Zaļie kartupeļu salāti svētdienai

© Foto: publicitātes

Pipars ir pārliecināts, ka ir īstais laiks doties iepirkties uz tirgu, jo tur ir tik daudz jauno dārzeņu un zaļumu. Viss ir tik skaisti zaļš un vasarīgs! Gribās ēst veselīgāk un vieglāk. 

Turklāt šiem salātiem ir ļoti garšīga mērcīte. To var pagatavot vairāk un uzglabāt ledusskapī pāris dienas un vienkārši pārliet kartupeļiem vai pākšu pupiņām, kas īpaši labi garšo vasarā.

Zaļie kartupeļu salāti

SASTĀVDAĻAS (4 porc.):

250g sparģeļi

apm. 800g vārīti kartupeļi

6 cieti vārītas olas

1 lauku gurķis

Mērcei:

200g krējums

10g dilles

20g bazilika lapiņas

3 ķiploka daiviņas

2 ēd.k. citrona sula

2 tējk. kaperi

1 tējk. mārrutki

sāls, pipari

PAGATAVOŠANA (20 min.)

1.Novāra sparģeļus. Pirms vārīšanas sparģEļus sagriež mazākos gabalos un, ja ir cieti gali, tad tos nomizo ar dārzeņu mizojamo. Sparģeļu vārīšanas ilgums atkarīgs no lieluma - jo resnāks sparģelis, jo ilgāk jāvāra. Tad ūdeni notecina. Kartupeļus un olas sagriež šķēlēs. Gurķi nomazgā un sagriež pēc iespējas plānākās sķēlēs.

2.Pagatavo mērci. Visas sastāvdaļas liek blenderī un sablendē līdz veidojas viendabīga masa. Pēc garšas pievieno sāli un svaigi maltus piparus.

3.Salātu bļodā ielej mērci un pievieno kartupeļus, gurķus un sparģeļus. Viegli izcilā un tad pievieno olas.

4.Salāti būs garšīgāki, ja pāris stundas tos noturēs ledusskapī.

Padoms:

Sparģeļus var aizvietot ar zaļām pākšu pupiņām.

Vairāk receptes skaties, šeit

Dzīvesstils

 Brīvdienām piestāv ēdieni, kas ir salīdzinoši vienkārši un garšos visai ģimenei. Liekam galdā virtuves huligāna Pipara krāsainās kartupeļu pankūkas, kas uz šķīvja izskatīsies lieliski.

Svarīgākais