Pipars kopā ar Elmāru Tanni lutinās Rīgas garšu svētkos

© Publicitātes foto

Virtuves huligāns Pipars kopā ar garšu pazinēju Elmāru Tanni aicina baudīt Rīgas svētkus kopā ar viņiem. Jau pavisam drīz, 17. augustā, Rātslaukumā būs iespēja satikt abus pavārus un nogaršot ko patiesi gardu.

Garšu ekspedīcija solās būt pārsteigumiem bagāta, tāpēc Pipara pirmās sajūtas par gaidāmo.

Rīgas svētki jau klāt. Arī tu kopā ar Elmāru Tanni kuplināsi svētkus. Ar ko pārsteigsiet?

O, jā! Rīgas svētku neatņemama sastāvdaļa ir garšas! Jo svētki nav iedomājami bez krāsām, smaržām un garšām.

Domāju, ka daudziem šāds tandēms pirmais ir pārsteigums, es un Elmārs.

Lai gan neliela līdzība mums ir, jo no Elmāra var sagaidīt visādus trakumus profesionālā izpildījumā. Arī man ir raksturīgi eksperimenti virtuvē, kas ir balstīti ne tik daudz uz profesionalitāti, bet gan intuīciju un vēlmi pagatavot ko īpašu.

Privātais arhīvs

Tavs pārinieks sabiedrībā ir zināms ar pozitīvismu. Kādas prognozes? Kā jums abiem ies?

Es jau sabijos, ka man piešķirsi negatīvu lomu... Mēs ar Elmāru esam pazīstami salīdzinoši sen. Iepazināmies, radot Ādažu pagastam “Ādažu picu”. Tā ka šī nav mūsu pirmā publiskā kopā būšana. Es domāju, ka viss būs lieliski. Ar Elmāru ir viegli, viņš ir foršs. Tāpat kā es.

Satikt jūs abus “uz vienas skatuves” ir dāsna privilēģija. Ko pats sagaidi no šā piedzīvojuma?

Paldies par jaukiem vārdiem! Un domāju, ka paldies jāsaka arī kultūras un mākslas centra “Ritums” meitenēm, kas šo tandēmu saskatīja par interesantu esam un abus mūs uzaicināja.

Mūs varēs redzēt ne tikai uz skatuves, mēs priecāsimies par katru, kurš atnāks un mūs uzrunās.

Īpaši prieks satikt klātienē tos cilvēkus, ar kuriem ikdienā komunicējam sociālajos kontos, bet dzīvē neesam tikušies. Tad nu tā sasveicināšanās un sabildēšanās izvēršas īpaši sirsnīgi. Kā seni paziņas, kuri zina viens otru, bet sen nav tikušies.

Es gaidu jaunu pieredzi un noteikti pozitīvas emocijas, jo svētku noskaņu radām paši. Viss kā saka rodas rīta pusē. Ar kādu noskaņojumu piecelies, tīri zobus un brokasto. Ja esi sev spogulī pasmaidījis, samīļojis mājiniekus, un, smaidot dodies pastaigā, novēlot jauku dienu arī pretīmnācējam, diena noteikti būs izdevusies, un šīs svinības jau tradicionāli ir jaukas un krāšņas. Šogad solās būt arī īpaši gardas.

Esat apņēmušies atklāt Rīgas svētku sviestmaižu noslēpumus. Kāpēc vēl ir jānāk, jābauda un jāpagaršo?

Mums ir tas gods šogad saņemt Rīgas un Rātsnama kambaru un noliktavu atslēgas. Elmārs kā reiz atkal ir devies turp, lai nodegustētu un izvēlētos īstos produktus mūsu aktivitātēm. Viegli viņam neiet, jo kambari ir pilni ar labumiem.

Foto: publicitātes

Svaigas un kūpinātas zivis no Kurzemes, desas un cūķi no Latgales puses, no Vidzemes vestie dārzeņi un augļi. Zemgalē ceptās kūkas un dažādu veidu maizes. Nemaz nerunāju par alutiņu un brandvīnu! Tas viss Rīgas garšu svētkos tiks celts galdā.

Galdi gan jāmeklē pa visu Vecrīgu, lai katram kāds labums tiek, jo, ja galdus izliks vienā vietā, tad kāds var palikt bešā. Bešā var palikt arī tie, kas ilgi domās un lēni taisīsies. Jau tagad ieplāno - 17.augustā no plkst. 14 jānāk pie mums ar Elmāru uz Rātslaukumu, kur gatavosim un stāstīsim, bet tad ar tādām apļveida kustībām, kā teica Elmārs, atnāk, aiziet kaut kur citur, paskatās, kaut ko apēd un aiziet pie citiem paviesoties, taču pēc tam atkal atnāk pie mums.

Kura tev pašam ir iecienītākā sviestmaize?

Man nav vienas iecienītākās, jo gatavoju daudz un vēl aizvien meklēju savu umami. Es nezinu. Varbūt tieši Rīgas svētkos izdosies atklāt to īpaši gardo sviestmaizi, kurā samīlēšos, nu tā pa īstam. Bet to uzzināsi, ja būsi garšas svētkos ar mums. Gaidām ikvienu. Arī tevi.

Dzīvesstils

Ikviens savas dzīves laikā ir piedzīvojis deguna asiņošanu, taču izrādās, ka par deguna asiņošanu ir vēlams zināt vairāk, īpaši, ja deguna asiņošana atkārtojas.

Svarīgākais