Sulīga un maiga vista mazāk nekā stundas laikā - vienkārša recepte ar slepeno sastāvdaļu

© Pexels.com

Šefpavāre un recepšu autore Mērija Berija dalās ar vienkāršu, taču nepārspējamu vistas gaļas recepti, kas sola pārsteigt pat visprasīgākos ēdiena baudītājus - šis vienkāršais ēdiens ir lieliski piemērots ģimenes vakariņām, un tā pagatavošana aizņem mazāk nekā stundu, raksta “Express”.

Galvenā sastāvdaļa, kas padara šo ēdienu patiesi īpašu, ir konservēti citrusaugļi.

Mērija šo sastāvdaļu sauc par "īstu garšas bumbu", kas var pārvērst jebkuru ēdienu par gastronomijas šedevru. Konservēto citrusaugļu bagātīgais skābums un spilgtā garša padara tos par lielisku piedevu mērcēm un salātiem.

Pexels.com

Lai pagatavotu sulīgu vistu, kas cepta cepeškrāsnī, jums būs nepieciešamas šādas sastāvdaļas -

1 kg kartupeļu, nomizoti un sagriezti lielos gabalos,

3 ēd.k. ēdamkarotes olīveļļas,

1 liels sīpols, sagriezts,

2 ķiploka daiviņas, saspiestas,

6 sloksnes kūpināta bekona, sagriezts 1 cm gabaliņos,

6 vistas kājiņas, 6 vistas stilbiņi,

5 konservēti citrusaugļi sagriezti ceturtdaļās (vislabāk - citroni),

½ tējkarote kūpināta paprikas garšviela,

3 kabači, biezi sagrieztas šķēles,

svaigi malti pipari,

burciņa olīvu.

Pexels.com

Pagatavošana

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 220°C (200°C, ja izmantojat ventilatoru).

Novietojiet kartupeļus uz lielas cepešpannas, apslakiet ar 2 ēdamkarotēm eļļas un kārtīgi samaisiet.

Pievienojiet sīpolu, ķiploku, bekonu un vistas gabaliņus un samaisiet.

Pievienojiet konservētos citrusaugļus un garšvielas.

Cep cepeškrāsnī 40 minūtes.

Atsevišķā bļodā iemetiet cukīni ar atlikušo eļļu un pievienojiet sāli un piparus.

Cukīni kārto ap vistu un virsū liek olīvas.

Liek atpakaļ cepeškrāsnī un cep vēl 20 minūtes, līdz vista un dārzeņi ir zeltaini brūni un mīksti.

Virtuvē

Šefpavāre un recepšu autore Mērija Berija dalās ar vienkāršu, taču nepārspējamu vistas gaļas recepti, kas sola pārsteigt pat visprasīgākos ēdiena baudītājus - šis vienkāršais ēdiens ir lieliski piemērots ģimenes vakariņām, un tā pagatavošana aizņem mazāk nekā stundu, raksta “Express”.

Svarīgākais