Ja šovasar vēl neesat pagatavojis šo maigo un gardo ēdienu, tad pasteidzieties! Daži jaunie dārzeņi jau iet mazumā. Šim ēdienam labi der vistas fileja. Sautējuma recepte ir populāra dažādās valstīs. Un šī popularitāte ir pelnīta, jo ēdiens ir garšīgs, maigs un neprasa īpašas kulinārijas prasmes.
Vesela, minimāli apstrādāta gaļa un mājputnu gaļa ir veselīgāki nekā šķiņķis vai desa. To atzinuši zinātnieki no Dīkinas universitātes (Austrālija) Fizisko aktivitāšu un uztura institūta.
Vistas krūtiņa ir lielākais vistas gabals – un maigākā un baltākā vistas daļa. Vistas fileja ir viegli apstrādājama, un to var izmantot lielākajā daļā ēdienu recepšu.
Vistas gaļa ir liesa un ar augstu uzturvērtību, kuras regulāra lietošana var palīdzēt ne tikai svara zaudēšanai, bet arī veselībai, raksta "MedikForum".
Vistas gaļa ir viens no iecienītākajiem gaļas produktiem. Šī mājputnu gaļa satur daudz un dažādas organismam vērtīgās uzturvielas. Tas ir labs proteīna un olbaltumvielu avots. Tomēr lietojot uzturā pārmērīgi daudz vistas gaļu, tā var iespējams radīt nepatīkamas blakusparādības. Izlasiet un uzziniet vairāk par vistas gaļas nelabvēlīgo ietekmi uz organismu.
Robotizētas svēršanas un iepakošanas sistēmas nodrošinās katra produkta iepakojuma identisku svaru, kas ir ļoti svarīgi lielveikaliem, kuri vēlas pārdot produktus par vienādu cenu.
Vistas gaļa tiek uzskatīta par vienu no veselīgākajām gaļām. Tā satur maz tauku un daudz olbaltumvielu. Taču mediķi uzsver, ka vista var būt arī neveselīga.
Iedvesmojoties no idejas par cauraudzīša "kūpināšanu" ar sīpolu mizām, tapa sīpolu mizās gatavoti vistu spārniņi. Ideāla ballīšu vai piknika uzkoda. Grašvielas var katrs likt pēc savas vēlmes un arī etiķis nav obligāts. Tāpat nav vajadzības svērt sausās sīpolu mizas. Uz 700 g spārniņu pietiek ar divām palielām saujām.
Latvija aptuveni 70 procentu no patēriņam nepieciešamās putnu gaļas importē. Lielākie apjomi ienāk tieši no Polijas, kur viena vistu ferma ir 10 līdz 15 reižu lielāka nekā, piemēram, Putnufabrikas Ķekava komplekss.
Karstais laiks daudzus mudina doties piknikā un ieturēt maltīti dārzā, kas nozīmē - jāpievērš īpaša uzmanība pareizai pārtikas, jo īpaši gaļas, uzglabāšanai un gatavošanai. Vistas gaļa ir viena no iecienītākajām vasaras maltīšu sastāvdaļām, tādēļ Latvijas vadošais putnu gaļas ražotājs “Putnu fabrika Ķekava” sniedz padomus, kādu vistas gaļu izvēlēties un kam pievērst īpašu uzmanību, plānojot maltīti.
Visticamāk esi ēdis vistas krūtiņu, un pat ne reizi vien. Lai arī to uzskata par daudz veselīgāku, nekā cūkas vai liellopa gaļa, viss nav tik vienkārši.