Viltīgi triki, kas atvieglos darbu virtuvē

Picu var uzsildīt uz pannas.
Picu var uzsildīt uz pannas. ©takprosto.cc
Zaļus banānus ātri var nogatavot ievietojot cepeškrāsnī uz pāris minūtēm.
Zaļus banānus ātri var nogatavot ievietojot cepeškrāsnī uz pāris minūtēm. ©takprosto.cc
Čipsi vai krekeri savilkušies ar mitrumu? Ievieto tos mikroviļņu krāsnī.
Čipsi vai krekeri savilkušies ar mitrumu? Ievieto tos mikroviļņu krāsnī. ©takprosto.cc
Dažādus zaļumus vari iebērt ledus saldēšanas trauciņā un pārliet ar olīveļļu.
Dažādus zaļumus vari iebērt ledus saldēšanas trauciņā un pārliet ar olīveļļu. ©takprosto.cc
Aptin banānu galus ar līmlenti. Tad tie saglabāsies ilgāk.
Aptin banānu galus ar līmlenti. Tad tie saglabāsies ilgāk. ©takprosto.cc
Ja apgriezīsi burku otrādi, tad vieglāk varēsi izņemt valriekstu eļļu
Ja apgriezīsi burku otrādi, tad vieglāk varēsi izņemt valriekstu eļļu ©takprosto.cc
Selerijas un brokoļus jāuzglabā folijā, jo tā var pagarināt to derīguma termiņu.
Selerijas un brokoļus jāuzglabā folijā, jo tā var pagarināt to derīguma termiņu. ©takprosto.cc
Ja ananāsu uzglabāsi otrādi, tad tas kļūs saldāks.
Ja ananāsu uzglabāsi otrādi, tad tas kļūs saldāks. ©takprosto.cc
Mango, kivi un avokado viegli vari notīrīt izmantojot stikla glāzes malu.
Mango, kivi un avokado viegli vari notīrīt izmantojot stikla glāzes malu. ©takprosto.cc
Pārpalikumus „Nutellas” burkā vari pārvērt par gardu šokolādes dzērienu, pievienojot karstu pienu.
Pārpalikumus „Nutellas” burkā vari pārvērt par gardu šokolādes dzērienu, pievienojot karstu pienu. ©takprosto.cc
Vēlies glabāt kartupeļus tā, lai tiem neaugtu asni? Glabā tos kopā ar āboliem.
Vēlies glabāt kartupeļus tā, lai tiem neaugtu asni? Glabā tos kopā ar āboliem. ©takprosto.cc
Lai avokado nepaliktu melns, to var apsmērēt ar ābolu etiķi vai glabāt kopā ar sīpola šķēlīti.
Lai avokado nepaliktu melns, to var apsmērēt ar ābolu etiķi vai glabāt kopā ar sīpola šķēlīti. ©takprosto.cc
Perforēti papīra maisiņi ir vispiemērotākie, lai uzglabātu sīpolus un ķiplokus.
Perforēti papīra maisiņi ir vispiemērotākie, lai uzglabātu sīpolus un ķiplokus. ©takprosto.cc
Svaigas ogas nesapelēs, ja tās apslacīsi ar vieglu etiķa šķīdumu.
Svaigas ogas nesapelēs, ja tās apslacīsi ar vieglu etiķa šķīdumu. ©takprosto.cc
Pārpalikumus majonēzes burkā var pārvērst par salātu mērci, pievienojot etiķi, garšvielas un olīveļļu.
Pārpalikumus majonēzes burkā var pārvērst par salātu mērci, pievienojot etiķi, garšvielas un olīveļļu. ©takprosto.cc
Lai izspiestu dažus pilienus citrona sulas, pietiek, ja ar zobu bakstāmo kociņu izurbsi caurumu mizā un lēnām izspiedīsi sulu.
Lai izspiestu dažus pilienus citrona sulas, pietiek, ja ar zobu bakstāmo kociņu izurbsi caurumu mizā un lēnām izspiedīsi sulu. ©takprosto.cc
Nogriezi tortes gabaliņu, bet negribi, ka pārējā daļa sabojājas? Abās nogrieztajās malās ieliec maizes šķēlītes un piestiprini ar zobu bakstāmajiem kociņiem.
Nogriezi tortes gabaliņu, bet negribi, ka pārējā daļa sabojājas? Abās nogrieztajās malās ieliec maizes šķēlītes un piestiprini ar zobu bakstāmajiem kociņiem. ©takprosto.cc
Ingveru ar tējkaroti notīrīt ir daudz vieglāk.
Ingveru ar tējkaroti notīrīt ir daudz vieglāk. ©takprosto.cc
Ja apsmērēsi olas ar augu eļļu pirms ievietošanas ledusskapī, tad tās saglabāsies ilgāk.
Ja apsmērēsi olas ar augu eļļu pirms ievietošanas ledusskapī, tad tās saglabāsies ilgāk. ©takprosto.cc
Nogriežot sieru nevajag lieko iepakojuma daļu izmest ārā. To var izmantot, lai nosegtu atlikušo sieru.
Nogriežot sieru nevajag lieko iepakojuma daļu izmest ārā. To var izmantot, lai nosegtu atlikušo sieru. ©takprosto.cc

Šeit apkopoti daži triki ar kuru palīdzību ikvienam izdosies uzlabot savas prasmes virtuvē.