Grāmatā «Astroloģija virtuvē» apkopotas 165 receptes visām horoskopa zīmēm trim ēdienreizēm – brokastīm, pusdienām un vakariņām, raksturotas visu zodiaka zīmju pārstāvju īpašības un ēšanas paradumi. «Mūs iespaido ne tikai Saule, bet arī augošs Mēness, kas aktivizē emocijas un instinktus, un pievilcības planēta Venera, kas ietekmē dzīves vērtības, nosaka, kādi ēdieni mums katram garšo, kā katrs no mums tos gatavo un kā cienā citus,» raksta Maija Dambe Kollinsa. Grāmatas pielikumā ir aprakstītas Veneras un Mēness zīmes un iespēja katram noteikt, kur tās atradušās cilvēka dzimšanas brīdī.
«Lai kādas horoskopa zīmes pārstāvis jūs būtu, decembrī tieši pirms Ziemassvētkiem izlasiet Strēlniekam domātos padomus un eksperimentējiet ar viņa iecienītajām receptēm! Savukārt Ziemassvētku laikā un jaunā gada pirmajā mēnesī izmēģiniet Mežāža receptes. Vasaras saulgriežos, ap Jāņu dienu, palasiet par Vēzi un ieprieciniet sevi ar viņa receptēm! Rudenī, kad sākas skolas laiks, gatavojiet Jaunavas gaumei atbilstošus ēdienus. Katrai zīmei atbilstošais ēdiens ir saistīts ar atbilstošu gadalaiku,» iesaka astroloģe.
AUNS – maltīti parasti bauda no savas mīļās skārda krūzes vai bļodiņas. Labprāt izmēģina visu. Iespējams, ka Auns pirmais mielojās ar zuti un nogaršoja suši – ierastās steigas dēļ apēda zivi pirms tās pagatavošanas.
VĒRSIS – labprāt bauda tēju un vīnu. Virtuvē viņa dzīvei ir galvenā loma. Vīrietim ir liela iespēja kļūt par šefpavāru.
DVĪŅI – patīk just, kā pulsē dzīve. Vienlaikus spēj gatavot maltīti, ar vienu aci ieskatīties grāmatā, lai uzzinātu, kā beidzas romāns, runāt pa mobilo telefonu un vēl arī skatīties televizoru. Viņi pat lasa grāmatu virtuvē. Viņu būtībai atbilst Saules dzeltenā krāsa.
VĒZIS – labprāt uzturas mājās un saimnieko virtuvē. Ēdienu vispirms bauda ar acīm, gādā, lai būtu pilns ledusskapis. Kopīga maltīte, pēc viņa domām, ir svētīgs rituāls.
LAUVA – no rītiem ir možs un atpūties. Auna ietekmē labprāt bauda kafiju un sarkanvīnu, bet Dvīņu ietekmē – baltvīnu. Viņam patīk būt labā garastāvoklī, tāpēc pirms pusdienām sevi palutina ar kafijas vai tējas pauzi.
JAUNAVA – ieteicamas tējas, īpaši zāļu tējas. Var iziet parkā un tur apēst savas līdzpaņemtās pusdienas, pie reizes atpūšoties. Garšo kartupeļi un gaļa, bet viņa spēj novērtēt arī augstāka labuma vīnus un izsmalcinātus saldos ēdienus.
SVARI – paši uzklās galu, noliks linu salveti, ielies sev vīnu, ieslēgs mūziku, tad uzvilks mājas čības un jutīsies kā dievs. Čaklākie brokastu galdu šad tad uzklāj jau iepriekšējā vakarā.
SKORPIONS – vislabākais līdzeklis, kā aizdzīt miegu, ir kārdinoša brokastu smarža – kafija, cepts šķiņķis ar olām vai grauzdēta franču maize.
STRĒLNIEKS – patīk gan klasiska, gan neparasta ēdienkarte – no visa viņš nogaršos pa gabaliņam, priecājoties gan par ugunskurā ceptu brieža gaļu, gan par pelnos ceptiem kartupeļiem.
MEŽĀZIS – nepatīk agri celties, pamodies sniedzas pēc ūdens malka, apelsīnu sulas vai kafijas. Olas tiks vārītas precīzi piecas minūtes, tostermaizes būs perfekti glītas un zeltainas.
ŪDENSVĪRS – maltīšu gatavošana ir kā meditēšanas veids. Virtuvē viņš ievieš pavārmākslas jauninājumus un meistarstiķus, darbodamies kā Trakais Profesors – meistarīgi gatavo dīvainus ēdienus.
ZIVS – pirms brokastīm iemalko kādu tasi tējas vai kafijas, lai pilnībā pamostos. Viņām ieteicams iesala dzēriens, kas bagāts ar vitamīniem vai proteīniem. Zivīm jārūpējas par veselīgu uzturu.