Sviests viens, garšas – dažādas

© F64

Jebkuru parastu sviestmaizi iespējams padarīt neparastu.

Atliek tradicionālajam sviesta pikucim pievienot garšaugus, garšvielas vai citus sapasīgus produktus, un skat – dienišķā maizes rika kļūst par pārsteidzošām garšas un krāsu niansēm bagātu gardumu, ar ko vienlīdz sātīgi iestiprināties brokastīs, pusdienās, vakariņās vai celt galdā svētku reizē, saka restorāna 3 pavāri un zivju bistro 3 zivis šefpavārs Ēriks Dreibants un atklāj sviesta pārvērtību knifus.

Zilā siera sviests

SASTĀVDAĻAS:

100 g sviesta

100 g zilā Rankas Rokfora

pāris svaigu piparmētru zariņu

PAGATAVOŠANA:ņem vienādās daļās mīkstu sviestu un sieru, sīki sakapā piparmētras, visu liek traukā un ar dakšiņu vai koka karoti sastrādā iespējami viendabīgā masā. Sviests lieliski garšo, uzziests uz brokastu sviestmaizes, labi iet kopā ar liellopa gaļu, vārītiem kartupeļiem.

Saulē kaltētu tomātu un bazilika sviests

SASTĀVDAĻAS:

100 g sviesta

6–8 saulē kaltēti tomāti

buntīte svaiga zaļā parastā bazilika

PAGATAVOŠANA:mīkstam sviestam pievieno sasmalcinātus kaltētus tomātus, sīki kapātu baziliku, ar dakšiņu vai koka karoti traukā visu viegli saputo viendabīgā masā. Niansētām garšām piesātinātais sviests brīnišķīgi papildinās dārzeņu, truša vai vistas gaļas ēdienus.

Lavandas un cukurzirņu sviests

SASTĀVDAĻAS:

100 g sviesta

100 g izlobītu cukurzirņu

neliels lavandas saišķītis

PAGATAVOŠANA:izlobītus cukurzirņus ar dakšiņu nedaudz saspaida, pievieno mīkstu sviestu un smalki sakapātu lavandu. Visu saputo iespējami viendabīgākā masā. Šis sviests būs izcila piedeva dārzeņu ēdieniem un jebkuram zivs ēdienam – tas vienlīdz labi iet kopā gan ar lasi, gan zandartu vai buti.

Kaņepju un ķimeņu sviests

SASTĀVDAĻAS:

100 g sviesta

apmēram ēdamkarote ķimeņu sēklu

50 g kaņepju sviesta

PAGATAVOŠANA:ņem mīkstu sviestu, tam pievieno kaņepju sviestu un ķimenes, ar dakšiņu vai koka karoti viegli saputo viendabīgā masā. Kaņepju un ķimeņu sviests ir lieliska piedeva folijā gatavotiem dārzeņiem, tas lieliski bagātina cūkgaļas un medījuma gaļas ēdienus.

Svarīgākais