5 pārtikas produkti, kas ir kaitīgāki par baltmaizi

© Foto: pixabay.com

Baltmaize jau sen ir pasaules veselo cilvēku melnajā sarakstā. Patiešām, cepts ar kviešu miltiem, kas iegūti no graudiem, kas ir apstrādāti un kuriem ir atdalīti veselīgie apvalki, šis ātro ogļhidrātu avots izraisa bīstamus cukura līmeņa paaugstināšanos asinīs.

Bet pat ja jūs pārgājāt uz pilngraudu analogiem un pārtraucāt pievienot cukuru rīta kafijai, tas nenozīmē, ka ir nopietni samazinājies ātro ogļhidrātu daudzums uzturā. Daži dzērieni un šķietami nekaitīgi ēdieni var saturēt trīs reizes vairāk ogļhidrātu nekā baltmaizes gabals.

1.Saldie kafijas dzērieni

Foto: pixabay.com

Visa veida latte ar sīrupiem un putukrējuma vāciņiem, šokolādes macchiato un citi kafijas dzērieni ir pilna saldumu porcija ar tilpumu 400-500 kcal, kas satur 60-80 gramus ogļhidrātu. Pievienojiet tam daļu piesātināto tauku no krējuma un aromatizētājiem, kurus noteikti pievieno sīrupiem, un jūs iegūsit pilnīgu desertu lielā plastmasas glāzē.

2.Sulu dzērieni un kokteiļi

Foto: pixabay.com

Šķiet, ka smūtiji, sulas un kokteiļi uz to bāzes ir veselīgs uzturs. Tomēr augļi bezšķiedrām šajā gadījumā pārvēršas par tīru ogļhidrātu porciju, kas nedaudz atšķaidīta ar ūdeni. 400 gramu glāzē ir 75 g ogļhidrātu, no kuriem 64 g ir vienkāršie cukuri. Vai nevarat iedomāties startu bez uzmundrinoša dzēriena porcijas? Ierobežojiet sevi ar 120 ml porciju, kurā būs tikai 15-20 g ogļhidrātu.

3.Siera krekeri

Foto: pixabay.com

Tie ir nesaldināti sausie cepumi! Kā gan tā var būt “smagāka” par baltmaizi? 30 gramu porcija nodrošinās 18 gramus ogļhidrātu, galvenokārt pateicoties produkta sīrupa saturam. Turklāt cepumi ir pilni ar ķimikālijām - piedevām un mākslīgām krāsvielām. Un nemēģiniet sevi mānīt, izvēloties produktu ar marķējumu "bioloģisks": tajā būs mazāk kaitīgo piemaisījumu, bet ne trekno sieru un miltu.

4.Jogurts ar augļu pildījumu

Foto: pixabay.com

Pirms treniņa, pēc pusdienām pie deserta, pirms gulētiešanas kā vēlā uzkoda... Jogurti mūs pavada visas dienas garumā. Raudzētie piena produkti ir svarīgs gremošanai labvēlīgu baktēriju avots. Problēma ir augļu pildījumā. Visi jogurti satur laktozi, kas pati par sevi ir ogļhidrāts.

Parasti viena dabīgā jogurta porcija satur 12-15 g ogļhidrātu, un tas ir pieļaujamais limits. Bet, pievienojot augļu ievārījumus, šis skaitlis dubultojas. Rezultātā saņemat gandrīz 30 g ogļhidrātu, no kuriem puse ir ātrie. Vislabāk ir izvēlēties bezpiedevu grieķu jogurtu un ēst to kopā ar ogu vai jebkuru svaigu augļu porciju.

5.Rozīnes, kas pārklātas ar glazūru

Foto: depositphotos.com

Pat uztura speciālisti neaizliedz žāvētus augļus, un jogurts ir veselīga alternatīva šokolādes glazūrai. Bet tas nav tik vienkārši. Par jogurtu šādu produktu ir grūti saukt: tajā nav nekā, izņemot cukuru un pienu.

Viena sauja šīs uzkodas satur 20 g ogļhidrātu, no kuriem 19 g ir tīrs cukurs. Vai vēlaties kaut ko saldu? Dodiet priekšroku pāris gabaliņiem labas šokolādes.

Garšaugs, kas uzlabo smadzeņu darbību, lasiet šeit

Dzīvesstils

 Brīvdienām piestāv ēdieni, kas ir salīdzinoši vienkārši un garšos visai ģimenei. Liekam galdā virtuves huligāna Pipara krāsainās kartupeļu pankūkas, kas uz šķīvja izskatīsies lieliski.

Svarīgākais