virtuve

photo_camera
18.sep 2013
Laika ritējumā, kas šķiet aizvien straujāks, mainās paradumi, ik brīdi rodas dažādas jauninājumi. Reizēm nepelnīti aizmirstas arī veselīgi pārtikas produkti un vārdi, kuros tos sauc. Viens no tādiem ir staks – tikai retais tūlīt zinās, kas tas tāds.
18.sep 2013
Par karaliskajām rozēm, romantiskajām vijolītēm vai aromātiskajiem ceriņu ziediem parasti domājam kā par kaut ko skaistu, gaisīgu, sirdij un dvēselei vien baudāmu.
photo_camera
17.sep 2013
Receptes piedāvā restorāna Orizzonte (Jūrmalā, Baznīcas ielā 2b) šefpavārs Gatis Krastiņš. Produktu daudzums visās receptēs norādīts četrām personām.
photo_camera
29.aug 2013
Gurķu konservēšana ziemas krājumiem – tas ir vesels rituāls! Sākot ar piemērotu burku vākšanu un mazgāšanu, ar gurķu lasīšanu un mērcēšanu, ar diļļu, upeņu lapu un citu garšaugu plūkšanu, jau pārbaudītu recepšu atsvaidzināšanu un vēl pavisam nezināmu apkopošanu...
photo_camera
5.aug 2013
Vasarā ogām jābūt ikvienā ēdienkartē! Vislabāk tās ēst pilnām saujām, daudz un bieži, taču šāda mielošanās beigu galā var arī apnikt.
24.jūl 2013
Noteikti tie, kuri virtuvē aizraujas ar interesantiem eksperimentiem un dažādu sastāvdaļu izmantošanu maltītei, būs kaut reizi aizdomājušies – vai ir prātīgi pievienot alkoholu, gatavojot ēdienu.
photo_camera
16.jūl 2013
Kāpēc gan nepagatavot kaut ko pavisam vienkāršu, bet gardu? Vistas gaļa, dārzeņi un itāļu pasta ar sulīgi zaļo baziliku ir kā radīti tam, lai ātri un bez liekas piepūles taptu veselīga, pavasarīgi koša un sātīga maltīte!
26.jun 2013
Dip mērces no tradicionālajām mērcēm atšķiras ar to, ka ar tām nepārlej ēdienu, bet produktus uz mirkli iemērc tajās. Interesanti un garšīgi! Pēc konsistences tā ir tāda pati kā biezs krējums, kurā var iemērkt dārzeņu gabaliņus, augļus, gaļu, čipsus, krekerus, cīsiņus vai jūras produktus.
24.jun 2013
Jau desmit gadus Rucavas novada Aizstrautos čakla saimniece Olga Dūrēja cep lauku maizi, speķa raušus un sklandraušus. Tikpat ilgi dzied tradīciju klubā. Olga uzskata, ka Rucavas novads ir īpašs. «Pati vieta jau ir īpaša. Pie jūras, pie Svētupes un Svētezera (tā kādreiz saukts Papes ezers). Pie ezera ir divi lieli akmeņi, nevar saprast, vai tie bijuši upurakmeņi. Tur ir vesels krāvums,» Olga stāsta, vilinot iepazīt tradīcijām bagāto Lejaskurzemes novadu.
16.jun 2013
Nātres uzskata par olbaltumvielām bagātākajiem lapu dārzeņiem, lai gan daļa lasītāju noteikti vīpsnās – kā ēdienreizē var pasniegt ēdienu no nātrēm?! Bet patiesībā tās ir ļoti veselīgas. Nātres satur neaizstājamās aminoskābes, pēc savas uzturvērtības līdzinās pupām.
14.jun 2013
Cukuru mēdz saukt par balto indi. Tas dod papildu kalorijas, tāpēc pieaug liekā svara risks, kas padara reālākus sirds un asinsvadu slimību, locītavu problēmu un diabēta draudus.
12.jun 2013
Viesnīcas Hotel Segevold restorāna Garšas frekvence šefpavārs Ronalds Striguns uz darbu dodas ar prieku, jo tas vienlaikus ir arī aizraujošs hobijs. «Varu virtuvē darboties līdz vēlam vakaram, būšu apmierināts un nejutīšos saguris,» atzīst Ronalds.
11.jun 2013
Nemitīgās diskusijas par to, ko labāk ēst – sviestu vai margarīnu, liek painteresēties, no kā un kādā veidā tiek gatavots margarīns, kādas ir tā priekšrocības un trūkumi.
7.jun 2013
Jūras ķemmītēm – lielākajiem un vērtīgākajiem moluskiem – var piedēvēt unikāla produkta īpašības, jo tajās praktiski nav tauku un ir ļoti daudz olbaltumvielu. Tās attīra no čaulām un operatīvi apstrādā, kad tiek nozvejotas, jo ātri bojājas.
6.jun 2013
Iesaka restorāna Vincents šefpavārs Mārtiņš Rītiņš un restorāna Vincents pavārs Aleksandrs Nasikailovs
4.jun 2013
Kādam garšo laša krēmzupa ar spinātiem un garnelēm, kas pagatavota restorānā, cits turpretī ir pārliecināts, ka īstā zivju zupa jāvāra upmalā uz ugunskura, nokvēpušā katlā, no svaigi ķerta loma. Taču netrūkst arī citu variantu, un katram kāds ir pa prātam.
photo_camera
3.jun 2013
Karstās vasaras dienās, kad slāpst daudz biežāk nekā citkārt, atspirdzinājums ir tieši tas, kas vajadzīgs!
2.jun 2013
Daudzgadīgais nakteņu dzimtas augs fizālis parasti ir dzelteni zaļā vai dzelteni oranžā krāsā, līdzīgs tomātam, garša mēdz būt no maigas līdz rūgtenai. Lieto gan kulinārijā, gan medicīnā.
31.mai 2013
Toru un Kliederu ģimenē, kas dzīvo Saulkrastos, gurķu marinēšana ir saimnieka Ivara hobijs, bet dzīvesbiedre Sigita, viņas mamma Sarma, bērni Santa un Kristiāna piedalās tikai degustēšanas procesā. «Ar konservēšanu nedaudz esmu aizrāvies jau sen, kopš mācījos tehnikumā Smiltenē,» stāsta Ivars.
photo_camera
29.mai 2013
Brīvdienu rītiem noteikti piestāv laiska bezrūpība, nesteidzīga kopā būšana ar savējiem, kas īpašs un neikdienišķs, ko baudīt vēlās brokastīs vai agrās pusdienās.