Pārsteidzošie vistas un kalē kāpostu salāti

© Foto: depositphotos.com

Kaudzīte kraukšķīgu aunazirņu, sulīgi grauzdētu tomātu gabaliņi, maigas vistas gaļas gabaliņi un visbrīnišķīgākā krēmveida tahini mērce, kas pārlieta  kalē kāpostiem. 

Šie kalē kāpostu salātiem ir tekstūru un garšu daudzveidība - kraukšķīgums un sāļums no aunazirņiem, lapu kāpostu mīkstums, no tomātiem iegūts svaigs sulīgums, maigi vistas gaļas gabaliņi, kas pārlieti ar bagātīgu un krēmīgu tahini mērci. Tas ir neticami sātīgi.

Bet patiesībā absolūtā zvaigzne šeit ir tahini mērce, kas ir tik krēmīga, ka ir grūti noticēt, ka tajā nav ne pilītes majonēzes. Tahini bagātināta ar olīveļļu, sabalansēta ar svaigu citrona garšu un labu garšu no parmezāna siera.

Kalē kāpostu salātu sastāvdaļas

Pirmkārt lapu kāposti

Foto: pixabay.com

Toskānas kalē kāposts pazīstams arī kā cavolo nero, melnais vai lacinato kāposts, lapas ir veidotas kā mangoldam, nevis tik kuplas/cirtainas kā parastajiem kalē kāpostiem, tāpēc tos var sagriezt kāpostiem līdzīgās sloksnēs. Lapas šiem kāpostiem ir arī mīkstākas nekā citiem lapu kāpostiem.

Ja lietojat parastos lapu kāpostus vienkārši sasmalciniet vai saplēsiet mazos kumosa izmēra gabaliņos.

Sīpols - tikai ceturtdaļa sarkanā sīpola, ko sagriež ļoti smalki, lai tas salātos dod svaigumu.

Krēmīgās tahini mērces sastāvdaļas

Foto: pixabay.com

Tahini — tas ir tīrs sezams, kas ir biezenis, un tas salātos ir galvenais spēlētājs, nodrošinot mērcei krēmīgumu, tāpēc tas pielīp pie katra kāposta gabaliņa (un visa pārējā, kam tas pieskaras). Noteikti iegādājieties tahini, gaiši bēšā krāsā, nevis lobītu tahini tumšāku un rūgtu.

Neapstrādāta augstākā labuma olīveļļa šajā mērcē, padara mērci ne tik biezu.

Parmezāns - lai iegūtu labu pikantu garšu. Vislabāk ir rīvēt pašiem. Alternatīva - anšovi. Izmantojiet tik daudz, cik uzdrošināsieties pievienot garšu un sāli, lai mērce garšotu neticami.

Citrons - šī mērces aromāts, lai līdzsvarotu tahini un olīveļļas bagātību. Svaigāks par etiķi, lai gan to var aizstāt ar ābolu sidra etiķi vai baltvīna etiķi.

Ķiploki — tikai viena daiviņa, pretējā gadījumā ķiploka garša ir pārāk piesātināta.

Ūdens, lai mērci atšķaidītu līdz vajadzīgai konsistencei. Neuztraucieties, tas neatšķaida mērces garšu, mērcē ir daudz garšas!

Cepti tomāti

Foto: pixabay.com

Ķiršu tomāti eļļā ar sāli un pipariem nedaudz apgrauzdēti, līdz tie ir nedaudz sakritušies, kas nozīmē, ka iekšpusē tie ir skaisti mīksti.

Vista

Foto: pixabay.com

Var izmantot vistas cepeti, kas gatavots mājās vai pirkts veikalā. Vista jāsasmalcina kumosa gabaliņos.

Aunazirņi

Foto: pixabay.com

Derēs izvārīti vai konservēti aunazirņi.

Kā pagatavot šos vistas kāpostu salātus

Ielieciet tomātus un kraukšķīgos aunazirņus cepeškrāsnī (30 minūtes).

Kamēr tie cepas, sasmalciniet un "marinējiet" kāpostu lapas, lai tās kļūtu mīkstākas (20 minūtes).

Pagatavo mērci, sasmalcina vistu un sagriež šķēlēs sīpolu.

PAGATAVOŠANA

1.Cepti tomāti ar kraukšķīģiem aunazirņiem

Cepiet kopā - iemetiet tomātus eļļā, sāli un piparus. Pēc tam nosusiniet aunazirņus un ievietojiet tos vēl slapjus uz atsevišķas paplātes. Tos izžāvē cepeškrāsnī, pirms piemet garšvielas (mazāk piepūles un efektīvāk, lai tās kļūtu kraukšķīgas, nekā žāvēšana ar dvieli). Cep abus 12 minūtes vai līdz tomāti ir mīksti un saplakuši, līdz tam laikam aunazirņi būs kārtīgi izžuvuši.

Iellieciet aunazirņus nelielā eļļā, lai garšvielu maisījums saliptu, pēc tam ievietojiet tos atpakaļ cepeškrāsnī vēl uz 20 līdz 25 minūtēm vai līdz aunazirņi kļūst kraukšķīgi.

Pārsprāgušajiem tomātiem ļaujiet atdzist uz paplātes, līdz nepieciešams tos lietot. Nemaisiet tos, tie ir delikāti un mēdz pārsprāgt!

Kraukšķīgie aunazirņi, kad ir gatavi, lai nedaudz atdziest.

2.Lapu kāpostu sagatavošana

Tā kā kāpostu lapu kāts ir diezgan šķiedrains, lapu daļa jānoņem no kāta. Tos vienkārši var noplēst - ātri, vienkārši, efektīvi. Kātus var izmantot, vārot dārzeņu buljonu.

Lai lapas padarītu mīkstākas, vienkārši iesmērējiet sasmalcināto kāpostu ar 1 tējkaroti olīveļļas un 1/4 tējkarotes sāls un piparu. Neko daudz nevajag. Apmēram 10 sekundes rīvēšana ir viss, kas nepieciešams, lai eļļu izkliedētu uz katra kāposta gabaliņa. Pēc tam novietojiet to malā uz 20 minūtēm, tas mīkstinās kāpostu lapas. Faktiski lapu kāposti šādi var glabāties visu nakti, tie neizmirks kā citi lapu zaļumi.

Blitz mērce - izmantojiet blenderi, lai mērci saputotu līdz gludai konsistencei. Vislabāk darboties ar rokas blenderis.

Pārlejiet kāpostus ar apmēram divām trešdaļām mērces (pārējo pārlej beigās).

Pievienojiet vistu, sarkano sīpolu un ķiršu tomātus, pēc tam vēlreiz samaisiet.

Nākamos lieciet kraukšķīgos aunazirņus. Apslakiet ar atlikušo mērci un ar svaigi rīvētu parmezānu. Salātos var iekļaut mīksti vārītu olu.

Dzīvesstils

 Brīvdienām piestāv ēdieni, kas ir salīdzinoši vienkārši un garšos visai ģimenei. Liekam galdā virtuves huligāna Pipara krāsainās kartupeļu pankūkas, kas uz šķīvja izskatīsies lieliski.

Svarīgākais