gardēžu vidū iemanto kabaču ēdieni, īpaši šobrīd – kabaču sezonas pilnbriedā. Tādēļ, domājot par veselīgām un garšīgām maltītēm, ieskaties padomos, ar kuriem dalās uztura speciāliste Liene Sondore un farmaceite Zanda Ozoliņa.
15.aug 2021
Mēdz teikt, ka brokastis ir galvenā ēdienreize, taču ļoti daudziem no rītiem nemaz nav apetītes. Tas var radīt problēmas ar kuņģa - zarnu traktu un veselību kopumā, raksta "RSUTE".
12.aug 2021
Daudzi ir pieraduši izlaist brokastis, jo nejūt no rīta izsalkumu, taču tas var radīt arī veselības problēmas. Ir vienkāršas vadlīnijas, pateicoties kurām iespējams pierast pie brokastošanas no rīta.
5.aug 2021
Vasara ir īstais laiks, lai uzturā lietotu svaigas ogas, augļus un dārzeņus, lai uzņemtu vērtīgās uzturvielas. Izlasiet un uzziniet, kuri ir septiņi veselīgākie un vitamīniem bagātākie dārzeņi vasaras sezonā!
30.jūl 2021
Dietoloģe no Krievijas Olga Dekere savā “Instagram” kontā atklājusi ogu diētas bīstamību – speciāliste uzskata, ka vairāku blogeru ieteiktais ogu detokss organismam var nodarīt būtisku kaitējumu.
27.jūl 2021
Spāņu izdevumā «La Vanguardia» nule kā publicēti spāņu dietologi ieteikumi, kas būtu jāēd karstā laikā, lai mazinātu augstas temperatūras ietekmi uz un dotu enerģiju.
23.jūl 2021
Krievijas ārste - dietoloģe Albina Komisarova kliedējusi vairākus populārus mītus par veselīgu uzturu. Par to viņa vēsta savā Instagram kontā.
21.jūl 2021
Ir produkti, kas palīdzēs ne tikai izskatīties, bet arī justies vismaz dažus gadus jaunākiem. Portāls "Econet" apkopojis 12 produktus, kuri aizkavē novecošanos.
19.jūl 2021
Lai gan augļi un ogas satur daudz vitamīnu, vērtīgu šķiedrvielu, mikroelementu un antioksidantus, ar tiem nedrīkst pārspīlēt. Fitnesa blogere Jana Logvina atklājusi, ar kādiem augļiem un ogām jābūt īpaši uzmanīgiem.
18.jūl 2021
Tārpi mēdz būt ne tikai avenēs un ābolos, bet arī ķiršos. Ja salasīti vai nopirkti ķirši ar tārpiem, vai no šādiem ķiršiem var vārīt ievārījumu? Un kā lai no tiem tiek vaļā, ja visu pirkumu vai lasījumu žēl mest ārā?
13.jūl 2021
Aknas ir viens no vissvarīgākajiem orgāniem. Tās veic dažādas funkcijas, lai ķermenis spētu darboties pareizi, sākot no ēdiena, alkohola un zāļu pārstrādes, līdz pat organisma attīrīšanai no "atkritumiem".
8.jūl 2021
Avokado ir ļoti augstvērtīgs auglis, tajā ir daudz olbaltumvielu, veselīgo tauku, riboflavīna, dzelzs, kalcija, fosfora un vēl citi organismam vērtīgie elementi. Avokado satur 11 dažādus vitamīnus. Tā lietošana uzturā sniegs daudz laba organisma. Tomēr, kas par daudz, tas par skādi. Izlasi un noskaidro, kas notiks ar ķermeni brīdi, kad uzturā tiks par daudz lietots avokado!
6.jūl 2021
Karstā laikā ķermenim palīdzēt tikt galā ar augstām temperatūrām un izvairīties no dehidratācijas var ne tikai ar aukstiem dzērieniem, bet arī dažiem pārtikas produktiem.
5.jūl 2021
Paliekot vecākiem, mūsu vielmaiņa kļūst lēnāka un daudzas organisma sistēmas sāk strādāt "ziemas režīmā", tāpēc ir būtiski padomāt par savu uzturu. Ja laicīgi neieviesīsim izmaiņas, pēc vairākiem gadiem varam saskarties ar nopietnām veselības problēmām.
2.jūl 2021
Pārtikas produktos uzturvielu daudzums krītas dažādu faktoru ietekmē. Lai arī gandrīz katrs apstrādes veids - griešana, cepšana vai sautēšana - samazina pārtikas uzturvielu apjomu, ievērojot zināmus nosacījumus, joprojām ir iespējams nodrošināt organismu ar pilnvērtīgu un veselībai nozīmīgu vielu uzņemšanu. Farmaceite Alīna Fleišmane un uztura speciāliste Dārta Tene dalās noderīgos ieteikumos, kā uzglabāt un pagatavot dārzeņus un augļus tā, lai tie pēc iespējas mazāk zaudē vērtīgās minerālvielas, makroelementus un vitamīnus.
29.jun 2021
Arbūzs daudziem ir viens no iecienītākajiem vasaras augļiem. Tas ir salds un veldzējošs. Arbūzs satur aptuveni 92% ūdens, tāpēc karstajās vasaras dienās tas ir ideālais auglis, kuru nobaudīt. Eksperti apkopojuši vērtīgu informāciju par to, ko šis auglis var sniegt organismam. Kā arī to, kā pārmērīga arbūza lietošana uzturā var radīt nepatīkamas sajūtas.
18.jun 2021
Uztura speciāliste Jeļena Kalena sociālajā vietnē Instagram nosaukusi produktus, kurus jo īpaši ieteicams iekļaut uzturā sievietēm, kuras sasniegušas 40 gadu slieksni, raksta "Change". Speciāliste izcēlusi produktus, kas palīdz papildināt estrogēna hormonu rezerves.
13.jun 2021
Vasara nāk ar svaigiem augļiem, ogām un dārzeņiem, ar ko varam dažādot un pilnveidot savu ikdienas ēdienkarti, uzņemot svarīgos vitamīnus un minerālvielas. Taču vai atceraties ikdienā izmantot arī dažādos zaļumus un garšaugus, kas jau ir pieejami plašā klāstā? Kurus garšaugus un cik daudz iekļaut savā ēdienkartē? Ko tie sniedz mūsu organismam? Konsultē sertificēta uztura speciāliste Liene Sondore un farmaceite Zandа Ozoliņa.
12.jun 2021
Šo produktu lietošana ikdienā var traucēt tiem, kuri vēlas atbrīvoties no liekajiem kilogramiem.
10.jun 2021
Saldējums karstās vasaras dienās ir iecienīts našķis daudziem cilvēkiem. Regulāri, katru dienu, ēdot saldējumu, tas var ietekmēt nelabvēlīgi veselību. Izlasi šos piecus faktus un uzzini, kā saldējums var ietekmēt tavu organismu!
9.jun 2021
Uztura speciāliste, gastroenteroloģe Nurija Dianova sociālajā vietnē Instagram pastāstījusi, kādus produktus dietologi nekad neiegādājas veikalā un neiesaka to darīt arī citiem.