virtuve

1.mai 2017
Kompostkaudze, kur pārtikas un dārza atkritumi pārtop auglīgā "melnajā zeltā", sen vairs nav tikai lauku sētas iezīme. Komposts piemājas dārziņā, uz balkona vai pat virtuvē visā pasaulē ir zaļās modes aktuāla tendence, jo palīdz taupīt resursus un saudzēt vidi. Mūsdienīgi pilsētnieki savus mini kompostus aprūpē gluži kā zelta zivtiņas akvārijā. Kompostēšanas slavenību vidū ir aktrise Džūlija Robertsa, TV zvaigzne Ofra Vinfrija, ASV eksprezidents Baraks Obama, supermodele Keita Mosa un daudzi citi. Par slieku komposta ierīkošanu virtuvē biznesa ļaudis izglīto arī ietekmīgais žurnāls Forbes.
20.sep 2015
Ja iedvesma virtuvē apsīkusi un vajadzīga palīdzība ēst gatavošanā, atliek tikai pasniegties pēc sava viedtālruņa. Māja piedāvā sešas aplikācijas, kas atvieglos rosīšanos un palīdzēs pagatavot gan dažādu svētku galdu viesu uzņemšanai, gan vienkāršu maltīti vakariņām.
1.jun 2015
Šeit apkopoti daži triki ar kuru palīdzību ikvienam izdosies uzlabot savas prasmes virtuvē.
18.mar 2015
Grā­ma­tā «As­tro­lo­ģi­ja vir­tu­vē» ap­ko­po­tas 165 re­cep­tes vi­sām ho­ro­sko­pa zī­mēm trim ēdienreizēm – bro­kas­tīm, pus­die­nām un va­ka­ri­ņām, rak­stu­ro­tas vi­su zo­di­aka zīm­ju pār­stāv­ju īpa­šī­bas un ēša­nas pa­ra­du­mi. «Mūs ie­spai­do ne ti­kai Sau­le, bet arī augošs Mē­ness, kas ak­ti­vi­zē emo­ci­jas un in­stin­ktus, un pie­vil­cī­bas pla­nē­ta Ve­ne­ra, kas ie­tek­mē dzī­ves vēr­tī­bas, no­sa­ka, kā­di ēdie­ni mums kat­ram garš­o, kā katrs no mums tos ga­ta­vo un kā cie­nā ci­tus,» rak­sta Mai­ja Dam­be Kol­lin­sa. Grā­ma­tas pie­li­ku­mā ir ap­rak­stī­tas Ve­ne­ras un Mē­ness zī­mes un ie­spē­ja kat­ram no­teikt, kur tās at­ra­du­šās cil­vē­ka dzim­ša­nas brī­dī.
19.jan 2015
Dziedātāja Jenny May jeb īstajā vārdā Maija Stuģe allaž lepojusies ar savām saimnieciskajām spējām, rosoties pa virtuvi. Tādēļ »VZ« uz pirmo kulinārijas cīniņu, kas norisinājās Siguldā, Hotel Spa «Ezeri» restorānā, aicināja dziedātāju un profesionālu pavāri Rudīti Dāboliņu, lai pagatavotu itāļu ēdienu – Boloņas mērci ar spageti. Kā jau šovos ierasts, neiztikām arī bez ekspertiem. Ēdienu baudīja un savu verdiktu izteica populārais iluzionistu pāris – Dace un Enriko Pecolli.
12.apr 2014
Latviešu garšas kārpiņām neierasts pupiņu zupas variants.
11.apr 2014
Ēst gatavošanas veidu ir daudz, lai rezultātā varētu iegūt garšīgu un aromātisku ēdienu. Kā zināms, ēdienu var cept, sautēt, vārīt vai tvaicēt. Par visveselīgāko ēdiena gatavošanas veidu tiek uzskatīta tvaicēšana.
21.mar 2014
Latvieši var lepoties ar savu prasmi pazīt, ievākt savvaļā vai izaudzēt dārzā augus, no kuriem var gatavot gardas tējas. Šajās zālītēs ir dabas spēks, daudzas lieto pret visādām kaitēm, bet ne jau tas šoreiz ir galvenais.
18.mar 2014
Cepumiem macarons nav nekādas saistības ar makaroniem, taču ar Franciju gan, jo tie tāpat kā krusāni ir franču konditorejas lepnums. Un ne tikai tur, bet daudzviet pasaulē un arī Latvijā pamazām sāk iepazīt krāsainos macaronus.
3.okt 2013
Restorāna Fazenda ēdienu receptes
21.sep 2013
Kuram gan vasarā patīk ilgi nīkt virtuvē, lai pagatavotu ko dūšu piesienošu? Visiem visu gribas ātri, nesarežģīti, bet garšīgi.
photo_camera
20.sep 2013
Vārdi „grila ballīte” vai „grils” ne vienmēr ir saistāmi grilēšanu kā procesu. Man grila ballīte pirmām kārtām asociējas ar nesteidzīgu vakarēšanu labu draugu kompānijā pie ugunskura, no kurienes nāk kāda kārdinoša smarža: tā var būt kopīgi vārīta zivju zupa, čuguna katlā sautēts medījums, uz zariem uzspraustu desiņu cepšana vai tikko nomakšķerētu zivju grilēšana uz oglēm.
photo_camera
20.sep 2013
Ja, cenšoties orientēties plašajā eļļu un sēkliņu klāstā, kas atrodams dažādās tirdzniecības vietās, gribas atrast kaut ko tādu, kas nebūtu nācis no tālām zemēm, tad noteikti nedrīkst paiet garām linsēklu produktiem.
19.sep 2013
Prasmīgais pavārs Agris Baltmanis visbiežāk gatavo dažādus gaļas ēdienus, uzkodas un daudzveidīgus salātus, ar ko lutina gan ģimeni – sievu Līgu un meitu Anci –, gan draugus un ciemiņus.
photo_camera
18.sep 2013
Laika ritējumā, kas šķiet aizvien straujāks, mainās paradumi, ik brīdi rodas dažādas jauninājumi. Reizēm nepelnīti aizmirstas arī veselīgi pārtikas produkti un vārdi, kuros tos sauc. Viens no tādiem ir staks – tikai retais tūlīt zinās, kas tas tāds.
18.sep 2013
Par karaliskajām rozēm, romantiskajām vijolītēm vai aromātiskajiem ceriņu ziediem parasti domājam kā par kaut ko skaistu, gaisīgu, sirdij un dvēselei vien baudāmu.
photo_camera
17.sep 2013
Receptes piedāvā restorāna Orizzonte (Jūrmalā, Baznīcas ielā 2b) šefpavārs Gatis Krastiņš. Produktu daudzums visās receptēs norādīts četrām personām.
photo_camera
29.aug 2013
Gurķu konservēšana ziemas krājumiem – tas ir vesels rituāls! Sākot ar piemērotu burku vākšanu un mazgāšanu, ar gurķu lasīšanu un mērcēšanu, ar diļļu, upeņu lapu un citu garšaugu plūkšanu, jau pārbaudītu recepšu atsvaidzināšanu un vēl pavisam nezināmu apkopošanu...
photo_camera
5.aug 2013
Vasarā ogām jābūt ikvienā ēdienkartē! Vislabāk tās ēst pilnām saujām, daudz un bieži, taču šāda mielošanās beigu galā var arī apnikt.