No ikdienišķiem, diendienā lietojamiem pārtikas produktiem, svētku reizē iespējams pagatavot nedaudz citādu maltīti.
Foreles karpačo ar sarkano sīpolu marmelādi un paipalu olām
Sastāvdaļas: svaiga forele, olīveļļa, sāls, pipari, citronu sula, rukolas salāti, sarkanie sīpoli, cukurs, baltais balzametiķis, zaļie lociņi, tomāti, sarkanie redīsi, paipalu olas, sarkanie ikri, svaigs ābols
Pagatavošana: uz šķīvja uzlej nedaudz olīveļļas, pa virsu tai kārto rukolas lapas. Tad liek plāni sagrieztas foreles šķēlītes, ko pārkaisa ar sāli, pipariem un pārlej ar citrona sulu. Tam virsū liek sarkano sīpolu marmelādi, ko gatavo šādi: sīpolus sagriež plānās šķēlēs un vāra, kad tie gandrīz gatavi pievieno balto balzametiķi, cukuru un reducē, pēc tam atdzesē. Vēl uz šķīvja kārto sagrieztus redīsus, tomātus un rukolu. Dekorē ar vārītu paipalu olu, zaļumiem, sarkanajiem ikriem un svaigu ābolu. Pasniedz ar citrona daiviņu.
Ķirbju–apelsīnu krēmzupa ar sezama eļļu
Sastāvdaļas:ķirbis, sīpoli, ķiploki, burkāni, dabiskā apelsīnu sula, saldais krējums, garšvielas, garšaugi
Pagatavošana: ķirbi nomizo, sagriež un cep cepeškrāsnī kopā ar sīpoliem, ķiplokiem un burkāniem, līdz tie kļūst zeltaini. Pēc tam visu liek katlā, pievieno apelsīnu sulu un vāra, kamēr gatavs. Tad pievieno saldo krējumu, garšvielas un vēl nedaudz pavāra, bet pēc tam sablenderē. Gatavu zupu dekorē ar sezama eļļu un garšaugiem.
Karamelizēta siera kūka ar dzērveņu želeju un makadamijas riekstiem
Sastāvdaļas: Filadelfijas siers, maskarpones siers, skābais krējums, saldais krējums, olas, medus, cukurs, pūdercukurs, dzērvenes, želatīns, svaigas ogas, makadamijas rieksti
Pagatavošana: kūkas sastāvdaļas sajauc viendabīgā masā un liek cepties 105 grādos 1,5 stundas ūdens peldē. Pēc tam atdzesē. No dzērvenēm izspiež sulu, sajauc to ar cukuru un pievieno izkausētu želatīnu. Gatavu un atdzisušu kūku sagriež gabaliņos, pārkaisa ar pūdercukuru un karamelizē ar virtuves šķiltavām. Dekorē ar svaigām ogām, dzērveņu želeju un riekstiem.
Grilēta pīles krūtiņa ar ziemas dārzeņiem un seleriju biezeni
Sastāvdaļas: pīles krūtiņa, čili pipars, ingvers, ķiploks, garšvielas, seleriju sakne, saldais krējums, burkāni,pastinaki, bietes, ķirbis, kālis, sviests, garšaugi, liellopa kauli, sīpoli
Pagatavošana: čili, ingveru un ķiplokus smalki sakapā, apviļā masā pīles krūtiņu un liek cepties uz grila. Seleriju sakni sagriež un liek vārīties saldajā krējumā, vāra, kamēr gatava, tad pievieno garšvielas un sablenderē. Pārējos dārzeņus sagriež gabaliņos un noblanšē. Tad gatavo mērci no liellopa kauliem, kas iepriekš cepti cepeškrāsnī: kaulus novāra ar garšsaknēm, kad buljons novārījies, to nokāš, reducē un pievieno sviestu. Pirms ēdiena pasniegšanas sviestā apcep iepriekš sagrieztos dārzeņus, kārto tos uz šķīvja, pievieno seleriju biezeni un sagrieztu pīles krūtiņu, ko pārlej ar mērci. Dekorē ar garšaugiem.