Maizes kastē vai ledusskapī: kā pareizi uzglabāt maizi, lai tā būtu svaiga

© Foto: pixabay.com

Maizes izstrādājumi ir visizplatītākais produkts lielākajai daļai mūsu planētas iedzīvotāju. Tos var izmantot dažādās situācijās, sākot no rīta maltītes līdz piknikam vai saldajam ēdienam. Bet ko darīt, ja maize dažas dienas pēc iegādes paliek veca un sapelējusi.

Maizes struktūru raksturo mitrums un porainība, kas rada apstākļus ātrai pelējuma izplatībai. Turklāt maize ir dabisks produkts, tāpēc pelējuma sporas tajā vairojas ātrāk nekā produktos, kas satur ķīmiskas piedevas un konservantus.

Pareiza maizes uzglabāšana ievērojami palielina tās glabāšanas laiku, līdz pat vairākām dienām vai pat nedēļai. Maizes grozi un ledusskapja plaukti ir sliktākās vietas, kur uzglabāt konditorejas izstrādājumus. Maizes grozā tiek radīti silti un mitri apstākļi, īpaši vasarā, kas veicina baktēriju un pelējuma aktīvu vairošanos. Savukārt ledusskapis padara maizi cietu, un, lai arī pelējums uz tās neparādās, jau nākamajā dienā maize zaudē savu svaigumu.

Optimāla maizes uzglabāšanas vieta

Foto: Pexels.com

Optimālai maizes uzglabāšanai ir jāizvēlas sausa un vēsa vieta. Labi darbojas atvērts grozs, kas ievietots virtuves skapī, kas atrodas prom no karstuma un tiešiem saules stariem. Piemēram, plaukts virs ledusskapja var būt labs risinājums, ja tas ir iebūvēts virtuves iekārtā. Ir svarīgi ņemt vērā, ka īpaša maizes groza izmantošana nav absolūti nepieciešama, jo maizes vaļējs izvietojums palīdz samazināt mitrumu iepakojuma iekšpusē.

Atbilstoša iepakojuma izvēle

Foto: pixabay.com

Nākamais solis maizes uzglabāšanas procesā ir atbilstoša iepakojuma izvēle. Iesaka izmantot papīru vai dabīgu audumu, lai nodrošinātu gaisa cirkulāciju ap produktu.

Plastmasas maisiņu izmantošana traucē šim procesam, kas var izraisīt maizes bojāšanos. Ir svarīgi arī rūpīgi pārklāt maizi, lai tā nenovecotu.

Maizes sasaldēšana

Foto: pixabay.com

Vēl viens veids, kā pagarināt maizes glabāšanas laiku, ir to sasaldēt. Ja pamanāt, ka maize sāk nobriest, iesakām to sagriezt gabalos, katru gabaliņu ietīt pārtikas plēvē un ievietot saldētavā.

Tādā veidā varat baudīt svaigu maizi jebkurā ērtā laikā. Ir iespējams arī sasaldēt veselu maizes klaipu, taču šajā gadījumā vajadzēs to visu izmantot, jo atkārtota sasaldēšana nav ieteicama.

Pieci pārtikas produkti, kas katīgāki par baltmaizi, uzzini šeit.

Dzīvesstils

 Brīvdienām piestāv ēdieni, kas ir salīdzinoši vienkārši un garšos visai ģimenei. Liekam galdā virtuves huligāna Pipara krāsainās kartupeļu pankūkas, kas uz šķīvja izskatīsies lieliski.

Svarīgākais