Gardēžiem

4.jūl 2019
Jaunākā nozares apskata “Maxima mazumtirdzniecības kompass” dati liecina, ka alu kopumā patērē vairāk nekā puse jeb 66% Latvijas iedzīvotāju. Visvairāk iedzīvotāji ir iecienījuši gaišo alu, Latvijā tas ir pieprasītāks nekā citās kaimiņvalstīs. Tai pat laikā būtiski augusi craft jeb amata alus popularitāte - šī gada pirmajā pusē tā pārdošanas apjomi palielinājās par 159% pret atbilstošo periodu pirms gada.
28.jun 2019
Piparmētrām ir grūti paiet garām. Vai tas būtu dārzā, upmalā vai tirgū pie zāļu tantiņu stendiem, stiprā smarža signalizē par mētru klātbūtni. Piparmētra ir gan garšaugs, gan ārstniecības augs, tāpēc vāksim krājumus ziemai, bet neaizmirsīsim arī lietot svaigas piparmētru lapiņas, lai piešķirtu atspirdzinošu garšas niansi dzērieniem, salātiem un citiem ēdieniem.
24.jun 2019
Līgo svētki Latvijas iedzīvotājiem ir starp vasaras centrālajiem notikumiem, un tos līdz rīta gaismai svin draugu un ģimenes lokā. Pēc jestras svinēšanas Jāņu dienas rītā lieti noder enerģijas lādiņš, tāpēc “Latvijas Maiznieks” tehnologi sadarbībā ar fitnesa treneri Kristapu Vildi ir sagatavojuši recepti funkcionālai maltītei – tādai, kas svinētājiem noderēs rīta rosmes vietā.
23.jun 2019
Latvijā 94% aptaujāto iedzīvotāju izvēlas vietējo zīmolu alu, liecina mazumtirgotāja "Maxima Latvija" nozares apskats "Maxima mazumtirdzniecības kompass".
22.jun 2019
Recepte 30 siera radziņiem.
20.jun 2019
Viens pošas ilgi un rūpīgi plānotā tūrisma braucienā, otrs spontāni nopērk «karsto» ceļazīmi, trešais brauc ar velosipēdu vai pārvietojas ar stopiem. Lai cik atšķirīgi būtu katra ceļotāja gūtie iespaidi, vismaz viena kopīga iezīme ir visiem – agri vai vēlu gribas ēst.
20.jun 2019
Latvijas Diētas ārstu asociācija nosaukusičetras pozitīvas zefīra īpašības, ko ir vērts zināt.
18.jun 2019
"McDonald's" no šodienas visos savos restorānos Latvijā pasniegs salmiņus pie dzērieniem tikai pēc īpaša pieprasījuma, tādējādi aicinot restorānu viesus atteikties no plastmasas salmiņu lietošanas. 
15.jun 2019
Populārākie grila sezonas produkti Latvijā ir vistas gaļas šašliks, cūkgaļas šašliks un dažādas cepamdesiņas, seko kupāti, jēra gaļas šašliks, burgeri, ribiņas un vistas šķiņķīši, secināts gaļas pārstrādes uzņēmuma "Forevers" sadarbībā ar pētījuma kompāniju "Norstat Latvija" veiktajā aptaujā.
14.jun 2019
Jauni kartupeļi, biezpiens, bagātīgi pabildināts ar lociņiem un dillēm, siļķe – šāds mielasts iet pie sirds daudziem. Tāda maltīte šajā vasaras sezonā jau ir iespējama – Rīgas Centrāltirgū nopērkama jaunā kartupeļu raža un arī visi citi minētie komponenti. Gardi un arī naudas makam draudzīgi.
14.jun 2019
Visu ātri salikt ledusskapī – tā ir aizņemtu cilvēku pieeja iegādātajiem produktiem. Jo sevišķi, ja tu mīti pilsētas dzīvoklī un esi atteicies no iebūvētā virtuves skapja, lai būtu vairāk vietas, un tev nav nekāda pieliekamā. Arī dzīves ritms nereti ir tāds, ka nevar īsti zināt, kad būs laiks kaut ko gatavot mājās un cik ilgi pārtikas krājumiem nāksies gaidīt, līdz kāds tiem pievērsīsies. Pēdējā laikā vides draugi aktualizē arī jautājumu par produktiem, kas tiek izmesti atkritumos, tā arī nenonākot galdā, jo beidzies derīguma termiņš.
13.jun 2019
Šokolādes alus kūka pavisam noteikti būs lielākais pārsteigums svētku galdā, sola "Rimi gardēži".
12.jun 2019
Vasaru mēdz dēvēt par grila sezonu, taču tas ir visai nosacīti, jo lielākie grilēšanas fani to nepārtrauc nevienā gadalaikā, savukārt citiem sezona sākas un beidzas ar vienu pikniku.
10.jun 2019
Rīts bez kafijas dzeršanas daudziem nav iedomājams – vieniem tas ir rituāls, citiem – nepieciešamība, vēl citiem – vienkārši ieradums. Ja nu šķiet, ka tikai kafija «var atvērt acis», lai gan prāts saka, ka veselībai šis dzēriens nav īsti labs, ir vērts izmēģināt citus iedarbīgus un nekaitīgus palīglīdzekļus.
photo_camera
9.jun 2019
«Viegli... Nepiespiesti... Mājīgi... un ar atmiņā paliekošu pēcgaršu,» šādas sajūtas ikvienam apmeklētājam šovasar Jūrmalā uzburs Vaivaru restorāns «Prospekts 55» un «Tinto» vīna veikals vienuviet, kas savu mājvietu radis Asaru prospektā 57.
7.jun 2019
Cilvēkiem mēdz būt ļoti konservatīvi ēšanas paradumi, tomēr ir produkti, kuru dēļ vērts tos nedaudz pamainīt. Uz to var pretendēt jaunās biešu lapas.
1.jun 2019
Jau šo sestdien, 1.jūnijā visiem gurmāniem būs lieliska iespēja palutināt savas garšas kārpiņas tirdzniecības centra "Spice" rīkotajā "Street Food" festivālā, kas no plkst. 11.00 līdz 20.00 notiks iepretim A ieejai.
27.mai 2019
Pikniki un grilēšana ir kļuvusi par neatņemamu vasaras sezonas sastāvdaļu, un siltajā laikā gandrīz visi kāro ik pa brīdim nobaudīt uz oglēm gatavotus ēdienus, taču izcept tiešām gardu šašliku ir jāprot! Pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone kopā ar nacionālo pārtikas mazumtirdzniecības tīklu ELVI apkopojusi padomus, kā pagatavot vislabāko gaļu! Izrādās - lai izdotos gards un sulīgs šašliks, ar īsto marinādi vien būs par maz!
photo_camera
10.mai 2019
Lai iepriecinātu mammu ar kādu pašgatavotu gardumu Mātes dienā, vajag sirsnīgu vēlēšanos, nedaudz laika, kvalitatīvas izejvielas un, protams, labas idejas. Neatkarīgā tās smēlās kūku meistarklasē, ko vadīja AS Rīgas dzirnavnieks kūku meistare Nataļja Lagzdiņa. Meistarklases īpašie vēstneši bija Roberto, Kašers, Aija Vītoliņa (Amber), Valters Krauze, bobslejisti – olimpiskais čempions Daumants Dreiškens un Eiropas čempions Mārcis Rullis.
3.mai 2019
Ja iecerēts rīt, neraugoties uz dabas kaprīzēm un draudošajiem aukstuma rekordiem, pulcēties pie balti klāta galda, lai nosvinētu Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienu, reizēm nav nemaz tik viegli izdomāt, ko tādu garšīgu lai sagādā. Gribas kaut ko pārsteidzošu un nebijušu, bet varbūt der atcerēties, kādu cienastu mēdzām gatavot toreiz, ap 1990. gadu. Diezgan bieži ciemiņus cienājām ar pašceptām vafelēm – tādas varētu tapt arī šajā reizē.
photo_camera
1.mai 2019
Auglīgās augsnes un bagātīgo labības ražu dēļ Zemgale jau izsenis tiek dēvēta par Latvijas "maizes klēti", tāpēc, lai atklātu maizes pasauli un izjustu maizes svētību pašu rokām, 4., 5. un 6. maijā SIA "Tērvetes maize" projekta "Atvērtās dienas laukos" ietvaros aicina ciemos uz nelielo maizes ceptuvi, ko maiznieks Jānis Kurpnieks pirms pieciem gadiem izveidoja sava tēva mājās, lai apvienotu tradīcijas un jaunākās tendences, veidojot savu stāstu par maizi – veselīgu, spēcinošu, bagātīgu.
30.apr 2019
Pietiekoši stiprs, lai gāztu no kājām pieredzējušus jūrniekus un vienlaikus tik aromātisks, lai kļūtu par neatņemamu sastāvdaļu smalkākajās kūkās. Jā, tas ir rums! Dumpiniecisks, aromātisks, spēcīgs un alkohola pasaulē neaizstājams dzēriens, kas neatstāj vienaldzīgu. Tieši tāpēc AlkOutlet ir apkopojis svarīgākos faktus, kāds īsti ir rums, un kādi mīti par to valda mūsu sabiedrībā!