virtuve

16.jan 2013
Gatavojot maltīti, ne vienmēr izmanto svaigus produktus, tie dažreiz ir saldēti. Lai ēdiens būtu garšīgs, svarīgi produktus pareizi uzglabāt, ievērojot termiņu, jo arī ledusskapī tos nevar turēt mūžīgi.
7.jan 2013
Rīdzinieks Dainis Rūtenbergs pieder pie vīriešiem, kas virtuvē darbojas ar prieku un to spēj sagādāt arī tiem, kuriem patīk garšīgi paēst. Konditora – pavāra specialitāti viņš izvēlējās, būdams vidusskolnieks, tāpēc 1988. gadā absolvēja Rīgas Tirdzniecības skolu.
7.jan 2013
Aukstā laikā bieži vien gribas rokās paņemt karstu, aromātisku dzērienu un lēnām malkot, lai sasildītos. Un tāpēc šādi dzērieni patīk daudziem. Ziemā kafija biežāk tiek aizstāta ar veselīgu tēju.
6.jan 2013
Jebkuru parastu sviestmaizi iespējams padarīt neparastu.
24.dec 2012
Receptes piedāvā viesnīcas Light House Jurmala restorāna šefpavāre Inga Elkenrola
24.dec 2012
Pēc sena latviešu tautas ticējuma Ziemassvētkos jāliek galdā deviņi ēdieni. Arī piparkūkas, bietes, burkāni, skābēti kāposti, pelēkie zirņi, cūkas šņukurs. Tas viss no pašu izaudzētā un pagatavotā.
21.dec 2012
Pašu rokām radīti skaisti un garšīgi cepumi – gardumi ar īpašu pievienoto vērtību. Ja svētku galdā gribas saldumu dažādību, taču nav pārāk daudz naudas, lai iepirktos veikalā, ir jācep pašiem!
10.dec 2012
Ikdienas ēdienkarti, izvēloties otro ēdienu, gaļu un salātus, visbiežāk mēdzam papildināt ar kartupeļiem, griķiem, makaroniem vai rīsiem. Der atcerēties, ka no rīsiem var pagatavot visdažādākos ēdienus, izvēloties tos ne vien otrajam ēdienam, bet arī salātiem, putrām, saldajiem, risoto un daudziem tik iecienītajiem suši.
4.dec 2012
Pagatavot kaut ko garšīgu kopā ar bērniem – tā ir mīļa, absolūti atbalstāma un vienlaikus arī mazliet riskanta iecere. Kopīga rosīšanās virtuvē var satuvināt paaudzes, bet var arī beigties ar konfliktu.
3.dec 2012
Bieži vien saldumus uzņemam pārspīlētā daudzumā vai apjomā. Pusdienās tiek ēsti salāti, zupa, otrais ēdiens un saldais. Saldēdiens pienākas, un vēl jo labāk, ja dzīvesveids ir aktīvs. Problēma rodas tad, ja viss izmantojamais uzturā kļūst salds. Ēdienkartē svarīga ir daudzveidība un mērenība.
20.nov 2012
Tu tiecies pēc veselīga uztura, izmēģini dažādus populārus ieteikumus un ceri, ka drīz vien jutīsies labāk, izskatīsies labāk un tev izdosies arī normalizēt ķermeņa masu.
photo_camera
16.nov 2012
Novembris ir laiks, kuru vairāk nekā jebkuru citu gada mēnesi caurstrāvo patriotisms, melanholiska piederības izjūta un sarkanbaltsarkanā iekļaušana mīļos, ikdienišķos niekos.
16.nov 2012
Mārtiņdienas noskaņā Rīgas Centrāltirgū pirmo reizi aizritēja Gardās dienas, kurās piedalījās apmēram 300 tirgotāju, kurus varēja atpazīt pēc speciālas šo dienu uzlīmes tirdzniecības vietās. Viņi piedāvāja interesentiem degustēt garšīgus ēdienus un produktus, ko var izmantot savā virtuvē mājās.
14.nov 2012
Ja vien cilvēks neuzskata, ka pīrāgos jābūt tikai un vienīgi gaļai, tad doma par kāpostu pīrāgu viņam varētu patikt.
9.nov 2012
Makaronu izstrādājumu veikalu plauktos ir bezgala daudz, tie ir ar dažādu formu. Šodien piedāvājumā ir makaroni, ko ražo no rupja maluma miltiem un kuros ir daudz balastvielu.
7.nov 2012
Pie salātiem vai gaļas esam pieraduši izvēlēties piedevas – kartupeļus, rīsus, griķus vai makaronus. Pirmajā mirklī var šķist, ka piedevas ir kaut kas nenozīmīgs un mazsvarīgs, taču arī tās ir svarīga un īpaša maltītes sastāvdaļa.
31.okt 2012
Ēdiens bez mērces bieži vien zaudē daļu no savas garšas vērtības. Ne velti mērču gatavotājiem pavāru saimē piešķir īpašu statusu. Protams, mērces nereti asociējas ar padomju laika raksturīgo tumīgu miltu un krējuma vai piena kombināciju, ko pasniedza kā piedevu pie otrā ēdiena.
22.okt 2012
«Kādu medījumu vīrs atnes mājās, no tā arī gatavoju. Neko nesamāksloju. Un manai ģimenei vislabāk arī patīk vienkāršs un latvisks ēdiens – kartupeļi, gaļa, dārzenīši,» atklāj šarmantā TV raidījumu vadītāja un divu dēlu – Martina (9) un Niklāva Toma (1) – mamma Jana Duļevska.
20.okt 2012
Augļi jebkurā gadalaikā ieņem nozīmīgu vietu ēdienkartē, jo tie ir ne vien garšīgi, saldi, bet bagāti ar vitamīniem, organiskajām skābēm, pektīnvielām, minerālvielām, šķiedrvielām un citām vērtīgām lietām. Tajos ir ogļhidrāti, kas viegli pārstrādājas.
photo_camera
16.okt 2012
Oktobris rosina iekurināt cepeškrāsni, lai siltā un mājīgā gaisotnē ceptu ābolmaizes, ābolus mīklā, ābolkūkas un citus gardumus. Viens no tādiem ir strūdele. Ja ir laiks un patika, var pašrocīgi gatavot gan mīklu, gan pildījumu, ja laika trūkst un pārliecības par savu varēšanu, var izmantot arī gatavu kārtaino bezrauga mīklu.