virtuve

6.mai 2013
Rīdzinieces Annas Birmanes iemīļots hobijs, ko viņa apguvusi pašmācības ceļā, ir gatavot dažādus konditorejas izstrādājumus. «Manā ģimenē nevienam nav ciešas saistības ar ēst gatavošanu, it īpaši ar kūku cepšanu,» stāsta Anna Birmane.
28.apr 2013
Lēcas pazīst kā pākšaugus, kuros olbaltumvielas lieliski asimilējas organismā. Pēc dzelzs daudzuma tās ir līderes starp visiem pākšaugiem. Lēcas ir bagātas ar B1 vitamīnu un neizstājamām aminoskābēm. Lēcas ir noderīgas, ja ir gremošanas traucējumi, tās normalizē cukura līmeni asinīs, neuzkrāj toksīnus.
photo_camera
7.apr 2013
«Tagad cenšos veidot pēc iespējas veselīgāku ēdienkarti – izmantot zaļumus un dārzeņus. Pēdējā laikā esmu iecienījusi rukolu ar patīkamo riekstu garšu,» savus ēšanas paradumus atklāj Baltijas komunikāciju centra projektu vadītāja asistente Danuta Trušele.
4.apr 2013
No kā vārīt dienišķo rīta biezputru – tas katra paša un garšas kārpiņu ziņā: izvēle ir gana plaša. Nez kāpēc vēl aizvien rīsu, griķu vai mannas putru pieņemts gatavot pavisam pliekani, vienkārši un pasniegt galdā ar kādu mērci, ievārījumu vai sviestu.
6.mar 2013
Latvijas uzņēmums "Valmiermuižas alus" izveidojis īpašu alus pudeļu dizainu Rūdolfa Blaumaņa 150 gadu jubilejai un rakstniekam veltītajam teātra festivālam Valmieras drāmas teātrī.
3.mar 2013
Pret kalmāriem rodas daudz aizspriedumu, tos pat nenogaršojot. «Es neēdīšu krākenu!» savulaik teica bērni, noskatījušies filmu par Karību jūras pirātiem. Arī pieauguši cilvēki palaikam noskurinās – kā var ēst tādu glumu briesmoni ar taustekļiem...
photo_camera
28.feb 2013
Izcila pavārmeistare Dina Čibireva savulaik Rojā atvēra divas kafejnīcas, brīvdienās tur rīkoja atpūtas pasākumus un klientiem piedāvāja dažādu tautu ēdienus. Paralēli klāja galdus banketiem, veidoja ēdienkartes vairākām Rīgas kafejnīcām un apmācīja jaunos pavārus.
27.feb 2013
Restorāns Pastnieka māja atrodas pašā Liepājas centrā, taču mazliet sānis no steigas un satiksmes trokšņiem. Pavisam līkā, šaurā, bet patiesībā garā sānieliņā, kas nosaukta Friča Brīvzemnieka vārdā.
photo_camera
15.feb 2013
No ikdienišķiem, diendienā lietojamiem pārtikas produktiem, svētku reizē iespējams pagatavot nedaudz citādu maltīti.
11.feb 2013
Vīnogu kauliņu vai vīnogu eļļa, ko dēvē par lielisku bāzes eļļu, ir bagāta ar E vitamīnu, šajā ziņā apsteidzot saulespuķu eļļu un olīveļļu. Salīdzinājumā ar olīveļļu, vīnogu kauliņu eļļā šā vitamīna ir pat 10 reižu vairāk.
5.feb 2013
Kamēr vairākums Latvijas ļaužu nekad nav nogaršojuši kvinoju un daudzi pat nenojauš, kas tā tāda ir, ANO Pārtikas un lauksaimniecības organizācija ir oficiāli pasludinājusi 2013. gadu par Starptautisko kvinojas gadu.
3.feb 2013
Saulespuķu eļļa, ko iegūst no saulespuķu sēklām un ko pazīstam jau sen, no visām augu eļļām izceļas ar vitamīnu aktivitāti un neitrālu garšu. Tā ir laba, jo satur polinepiesātinātās taukskābes, fosfatīdus, tokoferolu (E vitamīnu), F vitamīnu, pēc kura organisma vajadzības ir lielākas nekā pēc citiem vitamīniem, arī A un D vitamīnu, kā arī citas vielas.
1.feb 2013
Ziemā, kad dabisko vitamīnu rezerves organismā pakāpeniski izzūd, graudu un sēklu diedzēšana un dīgstu lietošana uzturā ir labs veids, kā, pavasari gaidot, vairot enerģiju, stiprināt imūnsistēmu un veselību.
27.jan 2013
Svaigi augļi un ogas ir gardi ne vien paši par sevi, tie spēj padarīt interesantākas un daudzveidīgākas pat visvienkāršākās maltītes.
27.jan 2013
Svaigus zaļumus var steidzināt visu ziemu. Uz virtuves palodzes sadīguši sīpoli, ķiploki, pētersīļi, selerijas vai cigoriņi ar šā gada pirmo svaigo vitamīnu devu iepriecinās drīz, jo dārzeņu jauno dzinumu augšana notiek uz saknēs uzkrāto barības vielu rēķina un nav atkarīga no šā brīža niecīgā dabiskā apgaismojuma.
25.jan 2013
Daudziem iecienīta kļuvusi tītara gaļa, kas nopērkama visdažādākajos veidos.Tītara gaļa tāpat kā pārējo mājputnu gaļa satur olbaltumvielas, vitamīnus un minerālvielas.
21.jan 2013
Kartupeļu omlete jeb tortilja Spānijā ir viens tradicionālākajiem un zināmākajiem ikdienas ēdieniem, kam piemīt vairākas priekšrocības: to ātri un viegli pagatavot, nepieciešamie produkti parasti atrodami katrā mājā, gala rezultāts ļoti gards.
18.jan 2013
Reti kurš spētu atturēties, lai nepanašķotos ar saulē kaltētiem tomātiem, kaut arī šāds prieks nav lēts. Bet ir tā vērts!
16.jan 2013
Gatavojot maltīti, ne vienmēr izmanto svaigus produktus, tie dažreiz ir saldēti. Lai ēdiens būtu garšīgs, svarīgi produktus pareizi uzglabāt, ievērojot termiņu, jo arī ledusskapī tos nevar turēt mūžīgi.
7.jan 2013
Rīdzinieks Dainis Rūtenbergs pieder pie vīriešiem, kas virtuvē darbojas ar prieku un to spēj sagādāt arī tiem, kuriem patīk garšīgi paēst. Konditora – pavāra specialitāti viņš izvēlējās, būdams vidusskolnieks, tāpēc 1988. gadā absolvēja Rīgas Tirdzniecības skolu.