Brokastis pēc 40 gadu sasniegšanas. Padomi vislabākajai izvēlei

© Foto: pixabay.com

Brokastis cilvēkiem, kas vecāki par 40 gadiem, jābūt daudzveidīgām, taču tām nevajadzētu paaugstināt glikozes līmeni asinīs. Pēc speciālistu domām, brokastīm jābūt tādām, lai saņemtu maksimālo uzturvielu daudzumu. Jābūt olbaltumvielām, lai ilgāk nejustu izsalkumu. Svarīgi arī neēst pārtiku, kas paaugstina glikozes līmeni asinīs.

Ārste atzīmēja, ka jāizvairās no ātri pagatavojamām putrām, graudaugiem, baltmaizes ar sviestu vai ievārījumu, pankūkām un ceptām siera kūkām. Iemesls ir tāds, ka visi šie pārtikas produkti satur ātrus ogļhidrātus, vēsta Tengri Life.

Cilvēka ķermenis 20 gadu vecumā un pēc 40 gadiem ir ļoti atšķirīgs. Jaunieši tērē daudz vairāk enerģijas nekā vecāki cilvēki. Jaunieši labāk panes pēkšņus glikozes līmeņa paaugstināšanos asinīs. Vienlaikus ar vecumu pamazām samazinās arī pats dzīves temps, ko nevar ignorēt, plānojot savu diētu.

Diēta un ēšanas grūtības gados vecākiem cilvēkiem

Foto: pixabay.com

Garšīgas un barojošas brokastis var palīdzēt no rīta uzkrāt enerģiju, justies laimīgākam un sagatavoties nākamajai dienai.

Gados vecākiem cilvēkiem brokastis ir arī nomierinošs rituāls, kas palīdz viņiem atvieglot dienu un mierīgi to pavadīt. Šīs ir labākās veselīgo brokastu iespējas, lai gūtu iedvesmu no rīta, raksta lottie.org.

Auzas un ogas

Foto: pixabay.com

Putra ir ātri un vienkārši pagatavojama maltīte, ko var baudīt jebkurā gadalaikā. Auzas ir bagātas ar šķiedrvielām, un tās ir arī lēnas izdalīšanās ogļhidrāti, sniedzot jums daudz enerģijas no rīta, savukārt ogas piešķir krāsu un garšu.

Putras pagatavošanai varat izmantot jebkuru pienu, kas jums patīk, sākot no piena līdz auzu pienam. Kā alternatīvu variantu, kāpēc gan nepamēģināt pagatavot uz nakti auzas un atstāt ledusskapī vieglām brokastīm no rīta.

Olas

Foto: pixabay.com

Olas ir viens no labākajiem un daudzpusīgākajiem brokastu ēdieniem, kas satur 13 gramus olbaltumvielu un uzturvielu maisījumu. Izbaudiet sautētas, vārītas, saputotas omletē un sakultas olas uz pilngraudu maizi, vai arī izmēģiniet mīkstas vārītas olas ar grauzdiņiem.

Ja jums negaršo olas, kāpēc gan nepamēģināt uzsmērēt grauzdiņus ar zemesriekstu sviestu vai mandeļu sviestu — tie abi ir vēl viens proteīniem bagāts un veselīgu tauku variants.

Jogurts, augļi un granola

Foto: pixabay.com

Jogurts, kas sajaukts ar augļiem un granolu, ir lieliska veselīgu tauku, C vitamīna un ogļhidrātu kombinācija. Izmēģiniet grieķu jogurtu, banānus un riekstus ar lāsīti medus vai pagatavojiet tropisku brokastu bļodu ar vegānisku kokosriekstu jogurtu, ananāsiem un mango.

Vienkārši pārbaudiet cukura daudzumu granolā — daži zīmoli satur vairāk cukura nekā citi. Ja jūtaties drosmīgs, varat pat pagatavot savu granolu, izmantojot riekstus, auzas, kļavu sīrupu vai agaves un žāvētus augļus. Ja jums negaršo jogurts un granola, vienkārša augļu plate ar melonēm, vīnogām un greipfrūtu ir vēl vienas garšīgas brokastis.

Veselīgas pankūkas

Foto: pixabay.com

Pankūkas ir jautra brokastu iespēja, un tām arī nav jābūt neveselīgām. Pagatavojiet pankūku mīklu, izmantojot pilngraudu miltus, un pārkaisiet pankūkas ar ogām, jogurtu ar zemu tauku saturu un tīru kļavu sīrupu. Var arī pagatavot garšīgas banānu pankūkas, izmantojot gatavus banānus, auzas, kanēli un vaniļas ekstraktu.

Smūtiji un sulas

Foto: pixabay.com

Ne visi var ēst bagātīgas brokastis no rīta, tāpēc, izmēģiniet veselīgu smūtiju. Smūtijā var iielikt visu, kas jums patīk, sākot no kivi, gurķiem, spinātiem, kāpostiem un vīnogām, līdz zemenēm, avenēm, banāniem un mango. Smūtiji ir ne tikai daudz vitamīnu un antioksidantu, bet arī vieglāk lietojami tiem, kam košļāšana šķiet neērta vai sāpīga.

Glāze svaigas augļu sulas ir viegla kuņģim un varētu būt ideāls veids, kā sākt savu dienu, piemēram, ar C vitamīnu bagāta apelsīnu sula.

Tofu kultenis

Foto: pixabay.com

Ja esat vegāns vai negaršo olas, tad tofu kultenis ir lieliska alternatīva. Galvenais tofu ieguvums veselībai ir tas, ka tajā ir augsts olbaltumvielu un aizsargājošu antioksidantu līmenis - tas var pat palīdzēt mazināt menopauzes simptomus.

Tofu, kura tekstūra ir līdzīga olu kultenim, satur daudz olbaltumvielu, turklāt tajā ir arī mazāk holesterīna nekā olās. Kāpēc gan nesajaukt tofu ar sieru vai dārzeņiem, lai iegūtu barojošu smēriņu grauzdiņiem.

Grauzdiņš ar avokado

Foto: pixabay.com

Lai gan avokado grauzdiņš nesen iekļuvis kulta statusu kā jaunākās paaudzes ēdiens, nav iemesla, kāpēc arī vecāki cilvēki to nevarētu baudīt.

Avokado ir mīksti un krēmīgi, padarot perfektus grauzdiņus vai maizītes, kā arī ir pārpildīti ar veselīgiem taukiem. Mēģiniet samīcīt gatavu avokado ar dakšiņu un uzklāt uz daudzgraudu grauzdiņiem, lai iegūtu veselīgas brokastis ar augstu šķiedrvielu saturu.

Angļu mafini

Foto: pixabay.com

Angļu smalkmaizītes ir garšīgas brokastu sastāvdaļas, un tās ir daudzpusīgas un var ēst ar dažādām piedevām. Izmēģiniet pilngraudu angļu mafinus, kas papildināti ar tomātiem un spinātiem, vai uzklājiet virsū humosu, lai iegūtu augstu olbaltumvielu saturu. Var arī mafiniem pievienot saldos pildījumus ar sviestu un ievārījumu vai marmelādi pēc savas izvēles.

LASI ARĪ: Vegānu diētas ievērošana var palēlināt bioloģisko novecošanos

Dzīvesstils

Ikviens savas dzīves laikā ir piedzīvojis deguna asiņošanu, taču izrādās, ka par deguna asiņošanu ir vēlams zināt vairāk, īpaši, ja deguna asiņošana atkārtojas.

Svarīgākais