Zinātnieki ir nosaukuši ideālo dzērienu sirds veselībai

© Foto: pixabay.com

Austrālijas Jaundienvidvelsas universitātes zinātnieki veica pētījumu un atklāja, ka tēja ir labākais dzēriens sirds veselībai. Pētījuma rezultāti publicēti žurnālā Current Developments in Nutrition, ziņo Tengri Life, atsaucoties uz laikrakstu The Sun.

Pētnieki pētīja sešu populāru dzērienu - tējas, kafijas, alkohola, gāzētu dzērienu, enerģijas dzērienu un augļu sulas - ietekmi uz organismu. Tēja bija vienīgais dzēriens, kas pastāvīgi pozitīvi ietekmēja abu dzimumu sirds veselību.

Cilvēkiem, kuri tēju dzēra ilgu laiku (gadus desmitiem), pēkšņas nāves risks no sirds un asinsvadu slimībām tika samazināts par 19 procentiem.

Foto: pixabay.com

Līdzīga ietekme ir kafijai sirds slimību riska mazināšanā, tomēr, kā konstatēja darba autori, šis efekts izpaužas galvenokārt tikai vīriešiem.

Kas attiecas uz gāzētiem dzērieniem un alkoholu, tie, gluži pretēji, palielina sirds slimību risku.

Foto: pixabay.com

Uztura speciāliste Kerija Rukstone norāda, katra papildu tējas tase dienā samazina priekšlaicīgas nāves risku no sirds un asinsvadu slimībām par četriem procentiem. Šajā sakarā, ārste uzskata, ir svarīgi jau no mazotnes veidot ieradumu dzert tēju.

Dzīvesstils

 Brīvdienām piestāv ēdieni, kas ir salīdzinoši vienkārši un garšos visai ģimenei. Liekam galdā virtuves huligāna Pipara krāsainās kartupeļu pankūkas, kas uz šķīvja izskatīsies lieliski.

Svarīgākais