Šis ēdiens ir piemērots gan ikdienas vakariņām, gan svētku galdam – pagatavojams ātri un vienkārši. Mēģiniet to pagatavot: gardi vistas gaļas rullīši, pildīti ar zaļajām pupiņām un burkāniem, ietīti bekona sloksnēs. Ēdiens ir ļoti garšīgs - uzkoda rotās jebkuru galdu. Maigas vistas gaļas, kraukšķīgu dārzeņu un garšīga bekona kombinācija.
SASTĀVDAĻAS:
4 gb. vistas filejas
200 g zaļās pupiņas
burkāns
8 sloksnes bekona
2 ēd.k. sojas mērce -
1 ēd.k.olīveļļa -
2 daiviņas ķiploku
garšvielas (sāls, pipari, paprika) - pēc garšas
zaļumi garnēšanai
PAGATAVOŠANA
1.Vistas fileju noskalo zem auksta ūdens un nosusina ar papīra dvieli. Pēc tam sagriež katru fileju gareniski, lai izveidotos plāna kārta. Lai gaļa būtu vēl plānāka, to ar virtuves āmuru var viegli izklapēt caur pārtikas plēvi;
2.Nomazgā zaļās pupiņas un nogriež galus. Ja ir saldētas pupiņas, vispirms tās atkausē. Burkānus nomizo un sarīvē uz rupjās rīves. Sagriež bekonu apmēram 10 cm garās plānās strēmelēs;
3.Pannā ielej olīveļļu un karsē to uz vidējas uguns. Pievieno smalki sagrieztu ķiploku un apcep līdz zeltaini brūnam. Pēc tam pievieno burkānus un zaļās pupiņas. Cep dārzeņus, ik pa laikam apmaisot, līdz tie mīksti un viegli karamelizējušies. Beigās pievieno sojas mērci un garšvielas pēc garšas. Samaisa un noņem no karstuma;
4.Uz katra vistas filejas gabala liek ēdamkaroti dārzeņu pildījuma. Vienmērīgi sadala to pa visu gaļas virsmu. Tad uzmanīgi fileju sarullē, mēģinot pildījumu noturēt iekšā. Katru rullīti aptin ar bekona strēmeli tā, lai tā pilnībā pārklātu gaļu. Nostipriniet bekona malas ar zobu bakstāmajiem, lai cepšanas laikā rullīši neizjuktu;
5.Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C. Rullīšus liek uz cepešpannas, kas izklāta ar cepampapīru. Cep tos 20-25 minūtes, līdz bekons ir kraukšķīgs un gaļa izcepusies. Gatavo ēdienu izņem no cepeškrāsns un ļauj nedaudz atdzist. Noņem zobu bakstāmos. Garnē ar zaļumiem un pasniedz.