Svētku laikā, protams, svarīgākā ir kopā būšana, bet nozīmīga kopā būšanas sastāvdaļa ir svētku galds ar iecienītiem ēdieniem un jaunām, pārsteidzošām garšām. Zīmola "Ķekava" veiktā aptauja* liecina, ka 60% iedzīvotāju svētku maltītes pagatavošanai plāno atvēlēt ne vairāk kā trīs stundas. Kā pagatavot īpašu maltīti, veltot mazāk laika gatavošanai un vairāk – svinību viesiem? Lai atvieglotu gatavošanos svētkiem, “Ķekava” ar blogeri Karlīnu Latsoni piedāvā trīs vienkāršas un garšīgas receptes, kurās izmantoti gatavie cāļa gaļas marinējumi.
“Gatavās cāļa gaļas marinādes ir ikdienas maltīšu sastāvdaļa daudzās mājās. Taču nedaudz papildinot jau iemīļotos “Ķekava” marinējumus, vienkārši un ātri varam papildināt un radīt jaunu, restorāna cienīgu maltīti, vienlaikus ietaupot laiku. Šīs receptes ļaus patīkami pārsteigt viesu un savas garšas kārpiņas un pasniegt jau iecienītas garšas jaunā veidā,” stāsta ēdiena blogere Karlīna Latsone.
Cāļa stilbi ar baklažānu laiviņām un pērļu grūbām
Sastāvdaļas četrām porcijām
500 g cāļa stilbu aromātiskā garšvielu marinādē
2-4 baklažāni
2 tomāti
180 g fetas siera
60 g olīvu
30 g grauzdētu ciedru riekstu
1 ēdamkarote sakapātu pētersīļu
šķipsna sāls
40 ml olīveļļas
300 g pērļu grūbu
Vistas cepetis ar sakņu dārzeņiem un kartupeļu rozītēm
Sastāvdaļas četrām porcijām
1 kg vistas cepeša olīveļļas un ķiploku marinādē
1 selerijas sakne
1-2 kāļi
5-7 burkāni
2 ēdamkarotes medus
80 ml balzametiķa
40 ml olīveļļas
šķipsna sāls
1 tējkarote sakapāta rozmarīna
150 g kazas siera
KARTUPEĻU ROZĪTĒM
300-500 g kartupeļu
2 olu dzeltenumi
50 g kviešu miltu
2 daiviņas ķiploku
120 g Parmas siera
40 ml saldā krējuma
šķipsna sāls
konditorejas maisiņš un uzgalis
Cāļa pusspārni ar dārzeņu biezeni un mīcītiem brokoļiem
Sastāvdaļas četrām porcijām
500 g cāļa pusspārnu īpašā siera marinādē
DĀRZEŅU BIEZENIM
3-5 nelielas bietes
1 pastinaks
2 daiviņas ķiploku
½ tējkarotes maltu ķimeņu
40 g sviesta
60 ml saldā krējuma
½ tējkarotes sāls
BROKOĻIEM
1 galviņa brokoļa
100 g rīvēta Parmas siera
šķipsna sāls, pipari
½ tējkarotes timiāna
40 ml olīveļļas