Trīs izplatītākās brokastu kļūdas

© Foto: pixabay.com

Brokastis tiek uzskatītas par svarīgāko dienas ēdienreizi, jo tās nosaka toni visai dienai, nodrošinot ķermenim nepieciešamās uzturvielas un enerģiju.

Tomēr daudzi no mums pieļauj kļūdas, kas var negatīvi ietekmēt veselību un labklājību. Apskatīsim trīs biežākās kļūdas brokastu laikā un kā no tām izvairīties.

Izlaist brokastis

Foto: pixabay.com

Daudzi cilvēki izlaiž brokastis, atsaucoties uz laika trūkumu vai apetītes trūkumu no rīta.

Kāpēc tas ir slikti? Brokastu izlaišana var izraisīt cukura līmeņa pazemināšanos asinīs, izraisot noguruma sajūtu un mazāk koncentrēšanās spēju. Tas arī palielina pārēšanās iespējamību dienas laikā, jo organisms centīsies kompensēt trūkstošās kalorijas.

Kā izvairīties? Mēģiniet iepriekš plānot brokastis. Izvēlieties vienkāršus, barojošus ēdienus, ko varat ātri pagatavot vai pat pagatavot iepriekšējā vakarā. Auzu pārslas, jogurts ar augļiem, smūtiji vai sviestmaizes ar pilngraudu maizi un olbaltumvielām (piemēram, olām vai zema tauku satura sieru) ir lieliskas iespējas ātrām un veselīgām brokastīm.

Pārmērīgs cukurs

Foto: pixabay.com

Brokastis ar augstu cukura saturu, piemēram, cukurotām pārslām, smalkmaizītēm, kūkām vai cukurotiem dzērieniem.

Kāpēc tas ir slikti? Cukurs izraisa strauju glikozes līmeņa paaugstināšanos asinīs, kam seko tikpat straujš kritums, liekot justies nogurušam un izsalkušam īsu brīdi pēc ēšanas. Hronisks cukura patēriņš arī veicina svara pieaugumu un palielina risku saslimt ar 2. tipa cukura diabētu.

Kā izvairīties? Mēģiniet izvēlēties pārtiku, kurā ir maz cukura un daudz šķiedrvielu un olbaltumvielu. Piemēram, cukurotos graudaugus aizstājiet ar auzu pārslām ar ogām un riekstiem, izvēlieties jogurtu bez pievienotā cukura un pievienojiet tam svaigus augļus. Pievērsiet uzmanību produktu sastāvam un mēģiniet izvairīties no tiem, kur cukurs ir norādīts pirmajās trīs sastāvdaļās.

Olbaltumvielu deficīts

Foto: pixabay.com

Olbaltumvielu trūkums brokastīs un liela daudzuma ogļhidrātu patēriņš, piemēram, grauzdiņi, bulciņas vai graudaugi.

Kāpēc tas ir slikti? Olbaltumvielas ir būtiskas enerģijas līmeņa uzturēšanai un sāta sajūtai. Olbaltumvielu trūkums var izraisīt nogurumu un našķošanos visas dienas garumā.

Kā izvairīties? Brokastīs iekļaujiet olbaltumvielām bagātus pārtikas produktus. Tas varētu ietvert olas, grieķu jogurtu, biezpienu, riekstus un sēklas, liesu gaļu vai zivis. Piemēram, omlete ar dārzeņiem, biezpiens ar ogām vai pilngraudu grauzdiņš ar avokado un lasi ir lieliskas iespējas pilnvērtīgām un barojošām brokastīm.

Foto: pixabay.com

Izvairoties no šīm izplatītajām kļūdām, jūs varat ievērojami uzlabot brokastu kvalitāti un līdz ar to arī vispārējo veselību un pašsajūtu visas dienas garumā.

Atcerieties, ka brokastīm ir jābūt sabalansētām, kas satur olbaltumvielas, ogļhidrātus un veselīgus taukus, un jānodrošina jūs ar enerģiju visu dienu. Iepriekš plānojiet brokastis, izvēlieties barojošu un veselīgu pārtiku, un pamanīsit pozitīvas izmaiņas savā ķermenī un enerģijas līmenī.

Kāds ir ideāls dzēriens sirds veselībai, lasiet šeit.

Dzīvesstils

 Brīvdienām piestāv ēdieni, kas ir salīdzinoši vienkārši un garšos visai ģimenei. Liekam galdā virtuves huligāna Pipara krāsainās kartupeļu pankūkas, kas uz šķīvja izskatīsies lieliski.

Svarīgākais